Aho, aby :-), hele - i kdyby to s těma kachnama bylo obráceně,tak Mášová dneska dorazila v tenký bundě a bez čepice - takže to je tutovka :-)
to Peggy http://www.nakole.cz/diskuse/16001-jaro-je-tady...
Jak řekl Ain - přírodu nevoblbneš :o)))
Ale tam na horách, tam vám sníh přeju. Hlavně si ho tam nechte!!!
Radko, ráda bych si ho nechala, ale i v našich 580 metrech nad mořem už skoro žádnej není. Ale ještě to nechci vzdát, je teprve 22. ledna ...
Já vím, že příroda ví a proto zatím čemeřici neohledávám, ani nejdu tam, kde obvykle sněženky či bledule raší. Ještě nechci vědět, ještě chci mít naději.
Kočka žere jako blázen, buď je v tom nebo čeká ještě tuhé mrazy :-)
Tak naše kočičky zatím srst také ještě neshazují a drží se doma.
Ale ten sníh, ten vám tam nahoře přeju. Když si ho tam vezmete i za nás, pak ti ho přeju z celého srdce :o)))
Koukám, že někteří ti ten sníh ale rozhodně nepřejí :o)))
Řekl bych, že kočka čeká tuhé mrazy. Já poslední dobou taky žeru jak blázen a v tom docela určitě nejsem :-)
Ve West Yorkshire (UK) bylo včera trochu mrazivo a srážky.
Tak si tam klidně postav sněhuláka i za mě :o)))
V dubnu už sotva bude z čeho. To mi poslali v mejlu, já jsem ještě v otčině.
Ať ti ho schovají do mrazáku, v čem je problém?!? :o)))
Brzo už si v Evropě nepostavíš sněhuláka i kdyby bylo sněhu dostatek... Uráží to totiž muslimy.
Tak místo kastrolu dostane na hlavu šátek :o)))
To nepomůže, islám zakazuje zobrazovat postavy.
A fotky a kresby jsou povolené?
Moc nechybělo a křesťané by dopadli stejně.
Fakt? Já měl vždy křesťanství za motor evropského výtvarného umění.
Naštudujte si s Hekynenem co bylo (je) obrazoborectví. Před tisíci lety to bylo v Konstantinopoli (tehdejším faktickém centru křesťanství) docela téma.
Tak ono to bylo téma i za Luthera. Jenže to už naštěstí byla taková doba, že si i lutheráni mohli říct "Pán Bůh vysoko, Luther daleko". Viz Velké postní plátno v Žitavě, které si nechali lutheráni namalovat, navzdory tomu, co on hlásal a stalo se tak jediným postním plátnem, které si nechali namalovat nekatolíci.
(A možná jediným postním plátnem, které uvědomělý sovětský člověk použil na vybudování sauny.)
Někde ve Švýcarsku je někde uprostřed protestantského území katolická vesnice. Je tam proto, že si obyvatelé postavili a zařídili nový kostel a pak všichni začali houfně přecházet na protestantské, nejspíš kalvinistické učení. A v téhle vesnici se rozhodli, že je škoda to vybavení a výzdobu kostela ničit, tak zůstali katolíky.
Možná, že i muslimům někdy dojde, že je škoda ničit sochy jen proto, že to mají napsané v Koránu.
(Koukám, že kazíme téma O jaru :( )
I když venku trochu posněhává, tak přesto to jaro tady je - ráno jsem zase slyšel zpívat ptáka, a byl to vysloveně veselý jarní namlouvací trylek. Ale taky je možný, že to byla sovice sněžná... :-)
http://www.novinky.cz/domaci/359629-na-vychode...
Doufám, že něco zasáhne i Orlické hory....
A Liberecký tam zas chybí. Koukám, jak se snášejí velké bílé vločky na zelenou trávu ... kolikátý pokus o zimu to už je? Aspoň něco připadne lyžařům na Kozákově.
Krkonoše a Jizerky mají sněhu dost.
Tak aspoň že se snášejí vločky, lepší než déšť.
