Safra safra... vy me motate hlavu :-D , jak tady ctu Co je nebikerské? a Jak se pozná cykloturista? Pripoustite existenci "hybrida" ??? Ja se totiz nekdy na kole jedu spis vyradit a dat si poradne do tela, nekdy uvazuju o tom ze bych zacal aspon trosku systematicky pozvedavat fyzicku a to jak na mtb, tak na silnicce, nekdy dokonce uvazuju ze bych se prihlasil na nejaky mtb maratonek no a nekdy naopak zase rad zastavim s fotakem na kazdym zajimavym miste a klidne si aji pockam na svetlo... nevadi mi batoh nacpany fotakem, svacinou a termoskou s cajem, posezeni na zahradce u gulasku a pivka... Jo a nemam batoh deuter, ale ani stojanek na kole. Toz kdo vlastne jsem??? ;-) ;-) ;-)
Všestraný cyklista :-)
Tipovala bych, že jsi Stana Horák, nar. 1975, bytem Vlkoš, kraj Olomoucký. Ale gulášek s pívem bych si teď dala - ty tedy umíš dělat chutě! :-)))
No to se nám to rozvinulo.Na jedné straně se probírá co je nebikerské,na druhé kdo je cykloturista až s toho jednomu jde hlava kolem.Jen tak mimochodem,stále si myslím,že ty otázky byly myšlené z nadsázkou.Abych nezapoměl,pasuju tě do stavu ,,kolaře nadšence".-)))))
:-)) Člověče, většina těch, co sami sebe označují za "bajkeri" opravdu ctí to, co je napsáno v diskuzi na téma "Co je nebikerské?". Pro spoustu cyklistů je určitá podoba kola nepřijatelná. Na druhou stranu jsem chtěl ukázat, že je tu spousta cyklistů, kteří kašlou na nějaký imidž a jezdí si užívat, upřednostňují jiné věci. Celé to bylo myšleno jako narážka na diskuzi o podobě bajkera, ať už byla myšlena vážně nebo jako legrace. Fakt je, že u bajkerské debaty jsem se vážně chlámal :-) Neříkám, že je horší bajker nebo cykloturista, jen mě přišlo příhodné na to první diskuzi reagovat a napdlo mě charakterizovat typického cykloturistu.
Vsak jsem to taky s nadsazkou myslel :-) ... ono se tu posledni dobou moc neprobira, kam jet a podobne... zase zacalo sypat to bily svinstvo :-( ... a taky technicky otazky nikdo neresi... kola uz jsou napiglovany, serizeny a pripraveny na sezonu... Ty kratky odpoledne, aby byly aspon nejaky kilometry az nekdo nahodi tema "tak kolik za unor" ani nestoji za rec. Tak aspon nestoji rec ne?
Asi budu také občas hybrid. I já s přáteli vyrážím na akce, které jsou víc sportovně laděné než cykloturistické, udržujeme si kondici našimi cyklistickými čtvrtky, kdy řádíme v kopcích za Brnem v terénu, chodím do fitka na spinning a do bazénu, ale to vše dělám proto, abych si na cykloturistických výletech a cyklistických výpravách mohl užívat a netrápil se vyčerpáním. Beru také kolo jako dopravní prostředek, což rovněž není cykloturistika (viz denata na kole ve městě na tomto serveru). Jenom to závodění nějak neprovozuji. Nic z toho se ale nevylučuje s tím, že se považuji především za cykloturistu, který zapadne do mnou definované charakteristiky.
Stále víc mi to přímo dobu, kdy jsem jezdila na vandry. Tehdy se také všichni v lese hrdě dělili na "trempy" a "takytrempy". Ovšem s odstupem času musím konstatovat, že jsme byli všichni naprosto shodná banda v zelených maskáčích, s usárnou a v kanádaách, co se prostě o víkenedu zašila do lesa odreagovat se...
Neláká mě být bikerem, víc mi sedí cyklosturista, ale když si vezmu jak na vesnicích používají dědoušci kolo neznámého stáří a výrobce (které má stále původní řetěz a vůbec nemá potuchy o tom, že existuje nějaký servis) dennodenně za každého počasí ke svému běžnému životu aniž by měli povědomost o batozích Deuters či klokanovi na řidítkách, pak mám pocit, že my jim nesaháme ani po kotníky, biker, nebiker...
Mohla by jsi vědět,že trempové chodily JENOM s uzdou.Samozřejmě musela zařezávat.
Vždyť jsem tenkrát také byla "tramp"... :o)))