Ahoj v prosinci se mi stala taková nepříjemná věc, mám vyhřezlou bederní plotýnku tím pádem mně přestal fungovat na levé noze kotník a prsty. Po dvouměsíční rehabilitaci se to z 80 % rozhýbalo a teď mám nosit tuhý ledvinový pás. Do 100 % stavu se dostanu nejspíš za rok, máte někdo zkušenosti s páteřákem místo ledvinového pásu. V Červenci chci jet na cyklo dovolenou do Jizerských hor. Za odpověď předem děkuju. pepa
čím výš máš blok na páteří tím "zajímavější" části těla můžeš vypnout. Co mi říkal ortopéd a holky na rehabce tak zpevněný svalový korzet je nejlepší prevencí výhřezu plotýnky. Chceš-li si posílit svalový korzet tak z vlastní zkušenosti spíše než jízdu na klasickém kole doporučuji kolobku. Páteřákem myslíš takový ten ochranný krunýř na záda? Ten korzet nenahradí. A chce to posilovat svaly.
Nejlepsi paterak je kosmodisk. Nada Urbankova si ho nemuze vynachvalit, a ta by prece nekecala. :-) Akakakakrome toho ho doporucuje pet ze tri ortopedu.
Kdyby jen Naďa... http://www.youtube.com/watch?v=S9JzwEoUtPI
byl jsem před měsícem u revizáka kvůli trvalým následkům. v podstatě mi řekl, že kolo je na nic, koloběžka je na nic, plavání je na nic, všechno je na nic, že to chce cíleně posilovat břišní a zádové svalstvo. takže cvičit.
musím se ale přiznat, že mnohem víc se mi líbil názor sestřičky z rehabilitace a primáře z LDNky, že koloběžka a plavání jsou na záda super :-D
o páteřáku jsem uvažoval ještě v nemocnici, ale nedokopal bych se ho nosit. tak jsem si říkal batoh s páteřákem, ale vzhledem k tomu, jak ten co jsem chtěl, zdražili (už 4.000), tak to taky padá.
korzet doma mám taky, ale používám ho jen vyjímečně, když potřebuju jít někam, kde budu dlouho sedět
revizák je cyp, toho bych neposlouchal :-) Po operaci plotýnky, jsem dost dlouho cvičil a stejnak jsem byl rád, když jsem si po delší chůzi nebo po jízdě na kole mohl lehnout a uvolnit zádové svalstvo. Pak jsem vyzkusil lehokolo a ten komfort uvolnění zádového svalstva jsem si dovolil hned po zalehnutí, čili na začátku jízdy a ne až po jízdě jako u klasiky. Takže na celodenní ježdění je lehokolo supr, už ne tak na posílení svalového korzetu, proto na to používám koloběžku. S tím plaváním to je tak, že třeba znak a kraul jsou na posílení fajn ale mě vždycky po plavání děsně bolelo rameno, tak že jsem nemohl v noci spát, takže plavání sice beru ale není to pro mě :-) Fajn je ještě dlouhá chůze s holemi. tuším nordic walking tomu říkají. To je taky fajn.