Nikde nemohu najít vysvětlení označení respektive srovnání vidlic. Například u Suntouru vím, že MLO je mechanický zámek, HLO je hydraulický, vím že E-RL a E-LO je vzduchová, ale jaký je mezi nimi rozdíl? A co rozdíl mezi D-RL a D-LO? Vážím 115 kg (s nákladem třeba i 130), tak bych rád vidlici s tvrdším pružením, terén skoro nejezdím, a připlácet ca tři tisíce na vzduchovku (plus pumpu k tomu) - si nejsem jist.
A jde někde najít, jaké jso urozdíly mezi středovými složením? Třeba SHIMANO M70 36H či SHIMANO M66 36H nebo SHIMANO M435 36H.
A poslední: měřím 190, potřebuju delší rám - zatím ze zkušeností vím, že hodně dlouhý má Apache, zkoušel jsem jiné a poměřoval a všechny jiné jsou kratší. Je ještě někdo jiný, kdo dělá delší rámy (nemyslím obecně velikost, ale délku)
já chci kolo v ceně kola, ne v ceně malého automobilu. Prostě se vejít do plus mínus 15 tisíc
Já mám "MERIDU Crossway 100" model 2013, měřím 190 a mám kolem 117 kg. v některých výprodejích se dá pořídit do 12 OOO,- a podle mého nemá chybu. Troufnu si s ním i do lehčího terénu naprosto bez problémů. Určitě Tě uveze. A dneska v Cyklopointech není problém se na vyhlídnutém kole svézt a vyzkoušet si posez i komfort jízdy.
tak pořízeno, http://www.bike-eshop.cz/modely-2040/krosove... O pět tisíc lacinější než letošní model (ten je 16 900), ujel jsem včera a předevčírem první stovku a spokojenej