Termín: 12.04.2014
Místo: Praha, východní přípraží
Už dlouho jsem nejezdila po východním přípraží, a tak jsem se rozhodla to napravit. Kdo chce, může se přidat.
SRAZ: v 9:45 na konečné stanici metra Černý most
Trasa: http://www.mapy.cz/s/9AG3
Hodlám projet
- novější i starší cyklostezky na východní straně Prahy
- Klánovický les
-…
Osm hodin na 45km? Jestli to chceš jít pěšky tak to vyjde tak akorát.
Ale no tak. Že každý jezdíme jiným stylem, to už jsme si tady vyjasnili několikrát. Určitě to ale není důvod, abys rýpal. Co myslíš...
Ale jo, já jen že ten poměr je už až příliš :-)
Když vypišuješ akci, tak tam holt musíš zadat i konečný čas. Jinak ti to nesežere. Taky jsem tam mohla dát půlnoc :o)))
V tomto případě je ale zadaná konečná hodina zcela nepodstatná. Můžeme být zpátky ve tři, ale můžem být zpátky i v sedm.
Kdo ví, kde se zaseknem...
v těhle končinách jsem ještě nebyla, kdyby se mi chtělo vstávat, tak bych se přidala nebo bych to mohla vzít rovnou na rozhlednu v Úvalech. v kolik plánuješ být na rozhledně?
Škoda, tento víkend už mám jinou akci. Ráda bych se do těch míst někdy podívala, do H. Počernic jsem jezdila k babičce a dědovi. Naposledy jsem tam byla cca před 30 lety.
Na mapy.cz jsem zjistila, že na místě jejich domku stojí nějaký zbrusu nový dům a místo záhonů se zeleninou a květinami zdobí zahradu krytý bazén. 8-(
Ahoj poradím jinou hospůdku jak je hospoda u Dašů tak je tam parkoviště když po něm pojedeš tak podel vlaku vede turistická značka a vyšlapaná cesta pod auto most a cca po 0,5km je hospoda v Lese po pravé ruce na Klánovické straně točí pivo Konrád řezané,10,11,12,13 červené a príjemné ceny a mají točenou malinovku možná i kofolu sezení uvnitř i venku na zahrádce pod střechou.Vřele doporučuji moc příjemná obsluha:-)
Pěkná trasa, v dané oblasti asi maximum možného. Pouze to táhlé mírné stoupání od Běchovic (A440) k hlavní silnici na Koloděje a pak návrat ke staré kolínské bych si asi odpustil. V Běchovicích vede za rybníčkem červená turistická, což je taková šotolinka po rovině podél trati parčíkem a pak kolem rodinných domků. Je to nenáročné a hezké. Naopak ta A440 je stará panelka překrytá nekvalitním asfaltem, po levé straně je šílené haraburdí, něco jako šroťák. Nic hezkého. Z Koloděj na starou Kolínskou je to dolů z kopce, ale křižovatka nic moc a celkově poměrně silný provoz. Jezdím to jako jednu ze zimních výletních tras. Ber to jako návrh na vylepšení. Při jízdě z Dolních Počernic vjedeš na silnici, podjedeš trať a ta červená je hned první vlevo (jsou tam rybáři u rybníčka). Dá se to jet i po chodníku (ten kousek po silnici).
Červenou z Běchovic znám moc dobře a chtěla jsem změnu.
Tu cyklo, co jsem vybrala, neznám, tak jsem jí chtěla projet.
Ještě to zvážím. Pokud bych nejela tudy, pak bych to spíš vzala z Hóčo Póčo od rybníka po cyklo 1 na Dubeček a pak na Koloděje.
No, uvidím.
Kolik vás tedy jede?
http://www.vrstevnice.com/akce/2014/1404duben...
Sice byla trasa (v důsledku aktuálních událostí) mírně pozměněna, nicméně akce měla vše, co měla mít. Takže
- nakonec se nás sešlo 11
- projeli jsme známé i neznámé (ne)cyklo cesty
- byl karambol s cizím bikerem
- 3x jsme projeli podjezd pod kolejema v Klánovicích
- hospoda byla U lesa i U Daschů
- byl 1 defekt
- byla rozhledna
- byla troška historie
- a počasí vyšlo na jedničku.
Společné km daly nakonec 41 km, mě to hodilo 67,5 km, takže naprostá spokojenost.
A určitě se do těchto končin vydám dřív než za dalších 7 let. Ještě je toho dost, co bych ráda projela :o)))