zdravím,kolo skřípe myslím že to bude sedlovka,sundam promažu ,kdyby to nepomohlo ptam se ,a za zeptaní nic nedam,pravidelně čistím a mažu řetěz a tlumiče mam MERIDA Big Ninety-Nine 1000 celopero 30 kvalt,ptam se co všechno by mohlo skřípat ,a co vše promazat,at se poučím pro příště moc díky těm co napíší
Bez legrace - skřípat může cokoli. Někde můžeš mít kus nečistoty a je to.
Navíc zvuk se může nést rámem, takže je občas velmi těžké lokalizovat, odkud to jde.
vím že kolo ma hodně věcí co se hybou ,kor u celopera,chci vědět nejčastější duvody skřípaní,kolo nebylo zas za babku,tak myslím,že by nemuselo tohle dělat......sem take zvědavej co mi kdo napísne .......http://www.ivelo.cz/domaci-servis-kol/promazani... tady je taky fajn navod
Tak tohle jsem si myslela také, když jsem si koupila kolo za nemalý peníz.
A hned při druhé vyjížďce jsem chytla bordel do kotoučovky a skřípalo to až hrůza.
Zkrátka skřípání se neřídí podle toho, za kolik si kolo pořídil :o)))
neberu to že daš za něco hodně a musí být bez chyby,když o kolo nebudeš pečovat ,dřív nebo pozděj by stejně pošlo .... nejezdím na kole zas dlouho ,abych věděl všechno ,myslím že člověk se ma pořad co učit .......
skus pozret aj klby (uchytenie tlmica) tam to vie tiez skripat. Skripanie sa strasne zle hlada hlavne koli prenosu zvuku cez raam zda sa ti ze je to v sedlovke a moze to byt uchyt sedla atd.. Ale prajem prijemnu detektiivnu praacu.
Len dufam ze to nemas v poskodenii raamu nejaka unavova prasklina ...
Ze zkušeností - skřípat umí i samotné sedlo, uchycení ližin v plastu. Nebo s oblibou kufry v pedálech. Taky nějaký ten čurbes v brzdách. A kromě toho může i kdeco jiného.
Někdy může pomoct, když se budeš pomaličku sunout a někdo druhý to bude sluchem z boku snáz lokalizovat. Zvrchu ze sedla se vrzání blbě hledá.
Když se mi to stane tak párkrát vyjedu se sluchátky a doufám že to ustane :-)
jj, v autě pomáhá dát rádio víc nahlas. na kole to bude podobně :-)
Skřípání už je ,tak zbývá založit vlákna : vrzání,šustění,hučení,atd.
Tak už po problemu ,jako první sem promazal sedlovku a uchycení sedla a dotahl, vše v cajku ,používam taky sluchatka přez Bluetooth,není nad to když něco dobreho pustím a jedu .... ,jinak moc děkuji všem .... za podělení jse o radu