Prosil bych o radu. Potřeboval bych vyměnit na svém MTB pláště. Mám rozměry 26x1.85 a jak koukám, jsou obtížněji sehnatelné. Když už nějaké najdu, mají hodně hladký vzorek, nebo jsou hodně drahé. Tak mě napadlo, zda by nešly obout třeba pláště 26x1,95... V létě pojedu na dovolenou do hor, kde bude náročnější terén, tak bych potřeboval nějaké odolné pláště s hrubým vzorkem. Zatím jsem kupoval pláště jen na silniční kolo, které měly rozměry OK, tak mi chybí zkušenosti. Díky za rady!!! :-)
Samozřejmě ,že by šly. I mnohem větší
Širší bývají většinou i o krapínek větší; takže štymuje... ;-)
http://www.bike-eshop.cz/plaste-horska-kola-mtb... TO BY MOHLO STAČIT.
Díky moc za pomoc, tyhle vypadají dost dobře. Plánoval jsem do nich vrazit tak do pětistovky za kus. Terén bude asi víc než náročnější, jedu do Makedonie, tak tam chci mít lepší pláště, než co jsem měl po zakoupení :-)
Rozměr 2,1 by měl být OK.
Pokud by to bylo širší, podívej se, jakou máš vůli ve vidlici a jak široký plášť se Ti tam tedy vejde. U větších velikostí může být problém i s výškou pláště. Nicméně problémy u MTB bych čekal až někde kolem 2,3".
Pokud bys šel do nějaké hraniční velikosti pláště vzhledem k vidlici Tvého kola, je to docela boj, protože udáváné rozměry nepopisují plášť dokonale. Jinými slovy dva různé pláště mohou mít při stejném rozměru jiný tvar.
Nicméně problémy by měly nastat až u výrazně širšího pláště, než nyní zvažuješ a než je Ti tu doporučováno.