Zdravím :)
Potřeboval bych poradit kudy nejlépe z Prahy do Karlových Varů na kole po silnici?
Hledal jsem všude možně i kudy se jezdil závod Praha Karlovy Vary Praha ale dohledat mapku se mi nepodařilo.
Mohl by jste mi prosím někdo pomoci?
Díky!
http://www.bikemap.net/cs/route/1002369-praha...
Teď když koukám detailněji to je ta hlavní na místo dálnice ne? :) Neznáš i jinou cestu která není tak frekventovaná? Díky!
Chtěl jsi trasu závodu :-) Na UACu se jezdí Karlovy Vary - Unhošť, ale to Tě asi také nepotěší: http://www.bikemap.net/en/route/2038191-karlovy...
Nevím, neznám, zkus pohledat na bikemap, filtruj podle délky a povrchu.
JJ to jo, ale nečekal jsem, že to berou přímo po hlavní tam mimo závod je pěknej automobilovej šrumec. Závodníkům se to tam alespoň čiští policíí. :)
Co jsem si zkusil sám na Strava planovat tak mi to vychazi kolem 185Km přes Louny a Kadaň :)
Jel jsem ten závod dvakrát, na tandemu se slepou. Výkon byl menší, jeli jsme už za pelotonem, tam žádné čištění policií není, celej štrůdl je dost roztahanej. A dalo se to, i v tom provozu a na tandemu, bez jakýchkoliv potíží projet. Nebál bych se toho. Když jsme to absolvovali my ...!
Párkrát jsem tímhle směrem jel, ne do Varů, ale na Eduard nad Jáchymovem. Karlovarská je celkem nutnost, pokud tam člověk nechce strávit mládí, okolní silnice jsou dost nevýhodné. Provoz tam je, ale jet se tam dá úplně v pohodě, je tam dobrý asfalt až do kraje. Výrazně lepší a pohodlnější než třeba silnice ze Štěchovic na Prahu.
Jestli jsi chtěl jet přes Kadaň a Klášterec, tak to bych ti nedoporučoval, na té silnici z Klášterce do Ostrova je také celkem provoz, úzké zatáčky a kopce nahoru dolu. Jezdíme tamtudy autem a na kole bych tam jet nechtěl. Třeba na ten Eduard už je lepší jet vrchem přes hřebeny.
Měl jsme spíš na mysli cestu přes Louny a Žatec abych se právě té hlavní vyhnul.
Jezdím tamtudy občas busem SA do Varů a přijde mi, že je hodně frekventovaná.
Přes Louny si nepomůžeš. Ta silnice je také hodně frekventovaná a přijde mi, že má i horší asfalt. Jezdíme tamdudy autem přes Chomutov do Jáchymova.
Pokud se chceš vyhnout provozu, budeš muset jet po okreskách a ty mají tímhle směrem celkem horší povrch.