Tak mi lezi v hlave kolo podobne Cannondalu Bad Boy. Chtel bych postavit horskej ram na trekovy 28" kola s nejakejma slickovejma plastema. A pohanet to Alfinem 11 s nejakou jednoplackou vepredu. Cely by to melo slouzit jako rychly kolo na asfalt a na tahani Croozera po cyklostezkach. Vejdou se mi ty kola do ramu? A bude mit Alfine dostatecnej rozsah? Jezdim spis na kasparka, tezky prevody moc netocim.
Z vlastní zkušenosti mohu doporučit http://www.kolasimsa.cz/superior-flight-city-2009
Rychlý to je i bez přehazování gum, akorát maj kola trochu větší moment setrvačnosti. Zas jsou necvaknutelný a dá se s tím do terénu (občas jsem vysíral lidi když jsem se kolem celopéra prohnal na celopevňáku s blatníky a nosičem).
Podle mě by stačilo dát na ty 26" úzké gumy. Zkusil jsem dát 28" ráfek s 23mm a vejde se to tam s velkou rezervou, takže to na půjde přeplést 28(32)x622 bez větších potíží (ale nevidím smysl takového jednání.
Dobrý je že rám je určený na nábovku, takže tam má patky s napínákem.
Jezdím s Nexusem (kvůli ceně), převody dolehka, mám to od nuly (lehké abych mohl po pražských kopcích tahat 40km) do zhruba 40km/h a šlo by to šoupnout ještě víc (ale nevidím účelnost takové úpravy). Rozsah je dostatečný.
V nejhorším přehodíš sundáš Nexus, za litr ho střelíš a koupíš Alfine.
Mám na tom teď namontovaný nosič na kterém se dá odvézt zhruba metrák (asi i víc, ale už je to nestabilní), dvě sedačky na to půjdou jako nic :-)
Můžu půjčit na vyzkoušení.
Největší výhoda je že to je hotové kolo, má patky takže se člověk nemusí otravovat s napínákem.
Za ty peníze moc hezké (plus jsou i pořádné blatníky v ceně).