Totiž to bylo tak: Loni před prázdninama jsem nastoupil do stálého zaměstnání. V zájmu celé rodiny. Všechno bylo nové - místo, práce, lidé... Začátky jsou náročné, měl jsem toho plné kecky. Letní dovolená se nekonala, neměl jsem odpracované patřičné dny, a tak se nějak zdálo, že čas básníkových…
Tohle nám nedělej, teď musím čekat na pokračování, abych se dozvěděl, co se vlastně stalo. :-)
Pěkné počtení.
Výborně. Tak přeci jen si byl on road. To jsem rad, tvoje blogy, to je pěkné čtení.
Jo a můj směr je sever, ale ne ten daleký, nejdal jen ten balt. Píšu tenhle příspěvek a v hlavě mi běží film vzpominek na krajinu okolo prenclau.
Já nevím, kde se to v člověku bere, ta touha, která ho žene z místa na místo a nenechá ho být sám ze sebou spokojenej a dělat věci tak jak se má, nebo tak jak se od něj čeká.....
Ať bylo mě, či jí, tak šestnáct let....
Z toho kluci jako Ty, nikdy nevyrostou
Hezké, těším se dál
A potom jsem objevil tu zvláštní hvězdu nad mojí hlavou, která mne bude provázet za jasných nocí celou cestu, až ji začnu nazývat ‚‚mojí šťastnou hvězdou‘‘ a budu se z ní vždycky radovat, když na mne tam shora zamrká.
(nejseš ty tak trochu básník ?)
A to ještě kvůli té hvězdě přemýšlím, jestli četl Alchymistu.
Pěkné počteníčko, už se těším na pokračování.
Díky líčení s hvězdou v hlavě jsem si plně uvědomila, že moje cestovatelská hvězda je Polárka. Prostě ráda mířím na sever, do zimy.
P.s. Někde jsem četla, že dříve Sámové /Laponci/ znali jen dvě světové strany: sever a nesever. Prostě každý z nás má v hlavě a myšlenkách nějakou tu střelku, která ho pohání při cestách vpřed.
Já jsem četl, že v nějakém minoritním jazyce v oblasti Nové Guinei mají vztažený přítomný a budoucí čas k nějaké konkrétní řece, když se děj odehrál v minulosti (z našeho pohledu vlastně za námi), tak oni to mají u pramene, naopak v budoucnosti (u nás před námi) je ústí do moře. A vzhledem k hornatosti terénu mají sloveso pohybu vždy s dodatkem jestli je to do kopce nebo z kopce.
Těším se na pokračování:-))
No a hvězdy...když je někdo z mých blízkých hodně hodně daleko, posíláme si pomyslné SMSky po té hvězdě nám nejbližší. Dorazí vždy, spolehlivěji než mobilním signálem:-))
Já za tímto účelem zásadně využívám měsíc, tedy Lunu, je to prokazatelně rychlejší :-)
http://m.youtube.com/watch?v=xA365F6z_vw
Děkuju za vaše ohlasy.
Až při vložení blogu a fotek jsem si vzpomněl, že v Novém údolí byla přes hraniční čáru zprovozněna železnice (modelová, je to vidět na té první fotce vlevo). To místo je vůbec kouzelné, mám odtud zážitek při návratu a milej.
Já už 25 let jezdím tam a sem, více pracovně, než pro zábavu, ale i těch cest, jen tak, je dost.
Většina těch přechodů je na Rozvadově, a nestane se, abych si nevzpomenul, jak jsem Rozvadov přejížděl poprvé, na kole.
Je to zázrak, že Rakousko a Itálie jsou na jihu, Finsko nebo Švédsko na severu. Když jsem byl kluk, a pak větší kluk, byly všechny tyhle země na Západě.
Sbalit a pryč? Jestli jsme o tom nesnili!
Jeď brachu a piš.
To zůstane, možná, budeme-li mít kliku.
Tak jsem si aspoň znovu přečetla "Sbalit a pryč" ...
Taky se na to vrhnu. Asi si to ale pošlu do Kindla, tam se to čte líp než z obrazovky