Americká firma Speedplay je známá hlavně svými silničními pedály Zero. Já jsem si nedávno pořídil "MTB" pedály Speedplay Frog a protože na českém webu o nich člověk moc nenajde, rozhodl jsem se o nich napsat pár řádek. Na pedálech mám zatím najeto pouze cca 500 km, většinu na lehokole, část na…
No - abych se přiznal - mně se teda vůbec nelíběj. Osobně bych volil nějaká shimánovská espédéčka s klecí, je jich na výběr poměrně dost typů. Samozřejmě, podstatné je, že se líběj Tobě a že s nimi budeš spokojen, ale jak říkám - můj šálek kávy to teda není :-)
Pedály podle vzhledu nevybírám. Z SPD jsem přešel, tak úplně nachápu, proč bych měl pořizovat jejich verzi s klecí? U SPD mi nevyhovuje velká síla potřebná k vycvaknutí a nacvaknutí a upnutí nohy v pevné poloze. Zda mi Frog vyhovuje nebo ještě psát nechci. Ale můžu napsat, že pocit jako na ledu, jak někteří uživatelé popisují pedály Speedplay, mi nevadí.
Taky mozna tenhle pocit zacne vadit az pri otoceni o 90 stupnu. Kdyz se u toho povalujes, je to neco jineho, nez kdyz na tech zabach stojis v tezsim terenu.
Dík za info, kolik ten cajk vlastně stojí?
Je to zajímavé. Mají ale taky nějakou bezpečnstní funkci? Když člověk letí z kola, tak z SPD vypadne, ani neví jak.
Tady předpokládám, že taky něco povolí - jenom aby to nebylo jednorázově. Teda pořád lepší ulomený kufr než noha.
Domnívám se, že to žádný bezpečností prvek ve smyslu vytrhnutí nahoru nemá. Nedovedu si představit, že nějaká z těch součásti povolí. Není tam žádná pružina, která by tě držela a která by šla překonat.