Ve čt 10.7. je to tu zase
http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-4D9D24EC...
Z cyklo-zboží se mi nic nezamlouvá. A brašny nemají hezké. Já mám brašny z Lidlu, ale už kolik let a s nimi jsem spokojená. Tento týden jsem v Lidlu nakoupila klobásy, buřty a levanduli.
Já už akci pro cyklisty vyhlížím s nedočkavostí, protože mi došly bombičky na opravu duší.
A když jsme u jídla, tak já si zítra dojdu pro pár řeckých laskominek :o)))
http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-F8CAD26C...
Dyť už se tady o tom od včerejška bavíme, Mlho :o)))
Viz úvod tématu :o)))
Myslíte, že ta žlutá reflexní bunda je dámská nebo pánská?
Zalezi na tom? Hod ji na sebe a uvidis.
Nejde ani tak o střih jako o velikost, dámské bundy tam asi nebudou ve velikosti XXL na dvoumetroveho stokilového chlapa ;-) Na obrázku ji tam na sobě má ženská, tak nevím, abych tam nezápasil s důchodcema zbytečně...
Jestli má dotyčný standardní velikost XXL, tak na oblečení z LIDlu zapomeň. Leda tak ponožky.
Vše ostatní je malé.
Mám několikrát odzkoušeno se stejným výsledkem - zboží vráceno.
ale tak mozna bych se narval i do pánské XL je to prece jenom cyklo bunda a ta se nosí přiléhavá na tělo, uzky strih, a na delsi rukavy a a zadovou část myslím výrobci taky pamatujou... Otázkou je jestli ta žlutá bude v XL, či pouze v damském L? asi to budu muset jít risknout.
Čistič řetězů. Sice tak poloviční účinnost, než jiný čistič ve spreji, co doma mám - ale když je mi na něco líto plácat ten lepší, i tenhle z Lidlu nějak poslouží. Na kolo teda ne.
Jinak z Lidlu jen rozmrazené sýrové rohlíky (ale jen z některých lidlů), slané brambůrky a čokoládový nanuk. A občas vyzrálé banány za poloviční cenu...
Ještě žes mi to připomněl. Jdu zkusit cyklostar na filtr z digestoře.
Funguje. Tedy možná je to tím že je už nějakou chvíli odmáčím.
Cyklostar na příští rok je cítit úplně jinak než cyklostar. Někdo by tomu teoreticky mohl říkat "lehká vůně citrusů".
Filtr z digestoře ?? A v čem pereš toaleťák ? mě se osvědčil Perwoll. je pak takový heboučký. A neztrácí barvu... :-)
Náhradní hliníková síta v rámečku se prosím kupují kde?
Aha, napsal jsi ale filtr (obecně rozumněno bílý, nebo černý "hadr", po namaštění měněný za čistý, nový). Máš asi na mysli něco přítlačného z konstrukce digestoře.
Ano, napsal jsem filtr, protože to je filtr. Je to něco na tento způsob: http://www.patro.cz/produkt/1074996324-concept...
Podobný je třeba i ve fritovacím hrnci, ale tam jsou lamely hrubší.
jj, může být. Setkal jsem se zatím jen s jednorázovými tukovými. Bez matlání, praní, čištění, prostá výměna za čistý a jede se dál.
Když se to čistí pravidelně tak to zas taková práce není. Ale tady byla několik let zanedbaná údržba a podle toho to vypadá.
Tak na to by mohl spíš než Cyklostar (saponát) zabrat ten čistič řetězů z Lidlu :-)
Ale bez srandy - potravinářský tuky jsou svinstvo, velmi obtížně čistitelný. Osobně bych to zkusil (nelekni se názvu) "Odstraňovačem hmyzu" na skla aut. Ale jen od firmy Sheron !
Je to saponát, opláchnutelný vodou. Odzkoušený na kdeco. Bezvadně odmašťuje i ty vyžraný mušky z čelního skla, bere i naftu a minerální oleje. Používám ho i na mytí obyčejného netvrzeného plexiskla, na které se nedá šáhnout hadrem nebo houbičkou kvůli odření. Jen popráším tímhle sajrajtem, nechám dvě minutky a opláchnu. Možná by bral i ten řetěz, ještě jsem nezkoušel.
Normálně je práce akorát s tím dát do myčky - tak, aby se to tam o něco nepokřivilo.
Dovedu si ale představit stav, že myčka si s tím už neporadí. Ani na několikrát.
Pak Arva nebo namočit do trichloru.
A co odolny skvrny, duverujes ruzove?
Žádná skvrna neodolá ! Peru s vyvářkou :-)
Když zmrzlinu z LIDLu, tak vyzkoušej takovou v modrých vaničkách (asi 1 litr). Mají ořechovou (ta mi chutná nejvíc - jsou v ní opravdu velké kusy ořechů), pak vanilkovou a stracciatelu.
Jo a je opravdu smetanová.
