Jsem ji zrovna nedávno hledala doma v knihovně (teda tu knihu) a nemohla najít. Zajímavé, jak se knihy ztrácejí:-((
Je to zajímavý, doufal jsem, že když je nebudu půjčovat, přestanou se ztrácet, ale opak je pravdou. Co s tím?
Ponožky žerou lichožrouti, tak jestli v knihovně nebyli knihožrouti :o)))
http://www-ucjf.troja.mff.cuni.cz/scheirich...
Držím faktor 0,8. Všechny ponožky jsou černé nebo temněmodré.
Nezoufat:-))
Vánoční koledy se jisto jistě objeví, až budu v létě hledat detektivku na cestu do vlaku
Přesně. Když něco nemůžu najít, vždy se utěšuju, že to najdu, až budu hledat něco jiného. Zatím mi to snad vždycky vyšlo.
Já už takhle dva roky očekávám návrat svého USB disku, který jsem pečlivě schoval.
Ty taky? :-o
To je divný.... já si taky koupila externí disk, komplet na něj zazálohovala... a od té doby netuším, kam jsem tu zálohu bezpečně schovala... a odhadem by to taky mohlo být kolem dvou let.
Jestli to nebyl nějaký rok výskytu diskožrouta...
Já si teď chci externí HD na zálohování koupit, ale jestli po domácnostech pobíhají i diskožroutí, tak nevím, nevím :o)))
Ale třeba jim ještě nějakou dobu vydrží ten tvůj :o)))
Teď jsem záložní kontroloval a je tam. Stejně jsem si ale do nového Jáchyma pořídil radši dva zrcadlící se. Na nějaké manualní aktualizace záloh bych se stejně...
Tak to já pravidelně na konci roku zálohuji. Dřív jsem zálohovala ještě v červnu.
Ale na dvd už mě to neba.
Teď už zálohuju s každým entrem. Pohodlnější a jistější. Půlroční, nebo celoroční zálohování je sice lepší než žádný, ale přijít o všechny fotky, texty a záznamy třeba za půlrok je taky k prdu. Už jednou se mi smazal celý disk a je to docela zážitek :-/
To zálohuješ přes gůgl?!?
To nechci. Mě na tom vadí, že vše pouštíš přes dráty ven z PC.
Píše něco o mirroringu, a k tomu přímá linka do Googlu nutná není ;-)
OK, ale posílá to z PC ven "přes net". A to já nechci.
Žádný dráty, já jsem bezdrátovej :-))
Ale z počítače mi nic nejde. Mám dva HDD, které se chovají jako jeden. Kdyby jeden lehnul, druhý jede dál. To nej nej mám ještě i jinde, ale tam ukládám jenom občas to nejdůležitější.
Ty zálohuješ na HDD ve stejném PC?!?
Tak to mi teda také nevyhovuje.
Záloha by zásadně měla být mimo PC.
Zásadní potíže jsem nikdy neměl se SW, nebo vejrama. Sesypal se mi ale HDD. Takže preferuju jistotu a pohodlí s tuplovaným HW. A jak už jsem psal, nejdůležitější občas šoupnu i mimo PC
Na to externí skladování dat je dobrý NAS ;-) A tam si můžeš zrcadlit taky, třeba i několikrát ;-)
Jenže tyhle datový úložiště mi nejsou moc sympatický. Teď už mám připojení sice rychlejší, ale stejně to pro větší objemy není žádná hitparáda. Navíc jsou velikostně omezená, nebo pak už placená. To už mi při dnešních cenách HDD vyjde moje řešení jako rychlejší a levnější.
To já bych svoje soukromá data mimo svůj počítač úmyslně NIKDY neposlal... Tam si s nimi může kdokoli dělat cokoli (u některých vykuků je dokonce v podmínkách uvedeno, že se stávají skoro jejich vlastnictvím a mohou je bez Tvého dodatečného souhlasu použít na svoje, samozřejmě i placené, aktivity... :-O ) Tssss, docela drzost ! I když mi ten úložný prostor poskytují "zadarmo"...
Nad tím, co pošleš mejlem stejně nemáš žádnou kontrolu. A o nějakém velkém soukromí s počítačem přišpendleným na net si velké iluze taky nedělám. Jen se utěšuju, že jsem pro všechny dostatečně nezajímavý...
Abych to upřesnil.
Píše tam o NAS, to je chytřejší externí disk, ale připojený přes síť, nic cizího. Výhodou je to, že ho můžeš mít v baráku někde jinde. Úplně jednoduchá varianta je třeba tohle:
http://www.synology.com/cs-cz/products/overview...
Zrcadlení není záloha v pravém slova smyslu. Když si omylem něco smázneš, přijdeš o to. Nehledě na to, že už jsem zažil vadný řadič, který zničil oba disky naráz.
njn, nic není úplně nedobytné. Když si něco smažu sám, tak si můžu dát před zrcadlem facku. U toho řadiče (SW) mě instalující utěšoval, že je prý bezpečnější než HW řadič. No a já to nakonec beru jen jako takovou daň pohodlnosti, že se o to víceméně nemusím starat a furt je to bezpečnější, než jen jeden disk. A jak jsem už psal, těch pár nej nej nej věcí mám odložených i mimo. A firmu nebo jinou životně důležitou agendu na tom nevedu.
Se zálohama nikam nechodím - mám je dom auložené na jednom místě.
A zazálohované věci nemažu dřív než je záloha bezpečně uložena:o)))
Ale co si budem povídiat, žádná záloha na magnetickém médiu není nezničitelná...
Já mám někde doma cosi zazálohováno na děrné pásce. I když to není magnetické médium, je mi to prd platné, USB čtečku děrných pásek nikde asi neseženu. I když na druhou stranu byl bych schopen po kratším roztrénování přečíst to očima.
Známá věc, čím víc toho máš, tím hůř najdeš to, co hledáš.
Našel jsem to - 23. 12., Prima, 2:05 ráno. Ufff... :-)
kdyby se ti nechtělo ponocovat, tak se na to můžeš podívat na netu.
http://movies.sosac.ph/cs/player/vanocni-koleda...
Tak jak jsi dopadl?!? Vydržel si a viděl si?!?
Tak jsem se na to kouknul, viděl jsem to podruhé (poprvé loni) a moc se mi to zase líbilo - pěkně nakreslený. V rámci produkce jsem sněd dva karbanátky, kousek vánočky a taky cukroví, takže vizuání zážitek jsem navíc umocnil i po stránce gastronomické. Dobrý to bylo :-)