Zdravím všechny cyklonadšence,
v srpnu se s přítelem chystáme na cyklovýlet a plánovaná trasa zahrnuje i Drávskou cyklostezku. Někde jsem se však dočetla, že je pouze jednosměrná. My se ji chystáme projet od Mariboru proti proudu řeky skoro přes celou rakouskou část. Je to problém? Má někdo s cestou proti proudu zkušenost (obzvláště teď v létě, kdy tam bude asi dost hustý provoz)?
Předem děkuju za všechny rady :)
Hanka
Sli sme celu Dravsku cestu od Toblachu az do Mariboru. Krasna cyklocesta, skoro stale mimo premavky. Da sa ist oboma smermi, akurat od Mariboru je to do kopca. V Slovinsku su cyklocesty horsej kvality ako v Rakusku aj znacenie je ovela horsie. V Rakusku je to fajn, kopcom sa samozrejme nevyhnete, ale tie su korenim cyklistiky :-). My sme na Dravsku cestu sli po prekonani Stelvia, tak nam kopce ani nepripadali vysoke.
Jestli nemáte nic proti kopcům tak drávskou stezku proti proudu dáte s prstem v nose. Loni jsme jeli z Villachu přes Bolzano na Lago gi Garda na benátky a zpět. O nějaké jednosměrce nevím.
Do Benátek jedeme taky, kopce snad přežiju:). Tak děkuju za rady, jsem ráda, že nemusíme měnit trasu.
Samozřejmě cesta proti proudu je více či méně plíživě do kopce. :-) Ale pokud si vzpomínám, tak to není nikde na dolním toku prudké. Je to 13 let, co jsme to jeli (http://www.cyklostranky.cz/nase-cesty/2001-z... tak už si to tak nevzpomínám (končili jsme v Klagenfurtu). Mám dojem, že je to prudší z Lienze do Toblachu. A k Benátkám se musí přes Dolomity… :-)
Ano, z Lienze proti proudu je to trochu stoupání, ale je to tam pěkné.
Od Lienze po proudu se mi nějaké úseky nelíbily, stoupání a klesání dál od řeky.
Na této stezce mohu doporučit jeden kemp - u Dullachu 20 km od Völkermarktu na břehu přehrady na Drávě - Stauseecamping.