Jinou zrmzlinu už domů nekupuju.
Až budou mít vaničku na klacku, aby se dala poucat za volantem, tak klidně :-)
Ta orechova mi taky chutna nejvic, ale jen kdyz je v akci. To pak naplnim hned oba mrazaky.
Doba velkého mrazáku už je za námi. U nás jsou max. 2 balení a doplňuje se akce/neakce.
To bude určitě ona. Už jsem na dně.
Kolik to ma nepratelskych ecek? 8-)
Když to chutná, tak ani jedno :-)
Prave naopak. Chutna jsou pouze ta ecka. 8-)
...myslíš, že ta koupená v cukrárně do misky nebo kornoutku je nemá? Viděl jsem přípravu- z krabice nebo z plechovky prášek plus voda do mrazícího stroje a už se točí!!!(přibarveno, přichuceno- čím asi?)Dnes je vše v prášku i v reštikách a hotelích- polotovary na zákusky, deserty,halušky, knedlíky...šup vodu, zamíchat a už se vaří!!!!:-((
Vzhledem k tomu, že se pod éčkem skrývá i obyčejné barvivo, tak lze očekávat éčka ve všem, co je "chenmicky" upraveno/vyrobeno.
Fůra (éček) barviv je i ryze přírodních. Takže "chemie", nebo spíš technologie tam hraje svou roli hlavně v koncentraci, stejnoměrnosti, zjednodušení manipulace a čistotě.
Tak.
Kdo se bojí éček, nesmí do cukrárny :o)))
Co do cukrárny.
Já dnes pro rodinu dokonce sama E150 vyrobila!
Tak to zase není nic až tak složitého :o)))
A copak jsi tím polévala?!?
Xakru, mě začíná honit mlsná...
Griliaš, teda grilyasz, říkala babička.
Prostě karamel. Takový dort, co vypadá jako doboška. Teda Dobošův dort. Dvanáct tenkých plátů těsta, samostatně pečených. Syn měl narozky:-)
Nepřátelských asi nula?
http://www.chemievjidle.cz/zmrzliny/eisstern...
Dnes jsem dostala další s cenou 54.90Kč.
Nic jedovatého v tom není.
Počkej, to možná v akci, Normálně stojí cca 50,-
Ve Střešovicích maj´ horskou přirážku
Koukám, že ty se stále více zařazuješ do kategorie "nevím jak to je, ale hlavně něco plácnout".
Pravda, cca 50,- Kč nestojí, protože podražila - teď je za 54,90 Kč.
21.8. Lidl pro berky a jednosměrné cyklisty přináší nářadí:
http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-D725D319...
http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-581088E0...
Ten lehký zámek je na uvázání ratlíka před krámem?
8-)
Ten je uplne dokonaly. Puvodne je tedy na svazani dvou paru sjezdovek k sobe, ale na kolo je taky dobry. Nizka vaha, lanko taky neni az tak tenke. Jen neni nijak extra dlouhe. Tri kola k zabradli tim neprivazes.
Mam dva - jeden v lyzarske bunde, druhy vozim na fullovi
Já jsem ho minule koupila, ale nepoužívám ho. Jde docela blbě zamykat/odmykat. Ale třeba mám nějaký chybný kousek.
Jinak je to ocelové lanko - případného zloděje by asi trošku potrápilo.
Přesně, taky jsem ho koupila. Spíš na zamčení brašen k nosiči než na zamykání kola. Bohužel jsem ho vyzkoušela jen jednou, už se mi nepodařilo přijít na to, jak z něj vyndat klíč. Tj. zamykat i odemykat sice jde, ale každému. :-) Možná je na to spešl grif, možná je to vadný kus, nevím.
Tak nevim, co s tim provadite. Jeden uz pouzivam cca 8 let (kupovano v Rakousku, znacka stejna) a druhy jsme loni kupovali s Dusannem. Co vim, i jemu slouzi.
Právě že nic... zkusila jsem ho zamknout, fungovalo to, klíčem jsem ho odemkla, fungovalo to... a od té doby ho s tím klíčem skladuju s tím, že třeba jednou přijdu na to, jak ho vyndat. :-)))
No, vylet do Brna si kvuli tomu asi delat nebudu... 8-)
Voz to s sebou a treba Ti toho jezka v kleci casem nekdo vyresi. 8-D
Tak vypadá to, že i na zámky funguje placebo efekt. Vyhrabala jsem ho a zkoušela cloumat klíčem opakujíc zaklínadlo "Murphy říkal, že to jde". Teda trvalo to, ne že ne... ale najednou v něm cvaklo a klíč byl venku a dokonce se ten zázrak povedlo i zopakovat, tentokrát o něco rychleji. Okamžitá odezva stále není, ale třeba se rozcvičí.
