Z Hněvína. Zlatník a Bořeň.
No jistěéééé. Pochvala!Čekal jsem spíš zmínku o "stěhovavém" kostelu.
A důkaz, že jsem tam byl.
A je to stěhovavý kostel?
není to ten co stěhovali po těch kolejích?
Naprosto správně...v oné době to byl zcela unikátní transfer objektu takových rozměrů.
Mimochodem. Ty kopce co vyjmenoval Abernathy je třeba ještě doplnit o ten v popředí, hned za kostelem. Jmenuje se Špičák.
V osmašedesátým jsme na průmce maturovali, zrovna ho připravovali k přesunu. Nebo už ho sunuli? Chodil jsem od autobusu kolem pivovaru a přesto už to nevím. A vzadu jsou vidět Hradišťany a další kopečky středohoří. V šestašestasedmdesátým jsem se naštěstí z tý dýmnice odstěhoval.
Počkej, počkej, tenhle kostel se snad stěhoval až někdy v 70-tých letech, ne?!?
Cetla jsem o tom v Mladým světě když jsem chodila na gympl a to v 68mým rozhodně nebylo.
EDIT
sem si to našla - bylo to v 75tým
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kostel_Nanebevzet...
ikdyž, to jsem na gympl také ještě nechodila :o)))
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kostel_Nanebevzet...
Stačí se mrknout na Google. Já jsem teď už drahně let v Pardubicích, ale v Mostě jsem vyrostl. Už od dvaasedmdesátého jen sleduji, jak se z onoho "čouďáku" stává téměř rekreační oblast.
Asi jo, Transfera Praha to dlouho připravovala. Ostatně píšu, že si nejsem jistej.
Ten přesun kostela byl světový unikát a československá firma, která ho realizovala, začala velice rychle dostávat zakázky na podobné přesuny doslova z celého světa. Dopadlo to tak, že tehdejší vládnoucí komunistická garnitura se toho začla obávat a tu divizi, která přesun kostela uskutečnila, rozehnala.
Na akci byly vyrobeny speciální lisy o obrovském výkonu, které byly pak u nás ještě použity u protlačovaného mostu přes boleslavskou silnici, tam, co ji kříží železnice u Brandýsa - St. Boleslavi (= vybetonovaný žlb. tubus (široký jako šířka silnice) byl protlačen náspem pod kolejemi, to značně urychlilo výstavbu).
No a já dělal obdobný protlak s těmito lisy pod tratí v Postoloprtech jako diplomovou práci v roce 1983... :-)
se stěhoval víckrát?je pojízdný dodnes?
Byl by, ale koleje ukradli indiáni z nedaleké osady :-)
Docela by mě zajímalo,jaký totem mají chánovští indiáni.:-))
:-) dneska dopoledne jsem na Seznamu viděl nějaký srub, který byl "průhledný" - dyť to je něco podobnýho :-)))
Onehdá jsem si to nedopatřením prohlížel zblízka a na té fotce je to proti reálu docela pohodička :-)
Má se ale zbourat. Osobně bych ho nechal jako pomník a výstrahu.
Klidně můžou zbourat, oni si udělají jiný
Teď mají na Mostecku jiný problém s přesunem:
http://usti.idnes.cz/foto.aspx?c=A140122_132000...
Jel jsem tudy jedenkrát před 2 roky vlakem na Moldavu, tak jsem si toho všiml. Kousek od Most hl.n. na Litvínov.
Ale někdo už byl přesnější...
Těžké, ale zkusit se má všechno! Kde to je a co je vyfocené?
Trochu to zlehčím.
Po pravde nevim, jen stavba na levem okraji druhe fotky mi pripomina anglicke protiletadlove pevnustky
v prulivu. Jedna z nich je dnes stat Sealand.
Nesedi mi k tomu ovsem smer zapadajiciho slunce.
Ovsem nejake ty Orkneje / Hebridy / Island by to byt mohly.
O ctvrte fotce bych rekl ze je focena z letadla....
Uyuni, Bolivie.
:-)