Dnes jsem byl svědkem vášnivého sporu o tom---co je prý lepší---zda dvoupřevodník či třípřevodník.
Jen upřesním,jednalo se o závodníky amaterských závodú,tedy běžných bikerů.
Já sám osobně mám 3přev.,a nenadržuji ani jednomu.
Jen jsu zvědavý na názory ostatních.
Bikerům zdar.
Na silnicnich kolech i bajkach je videt vsechno - od singlespeedu pres 1x, 2x k 3x neco. A nedavno jsem nekde nasel a i sem linkoval nejakou formi z USA, ktera vyrabi adapter, kterym se daji pridat jeste dve mensi placky. Tusim, ze 17T a 19T.
Sam jezdim 3x10, 3x7, 2x8 a 3x9 a je mi to naprosto sumak. 8-)
Já 3 x 9, ale jsou chvíle v životě bajkerově, kdy bych přivítal převod i 4 x 12 :-)
Čím míň převodníků, tím víc chrt... ;-))
Teď nedávno jsem někde četl postřeh z amatérských MTB závodů, že ke konci štreky je vidět víc tlačících borců, než dřív. A že prý jsou to vesměs jezdci na 29". Důvodem je těžší nejlehčí převod. Takže podobný to bude i s tou dvojplackou. Na zvlněnou turistiku určitě v pohodě, při dovádění už normálnímu smrtelníkovi ty převody můžou chybět.
Jo to je přesné. Na ježdění po městě bych se bez nejmenšího i nejvetšího převodníku celkem v pohodě obešel, jen bych dal kazetu s větším rozsahem. Ale když jedu delší štreku a jedu podle tepu, bez nejmenšího převodníku bych se neobešel.
Na 29" bych si to dovedl představit, že z trojpřevodníku sundám ten největší, ale takhle dvojpřevodníky nevznikají, že? :)
Více tlačících borců může být ovšem způsobeno i změnou sortimentu občerstvovaček...
V druhé půlce trati parlamentní bufet ? :-)
Ještě hůř. Je to úplně zadarmo. Třeba takový Drásal...