Říkal mi dnes jeden pasáček koz :) (jinak teda majitel "mého" cykloobchodu a servisu, má pár koz, dělá sýry, prodává mléko, vyrábí živé konzervy, tuším to zove kůzlátka), že včera vyhnal na pastvu a na louce kvetly pampelišky... Půlka ledna jako z pohádky. Strašidelné. Hodně strašidelné...
Jen rosničky hlásí, že prý má zase mrznout, tak nevím, jestli je to ještě ta loňská zima nebo už ta letošní :o)))
To už hlásí přes měsíc. Takže jsem v klidu... ;-))
No, taky bych počkal, až to vypukne, meteorologům věřím jen včerejšek.
Náš pes šíleně pouští srst, začalo to už před Novým rokem, to taky něco značí. Květy už jsemviděl v několika provedeních (něco i fotil, ale nechce se mi to teď hledat).
Ale bůhví, co můžeme od téhle zblblé přírody čekat, já myslím, že je sama zmatená...
Teď v neděli zpívali ptáci jako někdy na jaře - a ptáci se vokecat nedaj, ty zpívaj jedině když cítěj jaro! :-)
Nemám pocit, že by se tohle podobalo jaru? :-)
Aprílové počasí :o)))
Asi, ale padá to furt. Jdu hledat nesmeky.
A dneska ráno už snad přes pět cenťáků.
ty fotky to je fakt pro silný žaludek ;-)
Nějak jsi to uspěchala, co? :-)
Já?!? Snad ty kytky ne?!?
Ostatně - tohle se sněhem opravdu nazvat nedá http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/140121_Prvni_snih
Myslel jsem tím Tvoje těšení se na jaro ;-) Ale to je můj problém, že jsem to nenapsal hned...
Teď je na Jižáku právě takhle, viz obr. Omlouvám se za "kvalitu", ale udržet v ruce 1" bez stabilizace je docela oříšek ;-)
Nebýt trávy, tak se tady asi taky nic neudrží. I když, když jsem kolem 18:00 pochodoval z metra z Chodova pěšky domů, tak i na chodnících bylo pár pěkných ušlapaných úseků, kde se to už drželo docela fest. I to už začínalo pěkně klouzat :-)
Když se dneska podívám z okna, tak tuto "zimu" to poprvé vypadá jako opravdová zima. prostě nádhera a jaro v nedohlednu :o)
Jen furt nevim, není-li to přelud, když se podle videa (ukradeného z NASA ukradeným nickem) prokazatelně Globálně Oteplilo od r. 1953 o celé 4, slovy čtyři, celsiovy stupně. Z toho o dva za posledních 10 let!
Nebo že by to byla nějaká zkouška vysokoteplotního sněhu, co použijou rusové v Soči?
U nás místo bílého února bude asi únor žlutý(!). Začíná kvést řepka. :-O