Předkládám zde trasu mojí druhé etapy jízdy podél hranic České republiky: Karlovy Vary - Znojmo. První etapu z Jablonce do Karlových Varů přes Krušné Hory jsem absolvoval v minulých letech již několikrát. Termín poslední části je zatím ve hvězdách.
Při plánování trasy jsem se inspiroval cestou a…
Jeste jeden pokus o klkaci odkaaz na fotky:
http://vlli.rajce.idnes.cz/05.01.-05.09._Vylet...
a odkaz na stranky mych inspiratoru:
http://www.kosva.borec.cz
pěkný...škoda,že ses více nerozepsal.Právě do míst kolem Aše,kousek Německa a pak zpět na Prahu se letos chystám.Bez pensionu,bez kempu...na divoko....díky za fotky-o to více se tam nyní těším.
Ja vim, ze by se o te akci dalo napsat mnohem vic, ale mam z toho takovou kouli zazitku a dojmu, ze jsem nevedel kudy do toho :-(. Vim, ze i bezprostrednost casem vyprcha, kdybych to psal pozdeji ... Mozna nakonec neco pro sebe zplodim. V koncinach Asskeho vybezku jsem byl poprve, je to pekny kraj. Vlastne jako vsude u nas ...
Mám strach, že ten pocit štěstí, volnosti a svobody lze velmi těžko popsat a předat dál.
Přesné vím o čem píšeš.
To je fakt hrozně nakažlivé. Byl jsem teď jen na tři dny a do "cestovního módu" se mi podařilo přepnout už na začátku cesty, při čekání na vlak v Žitavě takže když jsem ve Weisswasser vystupoval, měl jsem neodbytnou touhu jet někam daleko.
Já se byl sklouznout z Žiliny do Bratislavy, jen 3 dny, a přišlo mi to strašně kraťounké, jako sobotní projížďky za mámou.
Mám strach, že budu chtít pořád dál, výš a déle, abych byl uspokojen, zatracená povaha, člověk si nedokáže vážit drobností.
Jinak teď jsem četl, že ruší rychlík Excelsior do Košic, že o něj není zájem, já jel ve středu, a až do Ostravy v chodbičce, Soně se nějak nepodařilo mi koupit místenku, nějaký omyl, mél jsem jen místenku na kolo. Lehátkači lůžka vyprodány už před 14 dny, tak fakt nevím.....
Excelsioru je tedy škoda. To je jako kdyby zrušili Hungárii nebo Vindobonu. Tyhle názvy vlaků jsou "modravých dálek volání".
On nějak má zájem Jančura (SA) o ježdění na Slovensko, tak jestli ČD nevyklízejí pozice.
I když, to bylo humbuku kolem toho jak SA bude jezdit dálkové vlaky do Hamburku a nakonec DB dál pokračují s ČD. Tak aby to nakonec nedopadlo tak, že na Slovensko se bude jezdit jen autobusem.
Pěkný výkon i fotky.
Docela závidím to volno. Na nějakou delší cestu se dostanu až v létě o dovolené. :-(
Slušná porce kilometrů.
Okolí Aše mě také láká - je to takový zastrčený kout a na mé mapě docela velké bílé místo.
Jednou už jsem tam měla nakročeno, ale vlak měl výluku, což jsme se dozvěděli až cestou. A protože nás nevzali do náhradního busu, tak jsem započala své tehdejší letní putování ve Stříbře.
Ale díky tomu vím, že Stříbro je také moc pěkné město :o)))