Termín: 06.06.2015
Místo: Strážnice, Start: náměstí Strážnice – registrace účastníků od 9 do 11 hod
Seriál cykloturistických akcí Krajem vína 2015 pokračuje první červnovou sobotu v okolí města folklóru a dobrého vína – Strážnice. Na kole nebo pěšky můžete objevit krásy slovácké přírody mezi vinohrady, poznat tajemství vinných sklepů, ochutnat místní speciality i vína. Připraveny budou 3 okruhy,…
O kolik desetin promile alkoholu v krvi víc mají povoleno cyklisté, proti automobilistům?
Musíš si vybírat trasy na soukromých cestách, tam ne tebe nemohou.:-))
Já jsem si jen představil, že kdyby nějaký autoklub ohlásil předem, že bude pořádat rallye po západočeských hospodách spojenou s ochutnávkou výrobků místních pivovarů, že by z toho byl slušný poprask.
Vtip je v tom - dojet sem na kole a projít sklepy... odjezd je pak nemožný a je nutno přespat a střízliv jet zas dom. :)
Asi nerozumím moravsky :-)
"na trasách vás čekají zastávky ve vinných sklepech"
Takže žádné nutno přespat, a střízliv jet dom....
No, sklepy jsou dost blízko sebe, kolo na přesun mezi nimi, není nutné :)
Prostě, jedeme kam se nám bude chtít a tam se zasklepíme :)
Aha proto je to "Putování po vinařských stezkách" a na kole a po třech trasách.
To dává smysl. Asi jako ta automobilová ralye po jihočeských hospodách. Nezdá se mi to být dobrý nápad putovat kolmo po vinných sklípcích, nulová tolerance platí pro všechny.
v tom pro pražáky ani alkohol není ;-)
Co máš za problém? Kolmo vinohradama a večer se spařit ve sklepě. Zastávka ve vinném sklípku neznamená, že se tam bude chlastat, to je exkurze, aby se děti mohli podívat, jak sklípek vypadá, jak je pěkně pomalovanej, jak vypadá chasník v kroju... Tatík s mamkou můžou poklábosit o víně, případně si nějaké objednat do archívu, dát si klobásu a možou jet dál.
Trasy jsou volitelné, sklepů je dost a dá se končit v každým, každej k takovýmu, kolik ujede.
To by mohlo být dost náročný takovou trasu naplánovat a hodně nudný pro účastníky :-)