Dokončení povídání o Labské stezce z Hamburku s dětmi. První část naleznete zde.
Za městem opět vjíždíme do povodněmi zaneřáděné oblasti - je to síla! Nejen všudypřítomný bordel po vodě, ale také hnusný pach a komáři! A jako na potvoru zrovna v tomhle musíme přenocovat, nedá se jinak! Přímo na…
výlet, který končí pivem je povedený výlet :-) K tomu rozlišení pravý versus levý břeh řeky. Při pohledu čelem po proudu řeky je pravý břeh po pravé ruce a levý břeh naopak po levé ruce. Což v tvém případě, kdy jste jeli proti proudu a měli řeku po pravici je správně :-)
:-)
To je fakt, když jedeš proti proudu, platí to, že když máš řeku nalevo od sebe, jedeš po levém břehu a naopak :-)
Jenže teď ty zmatky, když občas jedeš po levém, občas po pravém :-)))
proto je snazší to rozlišovat z pohledu lodi jedoucí po proudu a pak víš , který břeh je pravý a který levý. :-)
K té cyklostezce z Libice n.C. do Kolína. Vede tam, ale není asi značená jako Labská - ta je opravdu asi jen pěšina. Z Libice se vyjede na Velký Osek - Veltruby - Hradištko - Kolín. Skrz vesnice se musí po silnici, ale vždy hned za obcí začíná samostatná asfaltovaná cyklostezka. Dá se tedy z Kolína dojet až do Nymburka i na bruslích.
A asfaltovaná cyklostezka sice z Poděbrad do Nymburka vede po obou stranách, ale na pravém břehu je o dost širší než na levém, tam bych asi s vozíkem nejel.
Labská stezka je myslím i z Kolína až do Pardubic jen taková polní cesta (to co vede u vody) a zbytek jsou silnice... nejel jsem tam po ní nikdy i když do Pardubic jezdím pravidelně.
Pěkný výlet, mám Vaši knížku o cestě po cyklostezce Odra-Nisa a doufám, že se snad už letos najde nějaký blázen kdo tam se mnou pojede :)
Já jsem teď znovu projel cca 100 km z trasy Odra-Nisa. Na to nemusí být ani moc blázen, cesta skoro pořád po asfaltu, skoro pořád po samostatné cyklostezce. (Hagenwerden-Bad Muskau)
Mimochodem, nevím jak je to v Německu s bruslaři, protože na některých úsecích cyklostezky je explicitně povolena jízda na kolečkových bruslích. To jako by to normálně nebylo možné?
Většinou se značí pro bruslaře úseky, které jsou pro ně sjízdné, což zdaleka každá cyklostezka není, ale vloni, když jsme tenhle úsek Odry-Nisy projížděli jsem si všiml, že pro bruslaře měli označené úseky, kam bych na bruslích nejel ani náhodou, třeba prudký sjezd z kopce, do nepřehledných zatáček a s nic moc povrchem. Tam bych tedy německé preciznosti nevěřil.
Říkám si, že bych se taky někdy ráda vrátila aspoň na kousek Odry - Nisy ... anebo radši né - lákalo by mě to jet dál a dál ... (proč je na všechno tak málo času).
Proto jsem to tentokrát jel obráceně, z Bad Muskau proti proudu. Ale i tak mě to hodně lákalo jet po proudu.
Mimochodem tenhle úsek jsem jel už po třetí, dvakrát po proudu, teď poprvé proti. Potěšilo mě, co nových věcí jsem objevil, když jsem se teď díval v opačném směru.