Pedály jsou asi jasné už od začátku, PD-M520 od Shimana ;-) Ať už černé nebo stříbrné provedení. Nic lepšího v téhle ceně stejně asi nebude...
Boty bych vybíral především po důkladném vyzkoušení v obchodě. Asi jako všechno v čem pak člověk může bez možnosti přezutí/převléknutí zůstat trpět celý den ;-)
Osobně mám tyhle http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/lake-mx165...
Dá se v nich i celkem dobře chodit, zapínání to má sucháči přes tkaničky. Vibram podrážka ale občas pěkně klouzne na mokrém tvrdém povrchu, hlavně mokré oslizlé kameny nebo kořeny :-)
520 se dělají i bílé :-) já mám lake mx100 a jsou dost úzké. tuhost je velká na nějaké dlouhé chození to moc není.
O.K., tak ať si do výběru zaeviduje ještě ty bílé ;-)
Ohledně treter, jen jsem tím chtěl nenápadně naznačit, že ne v každých botách na kolo se dá i bez problému chodit...
A ty Lake myslím, že jsou přesně na hraně toho jestli na kole chci především jezdit nebo vedle něj chodit túry pěšky ;-)
Samozřejmě je to ale především o pocitu jak to komu vyhovuje, tady nechci nikomu nic nutit.
Zase to s tou měkkostí ale nepřeháněj, ono šlapat celý den do pedálů přes měkkou podrážku, kdy přes ní už po pár hodinách ten pedál pěkně cítíš, taky není žádný med...
Jojo je to veda, ja si ted znicil sandale tak budu taky hledat ty prav :-(
Také preferuji "520", eventuálně "540".
Pokud jde o tretry - já mám sportovní, turistické i sandály a v žádných se moc dobře nechodí, prostě tvrdé podrážky, ty sportovní navíc kloužou. Na cestování proto preferuji klasické "botasky" + normální pedály s klipsnami :-)
Zaujaly mě pedály Ritchey Comp V4. Boty chci spíše polotvrdé, stačí mi když pojedu někam na hrad nebo tak tam to proletím a pak zase pojedu, nechci chodit vyloženě vedle kola :D A taky nechci cítit pedály v noze vím co to je z normálních pedálů a to je taky super zážitek :D Je nějaká stupnice tvrdosti treter, nebo jak se to rozlišuje?
Doporučuji pedály Shimano M520 v kombinaci s těmito botami: http://www.cyklooutdoorsport.cz/boty-MTB...