Promazat by nepomohlo?? Trocha GT 85 dokáže divy:)
Asi před necelým rokem nám vyměnili vchodový dveře u baráku a už několikrát jsem sved docela zápas s klíčem, než jsem ho tam dostal. Trocha Gtčka a zase jde jak po másle:).
Bejvaly časy, kdy se u každého zámečku vyskytovalo varování - Mazat pouze grafitem ! :-)
tak si ostrouhej tuhu z tužky šmirgl papírem (smirkový papír) a smíchej s benzínem a nakapej to do zámku. Benzín se odpaří a grafit zůstane jako mazadlo, ale ja normálka mažu zámky i vyjetým motorovým olejem a funguje to :-)
A dělají se ještě vůbec tuhy v tužkách z grafitu?!?
Dneska máš náhražky všude, tak jak můžu vědět, co za materiál se dnes skrývá pod názvem tuha.
to jo to máš pravdu, jsou i takové ty ohebné tužky třeba :) ale myslím, že z dřevěné tužky ten grafit dostaneš s téměř 100 %
I v těch od vjetnamců, co vynechávají až přestanou psát úplně?!?
:o)))
to nevím já když tužka tak Koh-i-nor
Nevím jak by toto pidilanko trápilo případného zloděje.Já měl lanko 10 mm kolo zamčené právě u Lídla a za 15 minut tam nebylo kolo ani zámek.24.5.2014.
Chceš říct, že zase neplánovaně kupuješ nové kolo?!?
Bohužel ano,již koupeno Author Era 1.0.osazení Sram X7.To ani nevěděl ten blb co to ukradl že bylo těsně před smrtí najeto 65000km jen s výměnou středového složení.
Ber to ako dobry deal ...zbavyl ta starej rachotiny za ktorej reciklaciu si nemusel platit a ziskal si novy bike s velmi slusnou vybavou
Vela stastnych km v zdravy a hlavne bez dalsiich kraadezii najmenej na dalsiich 65k km :-D
Abych řekl pravdu tak pro důchodce to není zrovna to pravé ořechové měl jsem v úmyslu to dát do pořádku po částech.Takhle vlastně nemám co vylepšovat než splatím co jsem si musel půjčit,ale jezdí dost dobře.Rád bych aby mě už přežilo.
Tak to teda nevim jestli to je úplně to nejlepší přání. To já si přeji abych přežil obě kola co mám a když to půjde dobře tak i ta co si koupím po nich :-)
To je mi jasné ale v 70ti si nemůžu přát víc.
Ale to nemění nic na tom, že je lepši přežít své kolo než obráceně, pokud tedy nechceš udělat dědicům radost z dobrého kola :-)
Tenhle jich od sedmdesátky zlikvidoval určitě několik :-)
http://isport.blesk.cz/clanek/ostatni...
teda neviem co ma 65k = 65000 km spolocne z prezitiim majitela biku :-)
Kyselé zelí opět na skladě, další rána imperialismu! :-)
Co říkáte na rukavice, kalhoty, bundu případně helmu? Občas se dají někde najít kvalitnější kousky, ale divil bych se, kdyby zrovna v Lidlu.
No prilbu z lidlu som kupil (nie kazdemu sadne na kokos ale mne sadla)rukaviciam moc neveriim vraj gelove ale nejako podozrivo tam trcal obycajny molitan (cize niesu az take gelove) Kratasi no normalne kupujem XL no tie z lidlu stehna mi sedia ale okolo tela mi su volne bud atipicky strih alebo mam atipicke telo :-D. Softshellova bunda ok spokojnost.Ponozky su bavlna s hrubsim materialom na patach a tlakovych bodoch co ja viem no za tu cenu ucel splnia. Tretri som si neodvazil ryskovat. Celkovo ak to mam zhrnut v porovnani cena kvalita je to ok. Urcite ak si priplatiis niekolko nasobok ceny mas kvalitnejsie vyrobky no ked jazdiis castejsie odceniis ze za tu cenu kupis aj 3-4 kusky oblecenia a mozes ich tocit + neni ti luto to vyhodit pri poskodenii.
A dá se to dotáhnout k dokonalosti ! Za cenu fulla Cannondale máš dvanáct fullů Olpran z Tesca a můžeš je při poškození točit ;-)
Na jednom jedu a druhého vezu v dílech sebou, neznáš ? ;-)
a ostatnych 10 mas na voziiku za sebou ci co ?? :-D
Ne, čekají doma na brzkou příležitost :-)
olpran sa neoplatii ani menit retaz cize vzdy vymeniis za novy kus :-D
Kalhoty mám, bundu také, v cyklo rukavicích nejezdím, ale mám ty běžecké tenké, přilbu má holka na kolobrndu.
Jedinou bundu bych vyhodnotila jako zbytečný nákup, ale to spíš proto, že raději jezdím v neprofuk bundě než v softshellu.
Vše použitelné bez problémů.
Od 11.9.budou mít hodinky s výškoměrem a kompasem.
Má s nimi někdo zkušenost,funguje to nebo jsou to vyhozené peníze?
