Je zajímavé, kolik typů stojanů se dá vyrobit, osadit a vykazovat jako pokrok.
Skvělý článek. Díky.
Tyto fotografie (zvláště ty tři poslední) by měli vidět pracovníci na úřadech, kteří mají na starosti vybavenost měst a obcí pro účely cyklistiky.
Už viděli, alespoň Ti pražští. Snad se je v Praze podaří osadit.
Ty prachy by měly jít na důležitější věci!!!
Jistě, třeba na rozšíření už tak předimenzovaných zbytečných parkovišť, že ? ;-)
Nebo na cedule zákaz vjezdu motorových vozidel.
Spíš na zákaz vjezdů cyklistů, protože ohrožují svým ježděním v jednosměrkách (samosebou v protisměru) ostatní účastníky silničního provozu, tj. včetně chodců!!!
A nejspíš!
Zákaz vstupu fízlů mezi lidi, neb ohrožují okolí svou nezměrnou blbostí.
Bohužel i ve stojanu (Pardubice)se dá pěkně poškodit lak
kola.Kolo je opřené přímo o kovový stojan a zkuste do něj neopatrně strčit.Buď spadne nebo se odře lak o třmen
pěkný, u nás v Trutnově si radnice taky udělala čárku za instalovaný stojan. Mimo toho, že je to naprosto nevhodný typ, je ještě supertajný, protože není moc vidět a cedule nikde žádná :-(
Nejlepší stojan je stejně dopravní znančka:
- pevně zabetonovaný
- stabilní
- skoro všude k dispozici
- radnice je nemůže zrušit.
moje řeč ;))) LOL
Tak s tim musim nesouhlasit. Zabetonované značky se dnes používají jenom na vesnicích. Ve městech jsou značky uchyceny v jakési "patici" a se základním nářadím trvá demontáž cca 25 vteřin, takže dopravní značku bych moc nedoporučoval ...
..nebude to podezrely kdyz nekdo zacne ve dne odmontovavat znacku a pak s ni treba jeste pobezi pryc a k ni pricvakle kolo ?:-) to uz je asi min podezrely ucvaknout rovnou ten zamek (mimochodem stalo se znamymu pri cekani ve fronte na zmrzku -jen par minut a na chvili mel na kolo zakryty vyhled)
Nebude to podezřelé vůbec nikomu. Zamkl jsem kolo ke značce a vyzvedával ho kamarád. Zapoměl jsem mu dát klíč od zámku tak ho prostě přendal horem. Pozorovalo ho 10 lidí z blízké zahrádky, které upozornil tím, že si na té zahrádce půjčil židli, aby tam dosáhl. :-) Nikomu nebylo nic divné.
jo. viděl jsem nějaký video z New Yorku. Borec prvně lanko přestřihl. Nikdo nic. Pak kladivem atd atd. Až když se zámek snažil zdolat nějakým hodně nápadným způsobem (snad to přepaloval plamenem nebo co, už si to nepamatuju), tak si ho někdo všiml: Poslíček na motorce zastavil a radil mu, jak to nejlíp přepálit.
Mě se to strašně líbí u nás. Před úřadem je stojan na kola a u toho cedulka, že zámek je možno zapůjčit v budově úřadu.
Při představě, jak přijede cyklista, vloží kolo do stojanu, jde si zapůjčit zámek a když se vrátí se zámkem, je kolo fuč se musím smát.
Už aby to bylo zamykací ve stylu, jako jsou třeba ty skřínky na nádražích na číselnou kombinaci. Mám na mysli to, že člověk někam strčí minci, zvolí číselnou kombinaci, zamkne řetězem kolo, po příchodu to číselnou kombinací odemkne a minci mu to vyplivne zpět, jako u těch košíků před supermarkety a je to. :-)