Chtěl bych touto cestou oslovit nákoláky s víceletou zkušeností s diagnozou DM1 ,já ji mám zjištěnou celkem nedávno a jsem zatím jen na jedné celodenní dávce inzulínu,tak bych chtěl nějaké rady od zkušenějších,jak se hlídáte případně doplňujete hladinu především při větší zátěži celodenní natěžko.Bohužel se mi už jednou stalo , že to semnou skoro švihlo a neulídal jsem to,nástup hypoglikemie byl dost rychlý.Takže budu rád za každou radu.
Mám kamaráda, který DM má - v těží formě než ty. Musí si pravidelně měřit hladinu cukru a podle toho aplikovat inzulín.
Na kolo si vždycky sebou bere svačinu a musí holt dělat pravidelné pauzy na svačinku. Nebo si udělá pauzu, když cítí, že ji zkrátka potřebuje.
Není to o tom, že by do sebe nasoukal müsli tyčinku. Je to opravdu o pauze, kdy si najde místo kam si může sednout, odpočinout si a sníst kus chleba s něčím.
Nevyžaduje, aby se na něj čekalo. Vždycky nás pak někde dojede - buď v hospodě nebo to holt vezme zkratkou.
Ahoj.
Takhle ti to nebude fungovat. Potřebuješ stejný postup jako popisuje Radka - měřit hladinu cukru v krvi glukometrem alespoň třikrát denně a podle toho dávkovat inzulin. Jedna dávka za den je nesmysl.
Doporučuji změnu ošetřujícího lékaře. :-)