Jizerky jsou na tom se sněhem dobře? Plánujeme příští víkend běžky ...
Řekla bych skoro výborně, zatím.
Vyberte si méně frekventované trasy.
Např. tento týden Jizerka (tam tedy bývá o víkendu lidí dost):
http://kamery.hydronet.cz/bukovec/photo/gallery...
Dneska jsem si stěžoval u zákazníka v Hrádku nad Nisou na sníh.....prý si toho mám vážit, že tam to je letos poprvé :-)
Že prý jaro!
Tady od oběda chumelí, naštěstí je nad nulou, tak to na silnici hned taje. Jezdí se v tom ale blbě. Potřeboval bych na brýle stěrace. :-D
To byl stav ještě v 19:34. Ve 23:09 je již bílo, krom "hlavních" tahů jsou bílé i silnice.
Zítra to vypadá na luxusní bajkování... :-))
No jo, jenže to už pozvolna přecházíš do tématu "Radování ze sněhu" !!!
Radování to bylo, ale úplně jako na jaře! Břečka, mokrý sníh, tálo to, příjezd k Soutoku pod vodou. Zatím teda bez komárů... :)
Kdepk, čemeřice nekecá. Ať si tam u vás sněží jak chce :o)))
P.S.
Teď jsem chtěla napsat automaticky "u vás v Asii", ale netroufla jsem si :o)))
No možná že jo, ale moc bych na to nesázel, ty kytky jsou úplně blbý :-D
Už jsou venku i bledule?!?
Ty jen tak nevylezou. Já bych jim věřila :o)))
No jo, taky jsem koukal. Foceno včera tady:
http://www.mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x...
Ale p*ču, jaro bylo včera; dnes je opět zima jak cyp... :-/
Ve středu bylo jaro, včera léto, tak je holt dneska zase podzim.
Nediv se a radši si na zítra vytáhni rukavice. Bude zima :o)))
My teď s Ane byli autem na otočku ve Vlašimi a je tam teda (kurewská) zima + silnější vítr, a to svítí slunce... na kola půjdem až po obědě, snad se oteplí :-)
To by mě zajímalo, jestli je majitel těhle "nicků" ještě vůbec schopen vyjmenovat všechny, které za poslední cca 1,5 měsíce založil :o)))
Nehledě na to, že -1 dneska cestou do práce není žádné Jaro definitivně zpět.
No cestou do prace mozna, ale odpoledne cestou z prace bych to uz hodnotil jako leto. Napadlo me vyzkouset, jestli uz ma oblibeny rybnik koupatelnou teplotu, uplaval jsem par metru a nezmrznul... takze za me dneska leto... :-D
A nebo je politováníhodný, neboť dnes založí, ale zítra už si nevzpomene ani na nick, ani na heslo.
Dva příspěvky, jedna fotka - hele, nešetři na nás tolik a vyfoť toho psa víckrát :o)))
A nemáš přetočený kalendář a teploměr nad sporákem?
Tady je to nemlich takovy. Stoodley Pike monument a pohled na Penniny.
To je strasny, jak hyzdej Dales N.P., ze? A kdybys videl, kolik jich nastrkali do more, hruza hruzouci!!!
Tak jako je skoro nemožné najít v noci opravdovou tmu s nepřesvětlenou oblohou, začne být problém najít daleké výhledy bez vrtuli.
To je všude stejné. Např. okolo Prenzlau:
Nemusí se ani do země krále Miroslava, stačí vyjet na hřeben KruHor :o)))
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/120817_KruHory...
To mi povidej, v sobotu jsem si na slunku pripalil zada, to je v dubnu myslim poprvy... :-)
Včera 25 ve stínu, večer bouřka a průtrž, dneska +1 a jdeme na dvorek stavět huhuláka :o)))
Nejak si to pocasi dela co chce. Neni nahodou duben? Kalne rano, a ani ne opilcovo.
U nás včera pršelo, a dneska svítí sluníčko...
Myslíš, že ho budou z Ostrova deportovat do Austrálie?
Ale tipnul bych si, že to má na doživotí, jako Kajínek...