Krosové kolo už sem si teda vybral (Felt QX90), ale chci si vybrat ještě MTB, proovnat a pak vybrat co koupím, proto se ještě ptám na nejlepší paramtery u MTB kola, tak aby nebylo čistě horské, abych byl rychlejší na silnici, ale zároveň mělo lepší vidlice než trek, tak aby se daly jezdit větší prasárny?? Jestli vzít větší rám, 26,27 nebo 29 a další parametry...Cena 15 000...Díky za rady všem
Ty sis koupil trekové kolo a teď chceš horské tak, aby nebylo čistě horské?!?
Tak tohle je i na blondýnu moc... :o)))
Nekoupil...krosa mám vybraného, jenom si chci vybrat ještě MTB a porovnat zkusit se na něm projet a pak některé koupit...
Tak si kup MTB a k tomu dvě sady kol - s úzkými plášti a MTB plášti.
Nebo jen jedny pláště - dělají se takové "polo", které jsou uprostřed hladší, aby se jelo líp po asfaltu a ze stran je hrubší vzorek, aby to drželo v terénu. Tohle používám já a vyhovuje mi to.
2 sady kol nic neřeší...to je mám jako vozit na hrbu?? Potřebuju zároveň terén i silnici, takženejspíš větší rám a jiné pláště...
Ale hlavně o tom přemýšlím kvůli vidlici, ať to vydrží oproti crossu...takže chci poradit spíš typ vidlice a případně jaké pláště...
Tak samozřejmě na vyjížďku dvoje pláště nevezeš - logicky si předem rozhodneš, jaké se ti pro jakou vyjížďku více hodí.
Je i hodně cyklistů, kteřímají více plášťů a podle toho, kam plánují jet, tak přezouvají. Pro některé docela běžná praxe.
Já používám nanoraptory.
přezouvat nebudu...chtěl bych pokud jsou univerzální pláště, ale hlavně jak píšu vůbec nevím jakou vidlici a jestli vzít větší ram než je obvyklý a jestli vzít 26 nbeo 29...
Proboha, na co větší rám? Boty si také kupuješ větší?
Ideální by bylo kolo si půjčit a pořádně projet. Ale ne jen před obchodem na chodníku.
Tak mě porad na nahoře uvedený doatz...
Pokud bys chtěl opravdu kvalitní kolo na ježdění do terénu, tak bys musel navýšit rozpočet. Jinak to bude pořád kompromis.
Nevím kolik vážíš/měříš, ale už by to chtělo lepší vidlici, nejlépe vzduchovou, kvalitní kola a brzdy. Výrobci dost šetší, hlavně na vidlicích.
Tohle celkem ujde, pláště vybereš podle sebe, ale RaceKing co jsou v základu jedou na silnici dobře.
Vím, je to přes limit, ale když máš požadavky jaké jsi napsal.
Ještě odkaz.
http://www.cyklonemcik.cz/zbozi/kolo-focus...
Stačí mě nějaká střední třída, tak aby ty vidlice byly kvalitnější než na crossu felt qx90 a stačí nějaký normální zdvih...Ten odkaz je už asi zbytečně moc...
Chceš kolo do 15000. V téhle cenové relaci neočekávej u vidlice žádný zázrak.
Do 15000 může mít buď dobrou vidlici+průměrný zbytek,nebo horší vidlici a lepší zbytek. :-) My skromní máme vidlice za 800kč
Koupíš i levnější, ale jezdit se na ní moc nedá. :-)
http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-detail-91198...
Jj, větší rám je totální blbost - to se akorát tak zničí záda.
Rám musí odpovídat postavě, jinak se cyklistika změní v peklo.
Jen tedy doufám, že pojmem "větší rám" nemyslí tu 29tku :o)))
Myslel tím zajisté rozměr kol. Tedy 26 palců a 29palců.
Tak domnívat se každý můžeme co chceme, ale do hlavy dotyčnému nevidíme.
Myslím kola...Takže lidi co ta vidlice??
Měla jsem Mrzzošku, teď mám RST. A spokojenost.
Tak to sem se nic nedozvěděl...nějaké opravdové označení??
Jak nedozvěděl - typ je Marzzoshi a RST.
Dohledej si je na gůglu a najdi si typ, který ti bude vyhovovat pro tvůj zamýšlený styl výletů. Detaily si opravdu musíš dořešit sám.
Ovšem slušná vidle tě vyjde i na více jak polovinu tvých plánovaných nákladů.
Já jsem jen rekreační cyklistka, takže já neřeším nějaké šílené zdvihy. Jediné, co mě zajímá,a by to bylo co nejvíce bezúdržbové, takže jsem měla a mám hydru. A pak cena - obě byly nad 5 tis.
Jestli uvažuješ o limitu 15 tisíc, tak zapomeň na jakékoliv horské kolo a na 29" kolo už vůbec. Už jsem ti to několikrát psal, že kvalitu musíš zaplatit. Ty pořád chceš levné kvalitní kolo a to opravdu nikde nekoupíš.
To co jsem ti psal, tak nejde o velikost rámu, ale velikost kol.