druhý den do koše lžičkou :)
Anebo další den další kolo. A další den další kolo. A další den... :)
Ha, právě jsem asi vynalezl perpetum debile... :-))
Zkusil si nekdy kafe z podruhý zalitého lógru?!?
Já jen jednou a víckrát fakt ne. To je hnus, velebnosti...
Když jsem nastoupil do zaměstnání, moje kolegyně si dělala ráno kafe do velké Duritky. Dopila ho, a pak během dne několikrát přisypala lžičku čerstvého a dolila vodou. Poslední kafe než šla domu mělo víc lógru než vody. V Duritce to bylo dobře vidět.
Tak to je ale hodně kentus... Ještě bych to chápal u velmi kvalitního čaje, tam se druhy a nekdy i treti odvar dá udělat a mnohda byva chutnejsi a kvalitnejsi nez ten první, ale u kafe to nepripada v uvahu!
Tak tohle odmítám i čaje, kór kvalitního. To je prasárna nejvyššího řádu.
Takovým lidem by měla být káva i čaj zakázány nebop ať si kupují suroviny u vjetnamců za bůra.
Nerozumíš tomu, něco si o čaji přečti než začneš vynášet soudy... ale to je vlastně u tebe normální...
Jen se neboj, velmi dobře vím, že kvalitní čaj lze dolévat (a že s jím dá také slušně zčajovat), ale nesrovnávala bych to s výše uvedeným případem.
Pokud by totiž dotyčná uměla správně zacházet s kvalitnímč ajem, pak by rozhodně nemohla tak prasácky zacházet s kávou.
Kdysi, ještě v ArtCentru, jsme měli obdobnou kolegyni. "Vařila" si nescafé a zalévala ho zásadně studenou vodou. To by nebylo tak strašné, ale ona ten svůj skleněný půllitr absolutně nikdy nemyla. Mapy na skle pamatovaly všelicos... Hnus fialovej.
Resp. za ten rok, co jsem tam pracovala, jsme jednou zažili, žeho umyla a to bylo pozdvižení v celém baráku :o)))
No vidíš, jeden můj strejda zadělal kolem roku 1950 v kameninovém hrnci tvarůžky a dobře si pamatuji výraz ve tváři mé ženy, když tu "kulturu" někdy kolem roku 1990 viděla a když zjistila, že to je zdroj toho sýra co nám byl nabídnut :)
No a umejt zajetou konvici a zajeté čajové misky je zločin, který by se měl trestat pitím pigičaje v množství větším než velkém....
Do dřezu (teď si nejsem jistej, jestli se mnou budeš dál kamarádit :-) )
Když tak budeme dva s kým se básník nekamarádí.
Já s váma kamarádím oběma, a stejně to není náš dřez (spíš teda sifon) tak si dělejte co chcete :-).
Já to doma vždycky chodil vylít do záchodu, abych neucpával sifon. Ale v práci lejou logr do umývadla, tak netrhám partu a záchod je daleko abych tam lítal s vypitým hrnkem. A pije nás v práci turka šest na to jedno umývadlo a už jsem tam přes půl roku a neucpalo se nic.
Tak proto se ptám, jestli to ucpává sifon nebo jestli je to pověra.
Ani lógr ani mastnotu.
Kafe vyhodím i s filtrem do koše, olej z pánve naleju po lehkém vychladnutí do nějakého zbylého pevnějšího obalu ( sklenice od okurek třeba, nebo jog.kelímek či krabička , napěchovaná zmačkaným reklamním papírem :)a dám do koše.
no vidíš, a já bych ten olej nalil sousedům do kytek. když likvidace tak aspoň ekologická :-D
https://www.youtube.com/watch?v=V0IUtGJ-lFw
Na domácí přípravu jsem si pořídil http://www.delonghi.com/cs-CZ/produkty/kava... (levnější EMK 6 bez časovače, nevyužiju ho).
Bialetti dělá něco podobného: http://www.bialettiindustrie.it/uk/catalogue... Delonghi jsem koupil kvůli příznivější ceně.
Kávu připraví o dost lepší než když se jenom spaří. Kávu přihřívá ještě 30minut a díky masivnímu kusu hliníku drží teplotu ještě dlouho po vypnutí, takže když se zapomenu, pořád se dá pít.
Lógr je z toho mnohem sušší, zhruba jako z pákového presovače a je možné to sypat do komunálního odpadu.
Klasickou Bialettku nechci, zapomínám ji na plotně a také ne všude je k dispozici sporák (s vhodně malou plotýnkou). Zásuvku najdu všude.
Jj z toho je dobrý kafíčko, ale... Kafe je trochu kyselina a nereaguje to s tím hliníkem? Obdobná výhrada jako ke klasickému ešusu?
