Za prvé: Mám na zahrádce gril. Takovou tu litinovou vaničku, ve které se rozdělá oheň, potom se přidá dřevěné uhlí a až jsou uhlíky, dá se rošt a rožní se. ALE! Ta vanička vlastně nemá rošt, takže nemá tah, a hoří mizerně. Pokud vůbec. Máte na to nějakej fígl? Co takhle navrtat do dna díry, pomohlo by to? Nechci to zničit, proto se ptám.
A za druhé: Mám kukuřici a v úmyslu si péct kukuřičné placky. Dal jsem zrna do domácího mlýnu, ale ten to nebere, je na zrní obilné, kukuřice je moc velká. Pokud to někdo děláte, jak z kukuřičných zrn děláte mouku?
Děkuji za konkrétní rady.
na gril připoj hadici od vysavač ale pozor nasazenou ne na ten sací konec vysavače ale na ten vyfukovací konec vysavače a uhlí v grilu bude hořet jak cyp.
Kukuřice se musí našrotovat na menší kousky aby se vlezla do mlýnku na obilé.
šrotovník je to co hledáš.
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz...
tohle by určitě vyhovovalo :-)
no,když bude dělat placky jen pro rodinu,tak to bude dostačující ,)))
http://www.hradsky-sunk.cz/loupac-kukurice... http://www.stavkomplet.cz/eshop/rucni-drtic-na... http://www.bio-schnitzer.cz/200-mlynky-a...
To co nabízíš je za ty prachy zadarmo drahé, Předpokládám potřebu zemědělce samostatně hospodařícího takže má minimálně kukuřicí osázeno 10 ha. Na to ten mlýneček bude slabý, naproti tomu má nabídka mu zajistí spolehlivý přístroj s dobrým výkonem za příznivou cenu ;-)
nepsal nic o 1Oha,jen o pár plackách,)
Ale však píše, ze má mlýn. ;-)
Ten přívod vzduchu pod uhlíky by měl být regulovatelný, zpočátku je třeba hodně vzduchu, když už ti jen žhaví uhlíky bez kouře, je lepší vzduch zavřít. Navrtáním dírek do dna spálíš zbytečně moc uhlíků, budou v průvanu rychle odhořívat.
Nade dnem bývá rošt na ty uhlíky, aby popel odpadával a nedusilo se to. Nechybí ti tam něco takového?
To bude asi ono. Gril jsem zdědil a rošt na uhlíky, pokud tam byl, chybí. Budu řešit dál.
Je to taková obdélníková škatule jak jsem se pokusil načárat?
Stojí to na takovejch fórovejch nožičkách z porofilovaných plechových pásků?
Jestli ano, tak to někde mám a měl bych k tomu mít i ten rošt, vyrábělo se to někdy za Husáka, fungovalo to relativně dobře, až na to, že tam vlastně není žádná regulace. Rozfajruješ na roště uhlí a když žhne červeně začneš grilovat. Žár se přidává tím přifukováním nějakým tím měchem, ubírat moc nelze
Jestli je to ono, dej vědět, kouknu do sklepa.
Výkon se ubírá poléváním pivem. Ne jak Polreich co to políval olejem a pak se divil, jak mu to hezky hořelo plamenem. :-)
Pivem?
Jó ty myslíš Radegast :-)
Myslím jakékoliv pivo, stačí i čistá voda ale pivo dodá masu zajímavou chuť.
Toto nebude ono. Tu vaničku mám, litinovou, na oddělávacích nožičkách. To na Tvém náčrtku by asi tah taky nemělo. A jak píšeš, ani regulaci, takže dík, ne.