Vozil jsem sebou do terénu maličkou butelku, kdesi vyšpatněnou, s nějakým tím WéDéčkem pro oamžitou akutní pomoc. Ale povolil mi uzávěr. Tak musím pořídit honem nějakou jinou.
Nebude to snad zas takový problém nějak zaimprovizovat - ale stejně, podělte se se zkušenostma a nápadama, pro inspiraci. Jde o maličkou flaštičku (nejlíp s nějakým kapátkem), která se dá dát do báglu a nepraskne, neprosákne a nezasviní věci v báglu.
Šup sem s praxí a nápadama, určitě nejsem sám, komu se to bude hodit.
zkusil bych se zeptat v lékárně, jestli něco nemají...
Špíš bych šel k oftalmologovi.
Ale nechápu k čemu potřebuje to WD na cestách.
To ty neznáš. Na přimáznutí řetězu když už je dostatečně propláchnutý a vysušený.
To je fakt. Když čekám že pojedu bahnem tak namažu pořádný lepidlo aby to vydrželo. Kdybych namazal olej do sucha tak by mi to asi občas skřípalo.
Běžně to nepotřebuju, ale prostě se naskytnou situace, kdy řetěz třeba pořádně propláchnu v brodech a pak celý den jedu v prachu. Za celý rok flaštičku třeba nevytáhnu, ale pak se to najednou po...
Beru vám ty krémy tak můžu přihodit i minilahvočku s kapátkem.
Nechal jsem se inspirovat BuLenkou a pořídil v lékárně tu první zleva na obrázku. Sice je baňatější, než jsem měl (stejné víčko a úzký váleček v průměru víčka), ale i tahle se v báglu porovná. Za sedm kaček kousek, tři mám doma. Jednu flaštičku už mám natankovanou, po zatažení izolačkou vypadá že bude v pohodě. Kdybys měl na dosah něco tenčího, delšího, nepohrdnu.
Člověče, tak do té bych já zrovna nešla.
Ten vršek se totiž do lahvičky jen zasunuje, není na závit. A stačí poměrně malý tlak (lahvička se dá zmačknout velmi snadno) a vysune se to. Zvlášť když se lahvička občas otvírá.
Zkrátka tenhle model považuji za nejméně bezpečný a obávala bych se otevření.
Na olej používám zásadně lékovku se závitem, aby nemohlo dojít k samovolnému (po)otevření a vylití obsahu.
Je na závit a mám to zajištěné omotáním izolačkou nafest. A běžně flanděru neotevírám. Je to jen nouzovka.
Ja mam tyhle. Siroka se da koupit v ruznych velikostech v lekarne a ty male s dlouhym kapatkem jsou od kapek do usi pro psa. Omluva za hacky a carky, pisi z mobilu a nemuzu prijit na to co s tim ;-)
Flaštička z očních kapek Visin se mi na tohle osvědčila. Mám to s olejem furt v brašičce u ostatního vercajku a je-li potřeba tak přimažu. Na cestách mažu vším co je k mání, třeba vepřovým sádlem nebo olivovým olejem.
No jo, ale sežeń olivový olej navečer někde mezi Bumbálkou a Pustevnama. S radostí bych přivítal i to sádlo :-)
já na olivovém oleji vařím, ale na něco je chutnější uzený špek.
lahvicka od tuse, ale Rotring, sroubovaci.
mnoholeta praxe, spousty dekovnych dopisu...
To někde budu mít!
Sbírku rotringů a logaritmických pravítek.
To už je starožitnost, nebo ne?
Vždycky si vzpomenu, že ve sbírce Já robot od I. Asimova mají výkonné počítače schopné propočítat let nadsvětelnou rychlostí, ale v okamžiku, kdy potřebují nějaký rychlý výpočet vytáhnou šíbr. Počítač do kapsy byl prostě i pro autora sci-fi příliš.