Je to takhle:
Vzhledem k mýmu věku už mám určitý problémek s prostatou - prostě musím častějc na malou stranu. Takže chodím taky pravidelně na urologii, no, a když jsem tam byl teď naposled, tak mi doktor řekl, že to je taky tím, jak jezdím dost na kole a na tu prostatu mi tlačí sedlo.
Takže jsem si objednal nové sedlo - takové širší a to hlavní - uprostřed má fakt veliký podlouhý otvor. Stálo 1150,- Kč !!! Dneska v poledne jsem ho namontoval a z práce už jel s ním. Sedí se na něm celkem dobře, ještě doladím sklon a vysunutí sedlovky a bude to dobrý.
Ale tak mě napadlo: jak poznám, že teď na novém sedle mám tu prostatu právě nad tou dírou a né vepředu, kde bych ji dál válcoval špičkou sedla? Dyť to stálo takových peněz...
Jak teda poznám, kde mám přesně tu prostatu?
(a nepište mi, že na zádech!)
:-)
Běžně bývá tady
http://www.mojeprostata.cz/prostata/o-prostate
ale kde ji máš ty, to netuším.
Jen doufám, že na srazu nebudeš chtít, abychom ti ji hledali?!? :o)))
Jo. Podle toho obrázku je tam někde uvnitř. Ale kde ji mám, když sedím na sedle, no? :-)
To zjistíš jednoduše - vezmeš svůj vlastní prst (nejlépe ten nejdelší) a prostrčíš ho zespodu tou ďourou sedla a pak ho vsuneš do svého konečníku. No a tam si zevnitř nahmatáš prostatu.
Je to naprosto jednoduché :o)))
Tady to máš na obrázku
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mas%C3%A1%C5%BE...
Jen si tam holt musíš ještě domyslet to sedlo
:o)))
U aktivních cyklistů prostata díky jejímu otlačování proti tomu jakoby protestuje tím, že se z ní stane částečně "bloudivá" prostata. Něco na způsob bloudivýho nervu nebo ledviny. Vyklistky matky jsou na tom líp - těm vyjde z těla samovolně s placentou.
Kdysi jsem si kvůli časté noční potřebě močení myslel, že mám problém s prostatou ale ve skutečnosti jsem měl málo tekutin během dne a tak jsem to doháněl chlastáním v noci. A zákonitě jsem musel v noci na záchod častěji.
Změnil jsem životosprávu, dostatek tekutin přesunul do dopoledních hodin, na záchod chodím častěji přes den a v noci mě to netrápí. Stanovil jsem pravidlo, kdo čůrá pije a kdo pije čůrá.
Klasická cyklistika, dlouhodbě utlačuje hlavně krevní oběh v oblasti pánve. u mužů to podporuje erektilní dysfunkce u žen, kterým se nemá co postavit to není tak kritické ale k omezení krevního oběhu dochází taktéž.
Z toho je jednoduchá cesta ven a to je kolo budoucnosti. :-)
Tak dneska jsem vyladil sklon sedla a vysunutí sedlovky - vypadá to, že to bude dobrý. Ale jestli tím pomůžu mýmu problému, to nevím :-)
Pouzivam z podobnych duvodu tohle sedlo a pomaha:
http://vlli.rajce.idnes.cz/05.01.-05.09._Vylet...
Problem nebyla prostata, ale funkcnost (rostlinare :-)).
Asi budes mit stejne...
Bože, ty ses učil česky snad u Palmovky..
Na funkci to memá vliv, funkčnost nikoho nezajímá..:-)
Nechápu, proč se tady řeší kdejakej překlep nebo špatnej slovosled. Holt každej neměl jedničku z češtiny a ne vždy se uhodí na klávesnici to správné políčko, trocha tolerance by rozhodně nezaškodila.
Na jazyk kašlu, ale na funkci trvám!
http://www.novinky.cz/koktejl/348234-guinessova...
Velice prinosny prispevek.
Uz prestan chlastat!
At opily, ci ne, vsiml si rozdilu. 8-)
I kdyz je fakt, ze nevidim uplne souvislost s Palmovkou.
Rozdilu mezi funkcnosti organu a funkci rostlinare? O pronikava mysl!
Cituji z tohoto prispevku: http://www.nakole.cz/diskuse/18765-kde-mam...
"funkcnost (rostlinare :-))"
Nevidim tam ani "funkcnost organu" (nebo je toto slovni spojeni setreno naslednym doplnenim), ani "funkci rostlinare":.
Na to neni treba pronikava mysl, staci umet cist.
Ale to je vlastne jedno. Stejne nechapu, proc zrovna u Palmovky. 8-)
Ale to jo, ale proc prave v tomhle pripade? 8-) Ja z toho cyklopalmovku nijak necitim...
Presně, šlo o Rosťu a jeho poněkud volnější vztah k nakládání s mateřštinou :-)
Trochu mě připomínáš starého herce Vojtu a jeho schopnost chápat anekdoty a následně je vyprávět.
To je ta donutilova historka s pfefrmintovymi bombony? Na to jsem si vzpomnel taky...
Já znám tu s těma americkejma kamnama na kolečkách, jak zatopíš v obejváku, přetáhneš do ložnice....,
1150 Kč ! Tomu říkáš peníze ? Za kloudný sedlo je to v podstatě minimum. Za boty dáš bez rozmejšlení dvojku, nebo trojku, za kdejakou blbost na kole litr v pohodě. Ale za sedlo je kdekomu líto dát tři stovky. Přitom na sedle, v botech a na gripech leží a sedí celá váha jezdce. Pořádný a správný sedlo je víc než důležitý. Hlavně správný opěr sedacích kostí, to odlehčí právě těm měkkým tkáním a zamezí zaškrcení krevního oběhu.
No a jinak, v duchu zakončení tvého úvodního příspěvku - nech se radši od Ane prohmátnout, kolem páteře, těsně pod lopatkama. Co kdyby tam fakt byla...
Podle popisovaných obtíží, v prdeli.
Obrať se na příslušného odborníka, v tomt případé odborníka na pánské ústrojí - odborně - ornitologa.
Sorry, Pepíčku, nečetl jsem tvůj odborný názor, stejné jako Popov s Alva Edisonem u žárovky, prvenství patří tobě (i když my víme své)
Dneska zrovna v příloze LN - Orientace je článek o tom, jak se u cyklistů projevují některé hodnoty testů tak, jako kdyby měli problémy okolo rakoviny prostaty.