čau lidi
Mám otázku,rozměr pláště např. 26x2.0.Ten rozměr 2.0 je výška nebo šířka pláště.
Díky za rady.
Ať vám to jezdí
Jestli se nepletu, měla by to být šířka pláště, v tomhle případě v palcích, čili 25,4mm x 2.
Dík,takže vlastně šířka ráfku....
Vpodstatě asi jo, měl by to být šířka pláště v místě paty pláště, čili vlastně šířka ráfku,aspoň nás to tak učili ve škole v souvislosti s automobilovými plášti, tak to snad bude stejný:-)
Snad to není počítáno jako šířka pláště v nejširším bodě po nafouknutí na předepsaný tlak:-)
Přijde mi to logické,ale zase když si vezmeš ráfek šíroký 5 cm,to je zase dost.Hm hm to jseu věci.
No jo, to je fakt, ale horáka nemám, tak nemůžu posoudit šířku ráfků, i když u treka to bude kolem těch 30ti mm.
Je to sirka plaste, ale ne rafku. Rafky na normalni pouziti maji vesmes podobnou sirku, tak pri jejich pouziti rozmer 2´´ odpovida + - sirce plaste nad nim. Realita je ale spis takova, ze vyrobci uvadeji vetsi sirku, nez plast skutecne ma, z duvodu nizsi hmotnosti atd.
S rostouci sirkou plaste se pochopitelne potom meni i jeho vyska, plast 2,5´´ bude podstatne vyssi nez treba 1.3´´.l
Ja jsem to oznacovani nejak nepochopil
Mam ve sklepe historickyho favorita (nebo spis esku) a na tom plaste 26" x 1 3/8
Tak jsem na to chtel zkusit hodit plaste trosku sirsi ale ouha - prumer nejak neodpovidal a ten plast z MTB plandal nad prumerem dobry tri centimetry ...
Nebo ze by za soudruhu tech 26" platilo pro prumer celyho kola i s nasazenym plastem ?
Jo,za soudruha bylo trochu jiné značení.Těch 26 palců+-nějaký ten malíček : ) .Dneska se spíš řiď(s ď né s ť)podle 622,630...atd
Číslo 26" je údaj o průměru ráfku a číslo 2,0" šířka běhounu pláště v anglických palcích (1 inch = 25,4 mm). Ráfky si můžeš vybrat v několika šířkách.
/ Číslo 26´´ je průměr dosedací plochy pro plášť na ráfku /