11.9.? To už teď víš co budou mít v září? ;-)
7.9.2014 už asi věděl, co budou mít 11.9. :o)))
Jo, to jsou ta "vrácená" sluníčka v souvislosti se změnou času :o)))
A to už se nám "vracení sluníček" i sluníčka zase kvapem blíží. Hurááá
Takže kdyby to nechal ležet, měl by klid. Takhle má Jarda vysokou šanci na to, že to 7. září objeví znovu :o)))
Máš štěstí, že teď narychlo nevím jak se dělá smajlík s vyplazeným jazykem :-)
Tak dík :-) :-P
P.S. S těmi znovu naskakujícíma sluníčky je to komedie :-/ Proč se mi ale objevila až teď, to je taky záhada...
Spíš proč si na to téma znovu narazil až teď. Asi si nic v LIDLu nepotřeboval :o)))
Proč? Protože se u toho to sluníčko objevilo až teď ;-) Tak jsem si to přečetl (ale nezkontroloval datum) a hned, samozřejmě mimo mísu, reagoval :-)
Kdyby to bylo hned po změně času, tak si na to dám pozor. Že to ale na mne vyskočilo právě v tohle nemožné datum, tak jsem v tom žádnou záludnost nehledal... Prostě se to tvářilo jako úplně nový příspěvek.
http://letak.lidl.cz/b240ea14-95a9-4f4c-8c7b...
Bude 12.brezna :-D
Já našla dobrou nabídku na hubnutí už na zítra :)
Sobota 17.1.2015, 16:35 hodin
Upravíme celé Jizerky
V nočních hodinách vyrazí stroje a proběhne rozsáhlá úprava.
Velká rolba z Bedřichova: Bedřichov, stadion - Nová Louka - Kristiánov - Rozmezí - Knajpa - Kasárenská - Smědava - Knížecí - Mořina - Promenádní - Smědava - Předěl - Písčiny - Tišina (dle možností) - Smrková - Smědava - Knajpa - Čihadla - Krásná Máří - Hřebínek - Bedřichov, stadion
Malá rolba z Bedřichova: Bedřichov, stadion - Valešovka - Prezidentská chata - Hrabětice, kaplička - Jablonecká chata - Josefodolská přehrada - Studené údolí (dle podmínek) - Kristiánov - Bílé buky - Hřebínek - Olivetská hora - Maliník - Vládní - Za Černou Nisou - Bedřichov, stadion.
Rolba z Jizerky: Panský dům - Vlašský hřeben - Knížecí - Václavíkova studánka - Darrská - Soušská - Pašerácká - Protržená přehrada - Mariánská hora - Peklo - Smědava - Hraniční - Jizerská - Orle - Martinské údolí (dle možností) - Panský dům
Skútr z Bedřichova: Maliník - Kanál - Černá Nisa - Rudolfov, elektrárna - Závory - Kuběnkova chata - Oldřichov (dle podmínek) - Bedřichov
Stále platí upozornění na svoz dřeva v úseku Josefodolská přehrada, hráz - odbočka k chatě Věčného mlčení. Prosíme o opatrnost a ohleduplnost.
Máte našetřeno?
http://www.lidl.de/de/sportkatalog-fahrrad-ab...
8-)
našetřeno nemám, ale nejaké nutnosti koupit prostě musím, beru dílenskou pumpu, sedlo, rukavice a laká me ten skladaci zamek ale ten je pekelně drahy a nejspis bude taky pekelně těžký...
http://www.bikestore.cz/doplnky-a-ostatni/zamky...
Promiňte, nejsem s Lidlem dostatečně obeznámen. Na všech odkazech není datum, nebo je tam rovnou error. Současně hned v úvodu k tématu je datum 10.7. Není to poněkud vzdálené datum? Kdy tam ty cyklověci budou vlastně mít? Koupil bych si 3/4 kalhoty, ale jsem zmaten.
Datum 10.7. následuje po dni vložení příspěvku, zde 5.7.2014
"Náš" LIDL zveřejňuje nabídku na cca 14 dnů dopředu.
V posledním příspěvku je nabídka lidl.de, tedy nabídka řetězce v Německu.
A z webu to zjistím, kdy to uvedou na trh v tom jednom mně nejbližším krámě, nebo to musím zjišťovat pouze v tom krámě? Jinak mi Lidl zas tak sympatický není, abych tam pořád chodil. Ale levné cyklo kalhoty na přechodné jarní počasí bych možná užil.
Uvádějí ve všech krámech současně. (Samozřejmě někde může být dřív vyprodáno...)
Nejbližší nabídka cyklo věcí
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?id=452
Díky za upozornění. Ten modrý dres s krátkým rukávem koupím, mně tyhle věci vyhovují :-)
jj, budeš součástí velkého teamu :-)
jj, je to dobrý někam patřit - a lidláci jsou jedna velká rodina :-)
(v pondělí bude cykloden v Normě - nicméně se mi zdá, že líp zní "lidlák" než "normák") :-)
Dyť už se tady o tom týden bavíme :o)))
Ale ten skládací zámek jsem doposud v letácích neviděla. Na ten se asi půjdu kouknout...
