Kdysi jsem se tady ptal na "jak zaostřit prdýlku" - no prostě na pozadí monitoru mám takovou hezkou prdýlku na kole.
A teď mám problém takovej, že mi chtěj vyměnit počítač za nový, tedy i monitor. A když na těch našich expertech chci, aby mi tu prdýlku nainstalovali na nový monitor, tak maj kecy, že to prostě nejde.
Absolutně si nedokážu představit moji další práci bez týhle prdýlky, na kterou jsem si už zvyknul.
A tak se ptám - vás s počítačem zkušených - jde to nebo to fakt nejde? A jestli to fakt nejde - má cenu nějak kontaktovat ty, co vymysleli windovs, aby (pro příště) nějakou tu prdýlku rovnou nastavili jako základní pozadí - místo blbejch kopečků s obilím nebo cvrlikajícího ptáčka? Že by si mohl každý vybrat co by chtěl...
Dík :-)
Chápu a naprosto rozumím tvému smutku kdyby to nešlo, ale nezoufej jde to a celkem snadno :-)
Plocha, pravé tlačítko, vlastnosti, plocha a dál si vybereš a nastavíš co sám chceš z toho co máš v počitadle, použít, OK.
A měla by být zase prdýlka :-)
Ještě jednodušeji: V průzkumníku kliknout na obrázek pravým myšítkem a tam je v menu rovnou "Nastavit jako pozadí plochy"
Úplně nejjednodušeji - pokud už má plochý monitor, tak ostrým odlamovacím nožíkem hned podle rámečku vyříznout a přenést na novou plochu. Tam přichytit libovolně (oboustranná lepící páska, bondpáska k okrajům atd...
Na prdýlku je prej nejleší párek negrů s kleštěma a letlampou. Ale nevím, nikdy jsem nezkoušel... ;-)
Jinak k tvému "problému": ano, jde to, ti tvoji "experti" jsou na baterky. Je to jen "obrázek" (teda alespoň tak předpokládám), takže stačí příslušný soubor překopírovat na nový stroj a nastavit ho jako pozadí plochy...
Řekl bych, že nebudou na baterky, ale jenom ukázkově líný a neochotný udělat cokoliv co je navíc než opravdu musí.
No u nás teda "ukázkově líný a neochotný udělat cokoliv co je navíc než opravdu musí" = "na baterky"... ;-)
Aha, tak u nás na beterky znamená, že dotyčný nic neumí, je neschopný a nezná a i když se může přetrhnout samou ochotou něco udělat navíc a pro kolegy tak mu to je houby platný, protože to nezvládá.
doporučovala bych, vyfotit si různé "prdýlky" a podle nálady si měnit obrazovku nebo si z nich můžeš udělat i spořič :-) došlápni si na vaše experty
Jako spořič jsem dříve používal toto:
http://csd.webzdarma.cz/
Co nějaké prdýlky, ty se okoukají, tohle člověku vydrží dlouho.
Jéé, tohle jsem taky kdysi dávno měl na stařičkém počitadle, bylo to pěkný, pak se mě to někde s novým železem vytratilo.
Zrovna přemýšlím, jestli si to zase nenainstaluji.
Jo dřív si člověk s těmi počítači víc hrál, plocha, spořič, teplé klávesy. Dneska je to obyčejný vercajk.
Dokonce jsem si kdysi nakreslil jako plochu schéma Dolnopoustevenského nádraží a pak jsem si neuměle maloval ikonky jako vagonky. Mělo to tu drobnou chybu, že si člověk musel pamatovat, že Excel je modrá cisterna, Word klanicový vůz, Netscape měl ikonku hytláku,...
Já bych to za chybu nepovažoval spíš za výhodu, celkem jsi pak měl jistotu, že nikdo jiný ti do to nepoleze :-)
Takže jsem pochopil, že to jde.
Budu muset popřemejšlet, jestli se teda mám s problémem obrátit na Ane - ta dělá ajťáka ve svý firmě, takže to bude určitě umět... ovšem - je to taktické, ptát se Ane na přenos jiný prdýlky? By mě taky mohla nedat večeři.
(řeknu jí to zítra ráno, snídám až v práci)
Díky :-)
Hele, ještě může být jedna záludnost. Jestli ti ajťáci u vás tvrdí, že to nejde, tak jedině, že by měli takhle centrálně nastavený "politiky".
U nás to teda takhle je - máme "politiky" tak ořezaný, že si sama nenastavím absolutně nic. I na blbou změnu rozlišení musím volat ajťáka.
Takže se na to ještě ajťáků poptej - pokud to mají centrálně ošetřený, nepomůže ti nic. Pokud to centrálně ošetřený není, pak si můžeš dát na plochu prdýlku jakou chceš :o)))
To vážně takovéhle nastavení sama dělat nemůžeš? To snad ani nemůže být pravda.
A to bych si dal hodně záležet aby ke mě běhali každý den dvakrát něco měnit a nastavovat. Ono by je to rychle přestalo bavit vymýšlet podobné blbosti.
Hele, tihle koncoví ajťáci za to nemůžou. Je to zkrátka nařízení shora a centrálně ošetřený a oni s tím jen pracují. A není důvod si je nějak nasírat, s nimi je naopak vhodné udržovat dobré vztahy, protože když pak člověk opravdu něco potřebuje, tak přijdou bez keců co nejdřív a navíc poradí i nějakou tu fintu...
Teď se u nás přecházelo hromadně na Win7 a tam to pro koncové uživatele máme takhle ořízlý. Při instalaci zkrátka vzali nastavení, které člověk měl na původních Win a zamkli ho a je vymalováno.
Podívej se na to ale i z druhé strany - u nás je spousta koncových uživatelů a hlavně uživatelek, které PC nerozumí. A mnohokrát se stalo, že si na něco klikly a pak zoufale volali ajťáky, že se jim tam něco objevilo nebo zmizelo nebo změnilo. A přitom šlo o naprostou prkotinu právě třeba v nastavení monitoru.
Teď je to zkrátka zamklý a je po starostech.
Máme tam ale i spoustu dalších omezení - je to zkrátka počítač na práci, kde nesmí být jiný než povolený software a je nutno maximálně zamezit zatažení virů.
A řeknu ti, že se s tím dá docela v pohodě žít :o)))
Žít se dá asi s ledasčím, ale některé věci můžou i v práci bavit ne jen je trpět.
99% věcí lze nastavit na dálku. Teda pochopitelně ze zbytku z 99% věcí, které vyhodnotí jako "zbytečnost"... ;-)
Dá se to celé například nastavit i tak, že každý uživatel bude mít na všech počítačích, na kterých se přihlásí, případně může přihlásit, stejnou plochu (plus vše ostatní)...
Jejda, já se podle názvu lekla, že tě začala trápit cedulitída a nevíš jak uchovat prdýlku pěkně hladkou.
A no při tom...virtuální prdýlka:-))
Pochopila si to správně. Airline má na monitoru zobrazenu prdýlku jako standard, kterého chce dosáhnout a neví jak na to.