Zdravím všechny. Rád bych se zeptal, jak často a za jakých okolností měníte kufry na tretrách? Je mi jasné, že se tato doba u každého může značně lišit. Taky chápu, že materiál kufrů bude měkčí, než zámky na pedálech, tedy není navěky. Po čase pozoruju vůli v zámku, kterou nelze odstranit ani přitáhnutím onoho šroubku, kterým se šteluje síla vypínání. Tretra se sice samovolně nevycvakává ze zámku, ale ta vůle je dost patrná. Většinou je ta vůle jen na jedné straně (někdy mi odejde dřív L, někdy P).
No a ta vůle něčemu vadí? Já mám tretry tak určitě 10 let a kufr jsem ještě neměnil a měnit nebudu. To už se dřív rozpadne svršek bot.
Ale je pravda že moc nejezdím v blátě a vlastně ve srovnání s jinými zde moc nejezdím ani v absolutních číslech - odhaduju tak 2 kkm za rok.
Když máš ojetý kufr a povolený pedál, je mnohem snazší se z pedálu silou nahoru vyrvat.
Mám dvoje tretry, staré turistické s ojetými kufry a nové s novými kufry. Pedály mám nastavené na ty nové. Když jsem na podzim sedl na kolo ve starých botách, tak jsem na třech křižovatkách za sebou vyrval rozjezdovou nohu z pedálu. Celkem nepříjemný jev.
Jo, vyškubnutí většinou bolí, když se takhle praštím nohou o řídítka, jak je tam ta kost. Ještě je to vidět (na té noze).
A to jsem si chvilku říkal, jestli jsem je nesnížil málo o ty 3 cm, když to víc nešlo. Ne, je to akorát.
Tak ja se pri vyskubnuti nohy z pedalu vetsinou prastil kotnikem o kliku nebo o nekde ram. Bolelo i to, trefit riditka mi nastesti u USS prilis nehrozi. :)
Chvilku jsem přemýšlel jakým způsobem by se tak dalo praštit se o řidítka, a až pak mi došlo, že Snilard nemá USS.
No ale k tématu: moje staré boty se mi ještě nepodařilo vytrhnout z pedálů. A to jsem po koupi lehokola byl i v té situaci staré boty versus nové pedály.
Měním zároveň s botama - přijde mi blbé dávat staré kufry na nové boty.
Při kombinaci starých/nových kufrů a starých/nových SPD pedálů mám vysledované tohle - funguje skoro všechno, kromě jedné kombinace - hodně staré kufry a nové pedály. Tam je ta vůle až moc velká.
Také tak. Měním s botama.
No a otázka teď tedy zní jak ?
Kdy a za jakých okolností měníte boty ? :)
Zatím jsem boty měnila 2x - jedny (Fly) se rozpadly a druhé (Diadora) tak nějak "zbačkorovatěly" a popraskaly.
Co ty furt neměníš ? Na treka tahám furt první boty už osmým rokem v létě v zimě. Kufry už jsou teda na výměnu, ale boty vypadají, že se ještě nepřiblížily k půlce životnosti. (Sp. Taho)
Nemění třeba manžela - jednoho mám už 30 let a zatím si ho hodlám ponechat :o)))
zdravím
no zatím ti manžela nikdo asi nevezme---smích
ale co se týče kufrů,mě taky drží zatím skvěle
já mám ženu 20 let,zatím slouží---tak se uvidí :))
Mě kufry taky drží dobře, jen ty boty se rozpadly :o)))
jaké jsi si koupila--značku
omlouvám se---------myslel jsem boty
Píšu to výš - rozpadly se mi Fly a pak jsem měla Diadory, ale ty popraskaly.
Teď mám 3 roky na běžné ježdění Lake.
Sandály a zimáky mám exustar a ty mám 7 let.
aha
ted je hodně dobrých cyklobot,asi to chce koupit trochu dražší,
však víš-----co je levné ----stojí za ......
tak jsem postupně měnil bike,a je to poznat,
akorát moja robka z toho nemá radost :))
Já to dělám tajně, když to jde. Jenže děti jsou potvory všímavý:-)
hahaha,máš pravdu a ůplnou
kdyby moja věděla,že jsem vyměnil bike,tak už tu nepíšu
hold je furt něco vylepšovat,nechlastám,nekouřím,a tak se bavím po svém
ještě mě kluk nepráskl :)))
To já té mé vždycky říkám, at' je ráda, že nechodím do hospody, že ježdění na kole nic nestojí, protože jedu zadarmo bez benzínu. Kdyby ale jenom tušila, co jsem do toho už nasypal, možná by mě radši posílala do té putyky:-)
mé slova,kdysy jsem si to psal
nechci vypadat chvastavě,ale už by to bylo slušné auto
ono za ty léta a léta něco schlamstlo
ted zrovna sháním nějaké slušné světlo přední,tak do litru,ani bludičku,prostě aby to sloužilo dobře
Šlapky původní. Boty mají 8 let a letos to ještě dotáhnou. Pak už budou na vyhození. Kufry jsou za 8 let druhé. Měním, když mi v tahu nahoru vypadávají a seřízení už nepomáhá. Vůle mi vadí, ale kvůli tomu kufry neměním. Boty s nášlapy používám celoročně kromě doby, kdy se na cestě vyskytuje nebo může vyskytovat led. Tak když si to tak vezmu, tak je to výdrž nakonec velmi slušná.