Jen bych varovala před tou pláštěnkou - zkusila jsem jí loni a byla jsem ráda, že jsem jí ještě stihla vrátit.
Představa, jak budu mít zakryté ruce se rychle rozplynula, protože pláštěnka byla na moje kolo krátká a navíc jsem byla zacákaná odspodu...
No to sice jo, ale to jste sem ještě dali odkaz na německý LIDL... Ode mne to máš teď s hezkými českými popiskami a dokonce i českými cenami ;-)
Jo zámek, také se na něj asi půjdu podívat, ten se vždycky hodí pro obveselení a zpestření na cestách, ale musí jít otevřít bez klíče :-)
Na ten skládací bychom asi sháněli rozbrušku. To by bylo v pizzerii veselo...
Možná by se nějaká menší cestovní akumulátorová dala sehnat :-)
Třičtvrtě gramu ? Z čeho je ? ;-)
Z plocháčů.
Copak ta váha, ale ´transportní´ uchycení k ´sedlovce´ dvěma textilními popruhy .
Myslí-li si výrobce, že se zámek nesesune na přesmykač, je dost ...
Při té tebou uváděné váze se ani nemusí kurtovat. Stačí žvýkačka.
Jednou v létě jsem na kole míjel jakousi letní zahrádku u hospody, z které mě horečně zdravili dva maníci a zasloužilí členové Lídlteamu, kteří měli na sobě úplně stejný dres, jako moje maličkost. Dresy jim byly očividně malé v břišní oblasti a napumpované břišní svalstvo vytékalo z dresu ven. Tehdy to byl pravděpodobně zlomový okamžik, kdy jsem se rozhodl definitivně opustit Lídlteam...
Koukněte na ty tretry za 599,-http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?id=452
Koukám po tretrách a zatím jsem viděl nejlevnější za cca 1300,- zn.Force ale zato s dobrýma referencema. Ty z Lídlu asi budou nic moc, co myslíte?
Asi bude dost záležet na tom, kolik, jak a kde toho na kole nalítáš.
Od 12.3. se cyklistům svou nabídkou též PENNY-Market podbízí
http://www.penny.cz/Flyer/Let%C3%A1k_od__tvrtka...
Já letím pro to celopéro, nekup to za ty prachy..;-)
Tvrzení, že cyklověci kupují hlavně důchodci, je hanebná pomluva. Dnes jsme tam byli jen tři.
Většinu zákazníků (v cca 8:10) tvořily úřednice z Úřadu práce (co je naproti), manuální pracovníci (v hadrech s firemním logem) a matky se školou povinnými dětmi ...
... jak za socíku ...
... další útok na domácí rozpočet!
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?id=488
Snad bych zkusila, kdybych neměla, ty brašny, ty vypadají už skoro jako ortliebky :)
"... SKORO ...", protože:
* včetně ochranného obalu proti dešti
Na denní dojíždění do práce se mi ty žlutý zdají ok :-)
Vypadají, že by nemusely bránit/zachytávat patu (bota 48´) při šlapání.
http://www.lidl.de/de/crivit-fahrrad...
Ty jsou parádní. Ale na ty si tady ještě budeme muset počkat...
Právě, že budou příští čtvrtek:
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?id=488
*připevnění pomocí 2 háčků a 2 suchých zipů
Cožeže? No, za tu cenu se na ně každopádně půjdu podívat, jak to vymysleli. Author A-N219 se po roce a půl začíná rozpadat (překvapivě zipy ještě drží).
To je skoro jako u SA - tam jsou 3 háčky a jeden sucháč.
Osobně doufám, že to bude jeden háček dole, jeden nahoře a pak nahoře na každém kraji sucháč.
Takhle vypadají. Podobný systém používá New Look - a tam se mi ten pojistnej pásek se sucháčem urval při přeskakování obrubníku a kabela s notebookem vystoupila za jízdy. Osobně bych si raději koupil za 1500 city front rollery, než za třetinu tohle...
No, v chebském lidlu dám sýrový rohlík a kokosový nanuk. Tyhle regály radši minu. Ono se to sice tváří, ale... V bavorském Aldi mají téměř totožné akce s až moc podobnými kousky, ale přece jen o trošku jinou kvalitou (jako nakonec všechno :-/ ). Přesto je to furt jen na půl cesty, když připlatím, odvděčí se to lepší funkčností a větší výdrží.
Když pominu matroš, měl jsem u těch cyklohader vždycky problém se střihem, který spíš vyhovoval hospodskému povaleči, než hubenýmu cyklistovi.
