Mám takový problémek: dneska mi přišel balík z Koloshopu a v něm objednané krossové ráfky - Remerx Grand Hammer, černý, pro V brzdy, 32 děr, a ten samý, ale s 36 děrami. Dle nabídky jejich e - shopu mají mít soustružené brzdné plochy, pod čímž si představuji, že mají ty plochy vysoustružené s takovými jemnými vrypy, stříbrné barvy. Konečně takhle to je i vyfocené na jejich e - shopu.
Ten s 32 děrami tak skutečně vypadá, ale ten s 36 děrami má ty brzdné plochy překryté černým lakem, takže celý ten ráfek je černý.
A teď nevím - mám to reklamovat? Ta barva se asi časem obrzdí, ale stejně to pak nebude hezky vypadat. A nebude to zpočátku - než se ta barva obrzdí - hůř brzdit? Nebo to je pod tím černým lakem taky soustružené? Já prostě nevím...
Prosím o váš názor na věc, dík :-)
No a zavolat (napsat) jim nebo někomu jinému kdo to prodává aby ti řekl jak to má vypadat a být správně?
Já bych teda řek, že to má být opravdu soustružené a a nenabarvené, vypadá to jako zmetek.
Některé povrchy součástek, které nemají zoxydovat (poškrábat se) se pokrývají skořepinovou vrstvičkou.
Tedy, je ta barva i uvnitř ráfku? A když ji zmačkneš, nepruží (směrem k materiálu)?
Jenže tohle je brzdná plocha, tak nemůže být barvená, nejvýš může být v nějaké folii co se dá snadno stáhnout.
Reklamovat, lak nemá na brzdné ploše, co dělat. Stejně je to divné, Grand Hammer by měl být /podle katalogu/ eloxovaný - černě nebo stříbrně. Stopa černého eloxu by tak měla zůstat pouze v drážce na brzdné ploše, která slouží k posouzení míry. opotřebení.
pro V brzdy by to nalakované být nemělo. Lakované celé ráfky se používají leda tak pro kotoučovky. Tam by stříbrnej bok ráfku vypadal blbě.
A ty si někde viděl lakovaný nebo barvený brzdový kotouč?
Ty´s ještě modrý neviděl?
(probarvený ve hmotě 8-P)
Pravda a jeden byl i pěkně duhově zbarvený :-)
o barvenejch kotoučích jsem nic neříkal.
To sice ne, ale taky je to brzdící plocha, proto jsem se ptal jestli si už někde nějakou nabarvenou brzdící plochu viděl, já ne, tak se ptám.
dneska se dováží a vyrábí kdejakej šunt takže nastříkaný čínský koutouče by mě moc nepřekvapily.
A tak to mě by zase přece jen překvapily.
Jestli chceš, můžu ti přední kotouč stříknout Tlumexem. Bude takovej zvláštně do černa. A brzdit bude jako ďas.
A ani destičky nebudou potřeba :-)
Děkuji za vaše názory.
V noci jsem na to myslel a došel jsem k závěru, že vlastně ani nedokážu rozeznat, jestli to je černě přelakované nabo jestli to je černě eloxované - prostě to je černý.
Než bych to znova balil a posílal zpátky, tak to ještě dneska jednou proberu telefonicky přímo s firmou Remerx a když mi řeknou, že to je ten elox a že to je tedy ok, tak to bude dobrý. V opačném případě si je ponechám taky a časem to zapletu na kotoučové náboje, na jednom krossu mám hydry. Budou prostě do zásoby.
Ještě jednou díky :-)
Já nevím, jestli se případným ignorováním cizí chyby nepodporuje lajdáctví na straně toho e-shopu (nebo koho). Já jsem nedávno zažil podobný případ:
E-shop dodal věc u které měl v popisu něco, co ta věc nikdy ve skutečnosti neměla (ale zase to v popisu měly všechny e-shopy, čili asi chyba českého dovozce). Tak jsem jim psal, co s tím budeme dělat. Napsali mi, že buďto to můžu vrátit do 14 dnů a pošlou mi peníze, nebo vrátit, vybrat si jiný typ a doplatit/vrátit rozdíl, anebo mi pošlou cca 10 % z ceny na účet jako slevu.
Rozhodl jsem se pro poslední možnost, abych neutrácel zbytečně peníze za přepravu. Ale zase vyignorovat jsem to nechtěl, aby pak došlo k opravě a někdo kdo přijde po mě neměl stejný problém.