Pražská kotlina má pro cyklisty své pro i proti. Záleží na tom, jakým způsobem své kolo využíváte. Pro dopravní cyklistiku může být kopcovitost metropole vnímána jako nevýhoda. Naopak sportovněji zaměření cyklisté si užívají stoupání a sjezdů, zkrátka pestrosti terénu v okolí Prahy, ale i přímo v ní. Právě pro tuto skupinu jezdců je určen následující výlet, při kterém dojde jak na ryze terénní úseky, tak na čistě městskou cyklistiku po městských i přírodních cyklostezkách.
Docela zajímavé náměty, ale když už to má být pro MTB, tak bych u té první trasy nejela od Hvězdy přes Ladronku a centrum, ale sjela bych to do Šárky, kde se skýtají další příjemné terény.
Šárkou se dá projet až do Nebušic, odtud stezkou dolů na Jenerálku, pak se dá vyjet na Hanspaulku a dojet až k vyhlídce Baba.
Odtud buď rovnou do Dejvic k metru nebo na druhou stranu do Dolní Šárky a tou projet k Vltavě a dál podle potřeby - lze na metro Dejvická nebo na Holešovice.
Event. je možné se v Tróji napojit na tu druhou trasu do Bohnic.
Počítám, že Šárka se objeví v některém z dalších dílů, ta se nedá vynechat.
A těší mě, že v dnes popsané trase se objevil i kousíček mé pravidelné pracovní cesty:-))
Také doufám, že Šárka nebude opomenuta.
Nicméně v trase MTB mi ten průjezd přes Ladronku, Chotkovy sady a Letnou přišel poněkud mimo.
Vidím u toho článku to známé velké A. Tak to tak beru. Já tu cestu taky jezdila ještě loni s velkým A na představci mého nehorského kola:-))