Takže vlastně bylo potřeba pominout matroš i střih. Co teda zbylo kromě fajn ceny ? :-)
Být ve stejnokroji členem jedné velké cyklistické rodiny.....
Nevidím zase až tak velký rozdíl v tom jestli mám být členem rodiny Lidl nebo Merida. A to nemluvě o tom, že na mých jinak skvělých cyklokalhotech je logo Volkswagenu.
Na tom sportovním oblečení z Lidlu většinou pitomé nápisy nebyly. Alepoň to, co mám já, je bez log a blbostí.
Já teda jo. V Lídlteamu je mnoho pseudocyklistů s pivními mozoly...
Nó....
Tak znám pár pivních mozolů a mozolek, který na kole podávají lepší výkony a jezdí pravidelněji než od pohledu vyšvihanci který mají celopéra a značkový dres + karbonové botky´ na " 3/4 hodinové švihy " v bruslařských revírech :)
Do těch 3/4 hodiny se počítají i osvěžovny ?
Jo manekýni na drahejch kolech, ti si přece nemůžou propotit značkovej dres a riskovat, že si někde odřou svýho karbonovýho kámoše k nezaplacení. Na zahrádce ho pěkně vystaví na odiv a ani se nezašpiní..:-)
obecně je rozpouznávacím znakem lýtko :)
Jak je vykreslený jako šlachy bizona, tak i když je nad tím zadek jako z Lidlteamu tak radím nepředjíždět :)
Snad jen rychle a nečekaně předjet, pak deset vteřin makat na krev a pak předstírat defekt...;-)
čúrání nebo telefon je bezpečnější
:-))) eventuálně začít telefonovat a při tom se počůrat - když máš gatě z toho správnýho materiálu, tak to uschne prakticky ihned :-)
Tak jsem si dnes vzala termodres z LIDLu.
Kua, tak příšerná zima mi nebyla ani nepamatuju.
Myslela jsem, že termodres je od toho, že hřeje. Tenhle spolehlivě chladí, takže mám průdušky promrzlé skrz na skrz.
Zlatý můj starý termodresík z cyclosheinu. Celý den jsem na něj vzpomínala, když mi hrudníčkem profukovala studená vichčice...
Co to je, ten termodres? To jsem si nějak nevšiml, že by tam prodávali.
Já ho kupovala asi před 2 rokama v podzimní nabídce - tehdy to měli v soupravě s dlouhýma kalhotama. Kalhoty jsou super.
Ta mikina je ze silnějšího materiálu. Já jsem ale nějak nevěnovala pozornost tomu, že zevnitř je hladká místo aby měla nějaký "vlas". Tím pádem to nehřeje a dneska to bylo kruté poznání.
Ještě teď mám pocit, že mi na hrudníku leží kra ledu.
Jinak už mnoho let používám tento http://1url.cz/GvMR
Ten je naprosto úžasný - v zimě od něj stačí tenké senzor triko a navrh bunda neprofuk s podšívkou a je to paráda.
Dneska jsem si ale říkala, že by mi v něm bylo horko, tak jsem sáhla po "tenčím"...
Aha, to jsem nějak nikde neviděl.
Ale těžko Ti budu moci nějak poradit, když jsem chlap. My to máme s teplem lepší. :-)
Já to do 0° C moc neřeším - stačí dlouhé tlutší kalhoty z InterSportu, běžecké triko z Lidlu nebo Tesca, bunda s dlouhým rukávem z Lidlu, Authorácké zimní rukavice a pod přilbu sportovní čepice z Lidlu. Až když je víc zima, tak přidám další vrstvu a to kompresní prádlo z Lidlu, tlusté turistické ponožky z tamtéž a pod cyklistické rukavice ještě ty běžecké z dtto.
Jenže jakmile je okolo -5° C, tak je mi při sjezdu zima na končetiny i přes ty rukavice a ponožky. :-( Takže při téhle teplotě končím, nejméně jsem jel letos na jaře (teď IMHO panuje léto :-) ) při -8° C. Naštěstí to u nás moc často není.
Jj,ten mám a dneska se fakt unesl ,v Rakovníku fučelo fest
Dneska byla ku...ská zima i v termo od cycloscheinu!!!! Zebe me zafek ještě teď!!!!?
Lidl je levnýýýý. Skládácí zámek, co jsem koupil před měsícem, už spokojeně reziví...a to na něj jenom párkrát nasněžilo a napršelo :-)
Nepoučitelní :-)
Už jsem tady psal o zkušenosti kolegy Jawaře. Koupil rukavice prý s membránou. Když mu na rukou začaly růst žampiony, tak je rozkuchal a našel v nich kromě hnusný vaty akorát mikroten...
Mikrotenová membrána, to neznáš ? Vemeš ponožky na to mikrotenový pytlíky a na to cyklobotky....
