Vzhledem k tomu, že moje cyklistické dovednosti a schopnosti nejsou nic moc, říkala jsem si, že bych s tím měla něco udělat. Kdo jiný by mi mohl pomoci lépe než člověk na slovo vzatý, nejzkušenější český učitel jízdy na kole Josef Dressler. Proto jsem se přihlásila na jeden z bike campů, které…
Dik za blog. Zrovna o kempu od Dresslera jsem ted uvazovala, ze by to mohlo bavit i deti, jen me odrazuje vyse ceny, kdyz to sectu za 3 osoby.
Musím říct, že mě osobně cena také zprvu odrazovala, ale stálo to za to. Dětí tam bylo více než dospělých a šlo to všem báječně. Vím, že pro celou rodinu se do prodraží, ale pokud se budou učit jen děti a vy pojedete jen jako doprovod, cenově to vyjde mnohem lépe.
Obavam se, ze v tomhle pripade je to spis skoro naopak. Bajkerka se chce neco naucit, tak vezme deti, ze by je to taky mohlo bavit. 8-)
Tak si matně vzpomínám, jak jsem se učil jezdit na kole, myslím, že to bylo tak, že jsem nasednul, táta mě držel za sedlo a chvilku vedle mě běžel, a pak už jsem jel sám.....
Jenže go bylo kolo Pionýr a ne bajk Scott :-)
https://www.facebook.com/pages/BMX-MTB-Camp...
Začínám mít rád akce a firmy které nemají webovou stránku :-)
Jo, podivam, cenu nevidim, na maily se dnes odpovida s takovou latenci, ze uz ani dotazy vetsinou nepisu. Kdybych mel na vyber tohle a Dresslera, jel bych k nemu.
FB je mor.
Můj zubař také nemá web, k obsluze počítače potřebuje zdravotní sestru. Ale zuby spravovat umí. A je stejně starý jako já.
Jestli bych si měl koupit Meridu s vyvoněným webem neb Mrázka... Co myslíš že bych vybral?
Třeba na e-maily odpovídá, co já vím. Anebo mu můžeš zavolat.
Posledního půl roku se snažím sehnat někoho kdo mi udělá kuchyni. Psal jsem si s leckým, nakonec to asi udělá (už jsme dohodnutí, snad se nic nepodělá) firma tady za rohem, jejichž inzerci jsem zahlédl cestou domů. Maj i nějaký web, ale žádná sláva. Chlap mi poprvé odpověděl asi po týdnu někdy v noci. Prý přes den pobíhá po dílně. Tak mu volám a funguje to.
Jenze na tohle bud narazis nahodou, nebo na doporuceni.
Alespon nejaky ramcovy cenik na webu mi prijde jako zaklad. Kdyz najdu 20 firem v okoli a 10 ma ceny, nepatram uz po cenach tech, co je musim volat a oni treba neberou telefon, protoze zrovna pracuji, na mail neodpovidaji, ...
Moc sikovny studnar / instalater nam udelal na chate rozvod vody ze studne. Jenze kdyz se neco pokazilo, nepodarilo se nam ho sehnat celych 14 dni.
Jenže tady nemáš 20 firem.
Ale na tuhle bych asi ani nenarazil. Konec koncu na Dresslera taky ne. Ja bych se zeptal v Rychlebkach pri nejblizsi navsteve, pripadne na Smrku. Treba by nekoho poradili.
Pokud chceš zkusit kratší kemp/trénink s lektorem, myslím, že by stálo za to zkusit to, co nabízejí u singltreků. Osobně jsem to nezkoušela, ale myslím, že to bude kvalitní. Vím, že Singltrek pod Smrkem nabízí jedno- a třídenní kempy, ceny myslím, že ujdou. Za zkoušku ten jednodenní asi stojí :-)
To byla spis uvaha na urovni kdyby. Zatim mi celkem staci to, co umim. Chybi mi vracecky smykem nebo odskokem zadniko kola.
A je otazka, jestli to neni dobre. Pak uz by mne to pustilo leckam, kde kvuli zatackam musim slezt a nekde bych se zritil ze srazu. 8-)
Tady je úžasná mezera na trhu - internetový dispečink řemeslníků - sehnat někoho, když to nutně potřebuješ, je fakt docela makačka, když někoho splašíš, tak se většinou dozvíš, že ctrnáct dní nezavadili o práci, a teď najednou by se mohli přetrhnout.
Přitom řešení docela jednoduché, něco jako mají taxikáři...
Kdybych nebyl líný, už bych se do toho pustil.
Zatím nejspolehlivější je dispečink Pod ledem...
Tyhle dispečinky tady už byly a možná i jsou. Jenže při rozkolísané kvalitě a spolehlivosti řemeslníků šly tyhle snahy do kopru. Nechat si někoho navelet do kvartýru na práci je o hubu. Jde se především po referencích od známých.
Jo, jsou. Loni jsem toho i zkusila využít, když jsem sháněla pokrývače.
Nakonec jsem ale stejně skončila u doporučených řemeslníků a nejenže rekonstrukci provedli během 1,5 měsíce, ale ve finále byli i o polovinu levnější než ti, co se ozvali přes internetový dotazník.
Ty tu jízdu na kole tedy bereš zodpovědně, jen co je pravda.
Přemýšlela jsem, zda bych byla ochotná trénovat třeba jízdu na zadním kole a rozhodla jsem se, že takové drsárny tedy rozhodně ne. Některé techniky by ale asi nebylo od věci vyzkoušet.