Ahoj všem,
potřeboval bych radu,jezdím skoro každý den do práce do Prahy na kole 30km a co se týče zimního oblečení kalhot,návleků a bundy je vše oká jem mám nejslabší místo na kříži neb kalhoty zezedu jsou odvětrané.
Nemáte někdo zkušenosti s nějakým ledvinovým pásem nebo nějakou ochranou této partie?
Díky za odpověď a přání ať vám to jezdí:-)
Luboš
Záda mi kryje dlouhé funkční triko, termodres a bunda.
Pokud ti odvětráním kalhot táhne na kříž, tak máš zřejmě oblečení příliš krátké. Jinak si to neumím vysvětlit.
Ahoj Radko,
Tak je fakt že já mám jen funkční triko a zimní bundu.
Jaký ten termo dres používáš?
Díky Luboš
Vyzkoušela jsem různé termodresy, ale nakonec jsem se vždycky vrátila k nejstaršímu termodresu od cyclosheinu - dneska se vyrábí v téhle verzi http://www.cycloschein.cz/e-shop/panske...
Já mám dres z doby, kdy je začali šít.
Nevím proč, ale tenhle termodres mi zkrátka maximálně vyhovuje a stačí pod něj vzít jen tenké funkční triko (mám od senzoru nebo i z LIDLu) a navrh nosím neprofuk bundu - na zimu mám takovou silnější, dvojitou.
Tahle kombinace mi naprosto v pohodě stačí do teplot kolem nuly. Při mínusových teplotách beru silnější funkční triko.
tohle řeší spolehlivě lehokolo. Můžeš mít zezadu odvětrané kalhoty jak chceš ale když tím otvorem ležíš v sedle, tak tama logicky nemůže foukat.
Ja už na leho nejazdím, pretože je mi strašná zima na nohy. Potreboval by som neprofuk na stehnách, ale zo zadu :(
Ako to riešite?
to mě trápilo minulou zimu, (teda dá-li se zimou vůbec nazvat) :-)To jsem to řešil těma dlouhýma spoďárama a přes to neprofuk šusťák kalhoty.
Ale letos jsem koupil v Lídlu ty běhací gatě a ty maj na stehnech něco jako softshel a vypadá to že to neprofukne. Zatím v tom jezdím jen do práce a ráno ještě nemrzlo takže se to dá. Uvidím jak to bude funkční v mrazu :-)
ale ta zima zespoda na chodidla mě vadí to je jeden z důvodu proč v chladu jezdím raděj na kolobce.
Na nohy vyhřívané vložky nebo návleky.
Na stehna a zadek víc vrstev. Já vozím dlouhé elasťáky a přes to krátké cyklisťáky. Takhle když je pět až deset stupňů a neprší, je to v pohodě. Horší je, když je 15 stupňů a prší tak, že jsi úplně promočený. To bych pak také na zadek a stehna zezadu potřeboval nějaký neprofuk nebo neopren.
Teď jsi mi připomněl, že jsem si chtěl nechat nějaké takové kraťasy s neprofukem vzadu ušít. Protože jízda v dešti mi až na ten promočenej a promrzlej zadek nedělá nejmenší problém. Snažit se být v suchu jako řešení nevidím, jako řešení vidím něco co urdží teplo a neprofoukne, i když to bude úplně prochcané. Nahoru mám takovou tenoučkou šusťáčku, která tohle přesně splňuje. Ale dolů nic.
Na kole jezdíme celoročně, přestáváme jen když je náledí. Jezdíme většinou bez ohledu na počasí, protože často to ani jinak nejde, např. loni nám v Norsku propršelo v kuse 2,5 týdne z 3 týdnů, které jsme tam na kolech trávili.
Nejvíce se nám osvědčila klasická turistická či horolezecká bunda s membránou, my používáme Blockvent, s odvětráváním v podpaží a delšího střihu, v mém případě do poloviny stehen. Tento typ bundy neproprší, je částečně prodyšný a hlavně kryje zadek a horní část stehen. Na nohou míváme jen tenké šusťákovky a na tom cyklokraťasy, v zimě, když je mráz, pod to ještě funkční spodky. Neprofuk či jiný materiál na nohou jsem na kolo nezkoušela, ale nechybí mi. Samozřejmě na jiné aktivity ano, ale na kolo ne.
Doporučuji kvalitní termoprádlo pod oblečení. Za rozumnou cenu např:
http://www.sportexo.cz/1001149-panske