Jak nosite cyklisticke kalhoty? Naostro nebo se spodnim pradlem?
Zásadně naostro. Zpočátku jsem to z neznalosti zkoušel se slipy, ale ty otlaky od švů po delší jízdě bych ti nepřál.
Taktéž jsem z mladičské nerozvážnosti vzal pod kalhoty slipy a maximálně po 8 kilometrech jsem byl pěkně zapařenej.
Mám taky vyzkoušemo, že naostro je to lepší. Jen člověk musí přemoct pocit, že se někdy cítí jako nahý. A hlavně je to velké plus na dlouhých trasách (přes 100km), bolení sedacích partií je minimální.
Ja si bez slipu taky pripadam jako nahej, tak jsem si koupil specialni Bike Jock (specialni slipy, kde mate holej zadek i stehna). Ted je to GOOD.
jedině naostro, na dlouhý štreky se preventivně namažu (spec. mastí), kdo nevyzkoušel, neuvěří :)
Prozraď mi tu mast. Díky
mažu mastí Calcium pantothenicum, ke koupi v každé dobré:) lékárně 30g za 30kč. Poté se dá koupit od Sixtusu spešl přípravek proti opruzeninám (dováží Refit) cenově cca ?280kč?. Dle mého názoru to chce osedět zadek, najít dobré gatě a mazat opravdu při dlouhých štrekách. Dobré gatě = koupím na otestování jedny, pokud sednou(nejsou odřeniny, nekloužou etc) koupím ty stejný okamžitě třeba 2x. Stejně dvoje za rok zlikviduju