Dobrý den,rád bych si nechal poradit nejlepší volbu vidlic okolo 2000, ted tam mám vidlice RST Capa T5 ačkoli na netu sem je našel jako pro 24" a já mám kolo 26" moc se v tom nevyznám tak si raději chci nechat poradit,než bych koupil něco špatně. Jízda převážně město a okolí + polní cesty. Předem děkuji za rady
Za ty peníze je asi nejslušnější vidlice Suntour XCR. A pak Rock Shox XC32, ale ta se pohybuje kolem 3 tis. XCR-ku jsem měl, určitě je lepší než ta tvoje, ale blbě se nastavuje a dost kope v terénu, myslím tím rozbité lesní cesty. Tu RS má kámoš a podle toho co mi říkal se chová stejně jak XCR akorát jemu jde na ní nastavit odskok. Myslím si, na tu tvoji jízdu, co píšeš XCR stačí.
dobrý den dnes mi přišly nové vidlice Suntour XCR a zjistil jsem že ta ,,tyč´´ která se prostrčí rámem a upínají se na ní řídítka je o dost delší než ta stará... mám ji vrátit a poohlídnoust se po jiný nebo se to dá ,,zkrátit´´?
Tyč se zakracuje podle toho, jaký máš rám a jak vysoko chceš řidítka. Šikula zvládne doma, jistější je to v servisu i s nasazením ježka.
ufiknout to nebude problém... jinak předpokládám,že ten ježek půjde vyndat z té staré vidlice, nebo koupit novej?
Ještě jsem neměl potřebu měnit, takže ze své zkušenosti nevím. Ale co jsem tak četl, doporučovali dát nového. V ceně vidlice se ta položka ztratí. Třeba ale jde vytáhnout bez ztráty funkčnosti.
1", 1 1/8", závit, Ahead?
Véčka, kotouče, možnost použít oboje?
Váha jezdce?
Tady píšou, že je vhodná na ulici i do špinavého prostředí (street/dirt):
http://www.outdoor-cyklo-sport.cz/katalog...