V sobotu ráno, v čase již červených jeřabin ... ta nostalgie (úplně přesně jako před rokem) ... jsem ale sjížděla jen z vrcholu Ředice (649 m n. m.) k domovu, z Ještědsko-kozákovského hřbetu u Lomnice nad Popelkou.
Hned, jak jsme přijeli v pátek na vrchol, vařila se voda, ale místo kafe jsme pili…
Hezký výlet.
To je úžasné, že ještě někde u pramene řeky zůstala cedule z natáčení televizního seriálu "Zpět k pramenům".
Doma je krásně, díky za obrázky, Kozákov, Rovensko, Lomnice, Jičín....a pak nahoru za děvčetem na Frýdštejn....
Táta pocházel ze Sobotky.
U nás je taky krásně, ale tam je skvěle.
Tady to teď vypadá takhle
A tady je prý dnes poslední horký den (navíc se superúplňkem), tak ať to tam na jihu ještě vydrží. Jenže dny už se budou zkracovat :(
http://www.novinky.cz/veda-skoly/344605-v...
Ještě jednou kopec Ředice - při čekání na ten super :)
To je noc, kdy pokud nejsou mraky, tak nepotřebuješ sebou vůbec žádné světlo. Při posledním jsem v pohodě četl po půlnoci bez přisvícení i maličké titulky v novinách.
Kdysi jsem nevědomky tenhle úplněk trefil při bláznivé non-stop cestě na Babettě přes celou republiku. Prd svítí, ale viděl jsem jak ve dne.
Přes republiku až k ruským hranicím ? Na babetě nonstop ? Za jak dlouho a co bylo nejhorší ?
Z HK na tehdy hranici s SSSR, otočka, šupem do obce Hranice kousek za Ašem a zas fofrem do HK. 2.058 km za 58 hodin. Měl jsem to spočtený na 48 hodin, ale trochu jsem to zvoral.
Nejhorší tehdy byl kufr kousek od Zemplínské Šíravy. Chtěl jsem jet po hlavní zprava - a objel jsem ji zleva, přes několik cikánských osad...
Kurnik, tedy trénovat cestu do Ruska? :-)
Jinak tady měsíc taky šajnuje jak lucerna, ale dítě mi říkalo, že prej to superúplněk není, že v tomhle pásmu teď prostě máme smůlu.
Věřím, že kolegyně měla štěstí, a zítra, nebo brzy, uvidíme její fotky z tohoto úkazu.
Nic si z toho nedělej, já to zase v podstatě zaspala.
Až když jsem se sunula před desátou od televize do postele a zavírala jsem dveře na terasu, tak mě zarazilo to světlo a vzpomněla jsem si. Krátce jsem jen zkontrolovala, že je tam a šla jsem chrupat.
Ale řeknu ti - nějaký extra viditelný rozdíl od jindy jsem neviděla...
Michalovce - Vyšné Nemecké mám projeté po obou stranách přehrady, hned bych jel zase. A co motorka, neprotestovala ?
Ani náznakem. Ale dneska by to nebylo už takový dobrodružství. Teď je non-stop pumpa na každým rohu, tehdy jich bylo asi deset v celé ČSSR. A nádrž na 180 km plus kanystr na dalších 200. To se přes noc muselo sakra plánovat :-)
Taky jsem si říkala, že v tuhle dobu pro_pa dělal kontrolu Řípu a Okoře, ale ten holt teď řeší jiné věci.
Musím ale říct, že včera bych na tu noční Řípu neměla. Přes víkend jsem vykazovala silnou únavu. Asi nějaký blbý tlaky pro nás nízkotlaké.