Třetí věk a kolo.
Cíl mé cesty přes Španělsko a Portugalsko, náměstí Praca de Comércio v centru Lisabonu, se blížil. Když jsem uviděl červený pás městské cyklostezky hodně se mi ulevilo. Konečně opouštím nesmírně rušný provoz portugalské N 1. Moje 2000 km dlouhá cyklo cesta byla u konce. …
Pěkné, tady spíš tiše závidím ten funkční věk.
Obvykle moc nectu blogy z míst, které mi moc nelakaji. Tohle jsem přečetl kvůli tvé zmínce o věku a nevím, jestli ve me nahodou nevzniká pocit, ze bych se jednou také mel vydat tím směrem.
Jih je príma, jen tam nesmíš vyrazit v létě...
Tím směrem se ovšem s kolem blbě cestuje, vlaky jsou drahé a s přestupy, autobus Eurolines zase chce abys dost rozebral a složil kolo. Létat moc neumím.
Ale našel jsem způsob, jak se na jih poměrně levně dostat.
SA jezdí do Janova, kola berou a z Janova se dá dojet docela daleko lodí.
Třeba takový okruh Sicílií by mohl být parádní, že jo.
Náklady počítám tak autobus tam/zpět cca 4000
Trajekt tam/zpět taky 4000, čili Sicile pro jednoho, doprava tam a zpátky 8000 Kč s tím, že cesta busem bude opruz, ale cesta lodí určitě zážitek.
http://www.gnv.it/en/ferries-destinations...
kola berou grátis, informoval jsem se
Směrem na Pyrenejský poloostrov jezdí loď jen do Barcelony, ale to taky není marný....
Parádní cesta. Až teda na ten úsek po té frekventované silnici. Osobně bych to asi nedala.
Co se týká vařiče - také jsme vždycky přemýšleli jak s bombou a jaký vzít vařič (šroubovací enbo napichovací) a jestli se nám podaří sehnat v místě bombu.
Letos jsme se ale tak blbě domluvili, že nakonec nevzal vařič nikdo a cestou jsme koupili obyčejnou klasiku (takovou tu zavírací plechovou krabičku) na tuhý líh. A zjistili jsme, že na uvaření čaje nebo kafe je tenhle udělátor naprosto dostačující.
Takže pokud budu příště cestovat s tím, že si uvařím jen ráno a večer ešus čaje, tak jedu už bez bomby.
bomba plynová nebo líh, tak tohle dilema jsem vyřešil benzínovým vařičem, zatím je benzín všude a netřeba ho shánět.
Mě se do benzíňáku nějak nechce. Já na cestách opravdu vařím jen ten čaj nebo kafe a k tomu mi stačí líh. Necestuji v pustinách a denně teplé jídlo mít nemusím. Třeba v Německu vysloveně ujíždím na pečivu a jejich buttermilku :o)))
Ještě, jak jsou ochotní brát benzíňák do letadla?!? Samozřejmě předpokládám prázdný.
na čaj a kafe je benzíňak zbytečně výkonný. Než ho člověk rozfajruje tak by ho vypínal :-)Kafe se dá pít i ze studené vody teda aspoň nescafe :-)
Do letadla nevím ponivadž jsem ještě s benzíňákem neletěl. Kam jsem letěl tam se vařilo takže jsem benzín nepotřeboval :-)
No fujtajbl, káva zalitá studenou vodou...
Pro mě je ráno s hrnkem vonící horké kávy a tu si teda hodlám dopřát i na cestách.
A jak píšeš, tak pro mě je benzíňák nadbytečný. Zůstanu u bomby, event. se vrátím k tomu pevnému lihu.