Je čtvrtek 17. července, deset dopoledne a sedím na nádražní lavičce, čekám na vlak, který mne odveze do N. Zámků. Vedle nedočkavě stojí můj dvoukolý "tátoš", pyšný na svěřenou roli - vozit mne a skromné potřeby pro nezávislé přežití, (sbaleny a uloženy na jednokolovém "číňánkovi") po tři týdny na…
Na jedné z fotografií jsem zkoumal vozík. Má to kolečko odpružení (vidlicí) nebo ne?
A vůbec, jak moc byl naložený a jak se osvědčil?
odpružení má- po složení jsem rám svařil napevno, odřízl původní nápravu a vyrobil novou z Jäcklu 20x10mm äpoužil jsem původní oka na uchycení kolečka a blatník)doplnil o pružící člen, místo původní brašny (nepřežila loňskou 21-denní cestu) vestavěl krabici s víkem pro "kuchyňku" a dvě zadní brašny z Lídlu (imitace Ortlieb)naležeto. Závěs jsem doplnil o clonu proti stříkající vodě od zad.kola a místo původního rychloupínáku s kocovkami na závěs jsem vyrobilz 2mmsilného nerezplechu destičky- na ně přišrouboval dodávané koncovky na plnou osu. Tím se zvětšila mezera mezi závěsem a zadním kolem o asi 2cm. Úpravy se osvědčily- žádná porucha, lepší manévrovatelnost a žádné rázy na zadní nápravu při jízdě přes nerovnosti.Vezl jsem asi 25kg celkem.Vše mohu nafotit a dodat na mail- ozvi se na adr.:
[email protected]
ps....za ty prachy (1990Kč)zdatná konkurence Bob-Yaku za třetinovou cenu při využití zahálejících brašen a při stejném stylu balení(sbalím brašny jako předtím a místo na nosič jdou do vozíku- přes ně zaháknu pružnou síť (pod ni se dá vložit bunda či ce je třeba při ruce....
Hezké,
tak si vzpomínám, jak jsi mě začátkem roku vysvětloval, že je téměř nemožné, aby mě furt jen pršelo, a tu máš čerte kropáč :-)
Mě lijáky pronásledovali celý loňský rok, letos mě 12 dní v kuse ani nekáplo, zřejmě protože jsem byl na lijáky dokonale připravenej.
Chtěl jsem se zeptat, ten stan to je ten Sawai Ultra? Jak to funguje v tom lijáku?
Ten se staví najednou, že jo, vnitřní ui vnější?
Furt po něm šilhám, zdá se mi, že z těch nejlehčích docela nejlepší.
...sice opožděně, ale přece.nakoukl jsem na reakce při procházení blogu.
Je to Sawaj Ultra, staví se naráz (tropiko je spojeno napevno s moskytierou. Stavva je rychlá i v dešti,stan le lehký a pro jednoho prostorný- pro dva nouzovka. Počasí se horší čímdál víc- nad Balkánem se dešťová vlna kroutí už třetí rok v létě.Je pravda, že do r.2010 jsem déšť skoro nezažil- jen párminutové přeháňky či mrholení v noci, ale poslední roky je "vody" dost po celý rok, vozím pro sichr také všechno pro "nálady počasí"- poslední dobou stále víc i používám..;-)
Ještě odkaz na Video: https://drive.google.com/folderview?id...