Vánočka, závin, houbovník (dnes teplý v alobalu na výletě), kapr, klobása se salátem, cukroví, ovoce a různé pití k tomu.
Houbovník?!? To jako kuba nebo ho děláš jinak?!?
U nás bude také klasika obalovaný kapr a k tomu ještě losos a candát. Pro sebe si dělám neobalovanou směs se sušenými rajčaty a kapary.
A salát a polívka a perníkový dort na závěr...
Hergot, začínám mít hlad :o)))
Na snídani vánočka či mazanec, jinak se cely den uždibuje cukroví dle libosti a když nekdo opravdu nemuze vydržet tak kolem obeda je pripraveno vařené uzené s chlebem, horčicí a křenem... jinak nic, večeře tradiční, hrachovka, kapr (případně "kuřízek"), salát,...
Kdo co chce, a jak kdo chce. Někdo se postí, jiný ne.
A dostala jsem dnes krásný dárek. Plný dům lidí a zároveň zákaz zdržovat se v kuchyni. Poprvé v životě se o štědrovečerní večeři nemusím starat:-))
A Vám všem taky přeji klid a pohodu:-))
Uzený na hráchu, střílel jsem ho na bráchu,
jeseter na kmíně, koupil jsem ho v Londýně,
buchtičky se šódó, zapíjel jsem je vodou,
borůvky na sádle, našel jsem je ve prádle,
pirožku, blinčiky, kartofěly, svinčiky,
co je moc, to je moc, syrečky from Olomouc,
na chlebě romadúr od madam de Pompadour,
špenátovou konzervu, teďka všechno rozervu,
vařené bravčové, sežrali ho bačové,
žincica z Levoče, zná ji každý Jihočech,
koprovou vode dna dala tetka hodná,
zaječí pysky,zapíjel jsem whisky
kuní ocas na špeku, přinesli mě od Fleků,
kuřata smažený, ale už bez Mařeny.
To koukáte ...
ráno vánočka od maminky, stále nezvládám pletení z tolika copů a kafe, večer pečený losos, bramborový salát/klasika s majolkou, ale bez šunky nebo salámu, pak ještě jeden jen s hořčicí bez majolky, černá omáčka, sladká s povidly, sušené švestky, mandle, kousek smaženého kapra. lahev vína a půlnoční mše, byl to náročný den, dneska jsem se probudila v poledne :-)
http://www.youtube.com/watch?v=ecVZYsIlIj0
Taky jsem samouk. 8-))
Asi by to patřilo i do pobavilo, ale dám to sem - tip na 3 odlehčené večeře po vánočním nářezu http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni...
Pro odlehčené určitě jsou, protože bych to nikdy nepozřela (možná ještě tak ten rýžový salát) - takový hnusy by snad nedokázal zbastlit ani Babica.
No náhodou zapékaný květák se zralým čedarem je docelo dobrý jídlo, navíc anglicky tradiční a rozhodně lepší než tamní pastýřův koláč třeba...
Je mi to přijde trošku střihlý jedním italským kasseroles receptem.
Většinou jsou tyhle zapékaný jídla docela ňamky, navíc tohle je vegatariánská verze a trocha nějaký slaniny by z toho udělala pohádku máje..
Jen mě zarazilo, že to je údajně levný :)
Ano, zapékaná jídla jsou docela chutná, ale tady už mi to přišlo dost přechucený.
Všeho moc škodí...
A když chci udělat dobré zapékané jídlo, tak to rozhodně levné není. O levnou variantu se doma ani nepokouším, to by nežraly ani kočky :o)))
Kočky bych zrovna jako hodnotitele kvality nezmiňoval. Když si představím tchýnina kocoura, který nežere český tvaroh, ale jen německý...
Je to s nima těžký, jsou to osobnosti. Naše žere vejce v jakýkoliv úpravě, k tomu vařenou brokolici, ale vofrňuje se třeba nad syrovou rybou nebo rybí kapsičce. Po provensálský paštice nebo tlustým od šunky se může utlouct.