Má někdo zkušenost s montáží tohoto indikátoru řazení - viz link
http://www.bikestore.cz/razeni/prislusenstvi...
Potřebu nějak usnadnit ženě přehled o zařazeném převodu na silničce (začíná) na 10 rychlostní sadě Sh105. Na kole má ten starší typ řadicích pák, kdy bovden ještě není schován pod omotávkou, ale je vyveden na vnitřní stranu páky. Předpokládám, že to tam půjde. Podle obrázku se ten indikátor asi montuje na bovden těsně k páce.
Dík za užitečné rady...
Tak ještě na pár dnů odemykám téma ...
Já to ještě řešil na bike-forum, tam jsou výrazně živější technická témata. Ještě ten den jsem dostal vysvětlení k montáži. A dokonce nabídku na jeden, doma zahálející, DuraAce indikátor. Tak teď už čekám na obálku a jsem zvědav, jak to bude fungovat.
jo a ještě link na bike-forum pokud to někoho zajímá...
http://www.bike-forum.cz/forum/montaz...
Trochu mě zaráží se to dělá v sadě k DA. Naprosto netuším kam bych to mohl namontovat (lanka jsou samozřejmě schovaná).
Asi tenhle forichtunk vymysleli u Shimana v době, kdy byly bovdeny vyvedeny do boku a ne pod omotávku. Jestli to tak měla kdysi i sada DuraAce (do boku) to ale nevím. Mě to na Sh105 účel plní na 100%, byť se to může Někomu zdát zbytečné. A jezdit na silničce neznamená být závodníkem...
Tak jsem namontoval indikátor řazení a funguje dobře. Indikace polohy červeným válečkem je přesně na rysky.
Tolik pro dokončení tématu a případné využití této jednoduché vychytávky někým z Vás.
To máš trochu odlišnou hračku od té na úvodním odkazu. Nevíš přesně, co je to zač ?
Ano, je to trochu odlišná hračka, ta původní je podle označení určena pro bikovou sadu. Ale přesné typové označení této neznám, popravdě jsem se po tom dále již nepídil. Využil jsem nabídku, kterou mi udělal jeden cyklista z Brna. A když jsem viděl, že je na indikátoru označení pro silniční řazení (DuraAce), tak jsem to od něj koupil, namontoval a funguje.
To jsem si počet a nejvíc mi udělaly radost ty červeně zešedlé, ale je to divný, že všechny mají stejný obsah.
Teď jsem z toho jelen.
Ten forichtung mi jako ukazuje, jaký kolečko mám zařazený? To fakt někdo potřebuje?
Ano, ukazuje to co mas zarazeno.
No a tady to nekdo proste chce mit...
A to je vic nez kdyz neco potrebujes :-)
Jasně, tak to chápu.
Někomu to může pomáhat. Profik to nepotřebuje jednak ví co tam má, ale většinou taky neřadí víc než 3 kolečka :-)
ten kdo používá často celý rozsah, tak mu pomůže spíš to, že mrkne a vidí, že má třeba ještě 2 převody.
Taky bych někdy přivítal signalizaci, že už tam nic jiného není a netřeba už řazení víc ždímat a buď to dám nebo nedám a jdu dolů :-)
No jo, kdo si hraje, nezlobí :-)
Dnes jsem ty ploché LEDky chtěl koupit, mrknul jsem sem a byl nemile překvapen, že rady znalých jsou smazané.
Asi jsem nepozdravil ´u vrbiček´ ...
Nejde o žádný pozdrav u vrbiček. U většiny konkrétních dotazů se během chvíle, bohužel, zvrhne diskuze místo užitečných rad v nic neřešící flame. Stačí trochu zalistovat ve vláknech. A protože mě to sere, tak jsem příspěvky mimo mísu smazal.
Az na to, ze tenhle byl natolik pribuzny, ze se pro nej z otevrenych temat asi o moc lepsi misto najit nedalo. A tohle tema uz je stejne vycerpane. Reseni se naslo, uskutecnilo a tema muze byt klidne pouzito pro dalsi zajimave veci kolem razeni. Prijde mi zbytecne na to otevirat dalsi tema. Stejne se to neda vyhledavanim najit, kdyz presne nevim, jaka slova byla pouzita.
Ahoj, kouknul jsem na téma již pozdě, máš to vyřešené, tak aspoň moje zkušenost. Já tu indikaci mám na lehokole už přes dva roky a funguje to spolehlivě. Trochu jsem to musel upravit pro jiný bovden, ale to už je moje specifikum ;o))