http://www.velosport.cz/cs/eshop/jizdni-kola... nebo http://www.nejlevnejsi-kola.cz/scott-aspect-610... Vím že už toho bylo hodně napsáno,ale žádám o radu moje výška 183 díky za názory a rady ,)
Asi mezi těmi koly není nijak větší a zásadnější rozdíl, neznám osazení All Terra. Tak nějak pocitově bych bral radši Scotta.
Myslím, že to jsou výbavou skoro stejná kola. Scott má možno lepší brzdy, a přehazku. Na pohled bych bral Scott.
Zdarec,tak dnes jsem Scotta našel a musím říct,že jsem ho zařadil do širšího výběru... Usoudil jsem,že z těchto čtyř si musím vybrat. Za první mně uchvátil Lapierre RAID 729 2013...Cube LTD PRO 29 2013...Scott SCALE 970 2013...a ten Grand Canyon AL 5,9...A teď babo raď...
Scott SCALE 970 2013 mám , právě jsem sundal pedály a dal SPD-čka a příští rok ještě vyměním vidli za vzduchovku , jinak naprostá spokojenost .
Ten Scott odpovídá tomu Giantu co jsem ti poslal dřív, rámy nevím jestli všechny pro scotta dělá Giant, páč je to v Asii tudíž levnější, jsem to někde četl. Francouz Lapierre, Němci Canyon a Cube zhruba stejná úroveň. Mou volbu znáš
a toho scota jsem našel za 16 z 21...
Jasně, díval jsem se na něho, ta cenovka je dobrá. Ale záleží co chceš ty. Ty kola co máš v hledáčku jsou všechna dobrá. Ten Scott asi o něco níž. Hlavně tou vidlicí Suntour XCR cca za 2000,-. Ja jí mám na kole taky a zatím funguje asi 1000 km různě šotolina, asfalt, les atd.
Moje volba by byla Lapierre, krásný nenápadný design a neuvidím jich 10 za jednu projíždku:)
S tím "designem" máš úplnou pravdu.Lapierre mi padl hned do oka a jako cyklolaik,který už týden vybírá bych řekl,že má pro mně dost dobrou výbavu.Opakuji,že nesjíždím hory a neplánuji určitě žádné závody...:-)
Krom designu je to i hodně kvalitní bike, kamarád ho má od zimy a je velmi spokojen.
Mně se fakt ještě hodně líbí Cube ACID 29 2013,Cube LTD 29 2013 a Cube LTD PRO 29 2013... U posledních dvou nedokážu posoudit jako laik,jestli je cenový rozdíl adekvátní kvalitě výbavy...? Díky za rady.
Tak já jsem teďka pořídil CUBE ACID 29 ale 2014. Kolo super, co se týče osazení (až na brzdy, kliky a náby, ale na to moje ježdění bohatě stačí) tak i design je moc hezkej (tedy alespoň pro mě). Jsem s ním zatím vážně spokojenej. Vybíral jsem mezi tímto a Meridou Big Nine TFS 500. Nakonec vyhrálo CUBE. Z velké části na to měla vliv i ta vzduchová vidlice, co tam má :-)
Náby a i kliky jsou snad v pohodě pro kolo s touhle cenovkou. Brzdy ale fakt trochu nezvládli. Přitom solidnější Shimana nejsou zas o tolik dražší. Říkej si, že brzdí jenom srabové a že kdo brzdí, prohrává. A když je teda nebudeš používat, tak budou jako ozdoba stačit a dlouho vydrží :-)