Vynikající věc, ale málokdo se odváží vyzkoušet - prý že hrozí nějaké zapaření :o)))
lepší zapaření než nastuzení.
kdoví co to bylo za matroš, některý membrány můžou vypadat z pohledu laika jako igelit, takovej tyvek a podobný parotěsný zábrany vypadaj jako kašírovaná folie na skleník...
Reklama ani testy tentokrat nekecaly, Steinhauserovy spekacky z Lidlu monarchistum velice chutnaly.
Někdy jim tam vezmi ´Anglickou slaninu´, ať vědí co si myslíme, že mají dobrého ...
Pokazdy si ji vozim tri baleni (2+1) :-), za mesic sem soupnu fotku.
Anglicka v UK vypada takhle.
Voni to maj´ ňáký pomotaný! Todlecto že je slanina? Dyk na tom néééni žádný ´tlustý´.
budou reflexni tycky na spejle?
(resp - byli v Nemecku?)
V letaku nejsou....
Také bych je potřeboval doplnit, nějak mi zešedly.
Někde jsem je ... hmmm, nejspíš TESCO, cca 249,90
Za takovou cenu bychse to styděla i napsat :o)))
Laciný holt rychle šednou. No ale nekupte to, že...
A ty drahý z cykloshopů šednou pomaleji?
Ne drahý, ale kvalitnější, takže nejspíš i malinko dražší.
Dobře, nejde asi o definici. Šednou pomaleji? Respektive je jejich cena a výdrž taková, že nakonec vyjdou levněji, než ty z Lídlu?
Nevim, možná jo, možná ne. nebylo by špatné nějaké srovnání. Dát na půlku drátu předního a půlku zadního kola trubičky z Lidlu a na druhou půlku dát značkové a pak je nechat 3 roky a každých 1/4 roku porovnávat.
to by bylo zajímavý: 3M versus 3M (-:
:D :D já jsem si myslel, že to ak asi bude.
Nevim, používám 3M, mám je na kole už asi než 5 let a nijak moc nešednou, stačí je občas omýt a pořád dobrý.
Tie z Lidlu su tiez od 3M :-)
Může být, že jsou všechny stejné, ty za stovku jako za pět, ale nějak se mi tomu moc věřit nechce. I 3M je může dělat v různých kvalitativních třídách podle požadavku prodejce, pro Lídl může dělat ty levnější, podobně jako to běžně dělají mnozí jiní výrobci.
To samozřejmě může. Ale stejně jako jsem včera večer v sebitzkém Lidlu potkal "našeho" Vietnamce jak nakupoval zboží pro svůj obchod, zrovna tak si může ten cykloprodejce udělat zásobu těch za stovku a prodávat je za pět. Nevím podle čeho v okamžiku prodeje poznat, že to jsou ty drahé trubičky a ne ty levné.
Může být, že je to nižší kvalita, nicméně to také může být důsledek drastické množstevní slevy, podobně jako u některých nástrojů - např. ostřič řetězů pil apod. Takové objemy jako Lídl má málokterý prodejce.
Já myslím, že ty tyčinky šednou zejména mastnou špínou, která se z nich špatně odstraňuje. Možná by to šlo benzínem, pokud by to vydržely ty tyčinky. Pochybuji, že by 3M dělala dvoje tyčinky, z toho jedny s odpuzovačem špíny. Zejména tehdy, když to je celé za pakatel a ta cena v podstatě je celá tvořená marží výrobce a prodejců.
Takže já bych si je rád koupil v Lídlu.
Ale jo, klidně kup. Že klidně dělají víc šarží s různýma vlastnostma, na to vem jed. Že je něco od stejné firmy a že to vypadá na první pohled podobně, fakt neznamená, že to nutně musí být stejné. Prostě požadavek obchoďáků je co nejnižší cena, tak jim vycházejí vstříc, umíchají pro ně extra várku. Lidl je jejich zákazník, tak mu dělají, co na očích vidí. Třeba Shimano má taky fůru řad komponentů, různých kvalitových tříd.
Skutečnost je taková, že klasická asijská výrobní linka jede pořád 24 hodin stejně, fluše stejné zboží a to se akorát liší cenou a někdy obalem :) To aby se přenastavovala surovina, která činí 0,00nic z ceny výsledného tovaru by bylo prostě zbytečně drahé...
No a že má Shimáno fůru řad komponentů nemá celkem souvislost protože pro každý jeden komponent je vlastní linka nemluvě o tom, že nejvyšší řady, které používají závodní stáje hoří jako papír, protože gramová soutěž dotlačily tyhle top komponenty zcela mimo realitu poměr/cena/výkon ....
Přání otcem myšlenky :-) Maličko občas nahlídnu, jak se co vyrábí a jak se čaruje s požadavkama na cenu - a tím pádem i na použité suroviny a tím pádem kvalitu. Ale když myslíš, že je to furt to samé, tak je to asi furt to samé ;-))
zkus si koupit šunkový salám v akci a podívej se proti světlu a ten co je normálně bez akce. Ten samý rozdíl je ve věcích ostatních
Mastnou špínu? Kde se Ti to povedlo potkat? Já myji kolo normálně jenom vodou, to bohatě stačí a jediný bordel na něm kromě bláta a prachu je z "véček", kombinace gumy a hliníku.
