mam takovej hloupej dotaz. před tadnem jsem sestře instaloval na její kolo novy přesmykač. Protože do toho nechtěla moc investovat koupili jsme ten ¨nejlevnější přesmyk. Už nevim kolik stal ale asi do 200. Já osobně s těmito levnymi komponenty nemam moc zkušenosti, ale sotva jsem jej seřídil a sestra s nim několikrat přehodila tak začal zlobit. Pořád při přehozu nahoru padal řetěz. Žádné seřizování nepomohlo až jsem si potom všiml, že se přesmyk zdeformoval a musel jsem jej srovnat, potom už zase fungoval (ale jak dlouho). Je to u těchto levných komponentů běžné, nebo jsem narazil na nějakej extra špatnej?
Těžko říct. Měl jsem na kole smyk alivio, chodil bez problémů. Jednou jsem řadil z dvojky na trojku, rána a úplně ohnutý ramínko. A to jsem řadil sakra šetrně. Kolo bylo v záruce a smyk mi bez řečí na počkání vyměnili. Tak nevím.
Zapomněl jsem dodat, že ten druhej spolehlivě odchodil ještě 15000, i když měl vůle.
No tenhle je asi ještě horší nežli ALIVIO. Tak asi bude potřeba investovat víc.
Kupuju známým na kola ty nejlevnější přesmykače bez označení (chtějí šetřit), jen dávám pozor, aby nešly moc ztuha.
Když je v předu vytočím o 1 - 2 mm, aby při řazení na větší tác přesmykač patou nepřiskřípl řetěz k talíři, tak fungujou dobře i na dvojpáčkách.
Měl bys zkontrolovat, v jaké je výšce. Spodní hrana přesmyku by měla být asi 5mm od zubů největšího talíře. Taky jsem se s těmito přesmyky něco nazlobil, ale toto zabralo.
Spodní konec přesmykače se montuje 1 mm od špičky zubu !!!
Jistě, ovšem pokud to při 1 mm nefunguje, musíš začít experimentovat a mně tato vzdálenost u těch levných přesmyků vychází jinak.
Nemůže to být tím seštelováním? Říkám to proto, že při přestavbě favorita jsem tam dal prachobyčejný smyk od shimana za cca 100,- a chodí to jak hodinky.