Ahoj všem, potřebuju poradit. Začínám jezdit na kole a chci si koupit cyklistický kraťasy. Jen nevím, co je lepší, jestli kraťasy s gelovou výstelkou nebo s klasickou výstelkou. Jaký je vlastně mezi nimi rozdíl? Gelové budou určitě měkčí, ale na druhou stranu když jdu do nějakého obchodu s cyklist.zbožím, tak v 90% mají kraťasy nebo kalhoty jen s tou klasickou výstelkou, tak mi přijde, že tyhle se víc kupujou než ty gelové......
Gelovou výstelku jsem v kalhotech neměl - ale sednul jsem si na sedlo s gelovým potahem. Pocit, jako kdybych něco hodně neudržel :-))
Vol osvědčenou klasiku. Třeba to mají nějak vychytané, ale bál bych se i neprodyšnosti a nesavosti toho géélu.
Jedině gel.
http://www.youtube.com/watch?v=CGxYFpKeUg8
Jo, gel je super:-)
A ocelového ptáka!
děkuji všem za rady, i za toho ocelového ptáka! :) ten by byl určo nejlepší! :)
:-)
a taky plechovej zadek.....
Neumím ty kola pro papoušky, na svém oři mám rozložité sedlo, skoro jak pro dámy, větrací žlábek, odpružené samotné sedlo, odpružená sedlovka, jezdí se mi dobře, zadek v pohodě ať mám vyvložkované gatě, či ne.
Jenže cykloturista.
Papoušek na bidýlku šetří každý gram, tak to je jiná kategorie.
Pokud chceš jezdit daleko natěžko, přemýšlel bych spíše o sedle než gatích. Univerzální rada neexistuje, každý máme jinou zadnici. Dobré sedlo je pak výhra, to ti žádné vložky nedají.
U me zalezi na vzdalenosti i sedle. Na treku jezdim minimalne do 70 km bez vycpavky v pohode, ale mam tam takove pohodlne siroke sedlo a jeste trochu funkcni odpruzenou sedlovku. A i tohle mi bylo malo, kdyz jsem zacala jezdit, takze mi starostlivy pritel koupil gelovy potah, ktery mi byl prvni rok celkem uzitecny.
Na horskem kole mam uz druhe sedlo (sirka podle zmereni zadku na prodejne) a porad nic moc. I s plinou po 100 km trpim.
Gel je na p*ču... ;-)) A oceloví ptáci ani na to... :-))
Nej cyklo kombinace je "klasika" a tzv. "tvrdé" sedlo. P (s prominutím) rdel si zvykne; a pak už je to v pohodě... ;-)
Obavam se, ze panske prdele budou asi nejake odolnejsi. Neda se rict, ze bych jezdila malo, ale na sedlo na horskem kole si ma prdel proste nezvykla.