Pražské ulice jsou mastné. Po dešti mám lehce mastné ráfky. Moje brzdy s lehce sníženou účinností to potom pociťují a já musím občas otřít ráfky hadrem s benzínem.
To je divný, jezdím Prahou skoro každý den a mastnotu na oba ráfky nedostanu :) Když už tak na zadní a je to vždy chyba při údržbě řetězu...
Mám čelisťové brzdy a krátké brzdové páky. Mám moc těžký převod. Každé snížení přilnavosti poznám. To co běžně nevadí, mně vadí.
přeloženo: mám kolo, který hovno brzdí, umím to vyřešit, ale seru na to a vědomě ohrožuji sebe i ostatní. To je opravdu pěkná vizitka, zvlášť pro propagátora cyklistiky.
Nějakej moc chytrej, že? Moje kolo brzdí naprosto dostatečně, stejně jako ostatní kola vybavená čelisťovými brzdami. Pro vysvětlení i těm, co neznají nic jiného než horské kolo, jsou to skoro všechny silničky, krosky, spousta městských kolo, pokud nemají kotoučovky, všechny starší Favority a Esky. (Jsou kola, která brzdí z principu ještě méně, například kola s omezovačem účinnosti V brzd pro blondýny) Mně to ovšem lehce nevyhovuje a tak se snažím udržovat účinnost brzd na horní hranici. Ono když se to kolo rozjede na 50km/h a má se nouzově brzdit, tak se každý metr brzdné dráhy namíň hodí.
"To co běžně nevadí, mně vadí."
Tvůj problém. Já se zase snažím být připraven tak, aby mi nevadilo i to, co běžně vadí.
Když je to můj a jen můj problém a vy trénujete, aby vám vůbec nic nevadilo, tak proč to tedy vůbec komentujete? Co je vám do mých problémů, když vás se vůbec netýkají? :D :D
Protože inteligentního čtenáře by napadlo, že asi dělá něco špatně. Že asi není v pořádku jezdit v běžném provozu s polofunkčníma brzdama, které pořádně nefungují ani v běžných podmínkách v prostředí, kde jsou provozovány (konkrétně v Praze). No nic, aspoň jsem to zkusil ;-)
I méně chytrému čtenáři by došlo po mém vysvětlení, že ty brzdy jsou funkční a vyhovující a že je vzhledem ke svým požadavkům udržuji na horní hranici použitelnosti. Vylepšení brzd by vyžadovalo výměnu kola, poněvadž do stávajícího rámu ani V brzdy ani kotoučovky nenacpu. Takže to snadno dosažitelné vylepšení by se nejen dost prodražilo, ale ještě bych mu musel obětovat kolo, které jsem si sám postavil a mám ho docela rád.
Tak nějak, velký objem, lidi, co jdou pro to, koupí i něco dalšího...
To je jak tvrdit, že do mlíka Kunín v akci nutně přidali vodu, jinak by to přece nemohli za tu cenu dat :))
A priori vždy je nutno vycházet z toho, že i na cenách v akci se vydělává.
Jenže něco jiného je standardní zboží, v akci slevené pro nalákání zákazníka - a zboží pro jednorázovou, týdenní, akci dodané s fixně (a podivně) nízkou cenou.
Ono by se to dost těžko dělalo "v akci" v tisících cyklošopech po padesáti kusech. Tak se to udělá ve velkým v Lídlu a ti cyklisti si to pak už budou i mimo akci kupovat v cyklošopech, bo v Lídu to už nebude. Tomu výrobci je šumák, kde akci udělá, ten potřebuje naučit lidi kupovat, úplně stejně jak mlíkárna Kunín nebo kterejkoliv jinej.
Podivně nízká cena je pro toho, kdo si neuvědomil, že Lídl jedná přímo s výrobcem a má vlastní distribuční síť a tak není odkázán na řadu překupníků, z nichž si každý přidá svá procenta.
A jednorázová (týdenní) akce má tu výhodu, že se při fungující reklamě prodá více než je běžné - to opět nahrává objemu a nižší marži.
Řekl bych, že spíše kombinace obojího.
Do zkušenosti z kradení vlastního kola, jsem si myslel, že mám slušnější zámek, jsem potřeboval nějakou levnější atrapu podobného zámku sebou na cesty. Jde jen o to aby pouhý kolemjdoucí nemohl vzít postavené kolo a odjet na něm.
No a pro tyhle účely třeba taková atrapa zámku z Lídlu bohatě stačí. Tváří se pevně, je dost dlouhý a hlavně docela levný, skoro zadarmo. Takže pro tyhle účely bohatě stačí, ale je potřeba vědět, že zpravidla jde jen o šidítka.