O Bialettkách se říká že se musí pár káv připravit než je to to pravé ořechové :-) Hliník asi musí na povrchu zoxidovat. Možná je to i elox, fakt nevím. Káva je dobrá. U ešusu je problém při míchání si tu zoxidovanou vrstvu oškrábeš.
Dole v hlíně je jenom voda, ta rychle projde přes sítko (hliníkové, zdrží se tam pár vteřin) a káva si pak hoví v horní nádobě, která je z poloprůhledného plastu (dno horní nádobky hliníkové).
Já už to mám "vyřešeno". Přestal jsem kávu pít. Nesmím mléko a bez mléka/smetany mi káva prostě nechutná. Zkoušel jsem ji trošku osladit cukrem, že by to jako takhle šlo; ale nešlo... :-/
Sojkové mléko jsi zkoušel?
Sojka se dá podojit?
Vždycky jsem myslel, že je to pták. :-))))
Mám v poslední době s mlékem též problém a bez kafe nemůžu.
Zkoušela jsem snad všechny mléka - a sojové jsem vyhodnotila jako jediné absolutně nepitné.
Zatím vyhrálo rýžové natural z DM drogerie (a dokonce vychází i cenově nejlíp). Mandlové se dá. Různá obilná - špaldové, pohankové apod. už tomu kafi dávají výraznější příchuť, ale třeba na zalití müsli to nevadí.
Sójové se mi opravdu nepodařilo ani polknout, natožpak se napít podruhé.
Já to "vyřešil" tak, že kávu nepiju. Ale je to docela boj... :-D
V každém případě díky moc za tipy, jak/čím mléko nahradit. Předám manželce, aby věděla, z čeho vařit koprovky, křenovky atd.. ;-)
Tak to nevím, jak v koprovce... na tohle jsem to ještě nezkoušela.
Já s tím mlékem nemám až tak drastické problémy, takže tu koprovku dvakrát do roka snesu, problém jsem měla s tím kafem, které piju několikrát denně a tam mi nějak ten pravidelný přísun mléka začal vadit.
Tož já ji snesu taky; akorát se z ní, s prominutím, poseru (teda néé z toho kopru, ale z mléka)...
To mě jenom nadýmá, mimochodem nafukuje mě i bílkovina v prášku co se konzumuje pred spaním pro tvorbu svalové hmoty po cvičení, setkal se s tím nekdo?
Může být alergie na mléčnou bílkovinu. U mne je to laktózová intolerance...
Jo, jenže já konzumuji mléko a mlečné výrobky cely zivot a problemy jsou až ted, tak poslední půl rok... navic mi dost chutná takže mě to štve. :-(
Alergie se proste najednou objevi a je tu. Znam pripad cloveka, ktereho v dospelosti bodla vosa a kdyby nebyl pobliz spitalu a prave s nekolika lekari, udusil by se. A pritom ho predtim za zivot neco bodlo uz mnohokrat. A od te doby alergii ma ja vysitou.
Ale taky umí "ze dne na den" zmizet. Dlouhá léta po narození syna jsem se jarem "produsila". Jak začaly kvést kočičky a jednědy, musela jsem polykat denně prášky. A pak to z ničeho nic přešlo a posledních 10 let jsem bez prášků a v pohodě.
Já takhle přišel k alergii na prach. Původně jsem myslel, že je to alergie na počítače. Vždycky když jsem otevřel nějaký kompík, začal jsem hrozně kýchat. Až později, po návštěvě nějaké truhlárny, jsem si to dal dohromady s tím prachem.
Já už to tu jednou kdesi popisovala. Mléko můžu, trávím je bez problémů... ale teprve od okamžiku, kdy jsem je téměř vysadila, jsem se zbavila asi dva roky trvajícího chronického kašle. Náhoda opakovanými pokusy vyloučena.
Pokud smetanu tak dávám práškovou, podle mne to mléko minulo obloukem a je to pouhý rostlinný tuk.
Prášková smetana, sójové mléko!
svět se v prdel obrací :-(
C & K VOCAL to vedel uz davno: http://tinyurl.com/nocfzox
Svět se v prdel obrátil právě tehdy, když člověk začal konzumovat to, co by neměl. Teď se to naopak začíná obracet k normálu... :-)
Sojové mléko a prášková smetana že je návrat k normálu? :-o
copak prášková smetana, ale instantního křečka už jsi viděla? :-D
http://cilichili.cz/clanky/instantni-krecci-268...
V poslední době si delam kafe z kapslí a ty jdou do komunálu. Z normálního turka vzhledem k tomu, že v bytě nemáme kompost jde do dřezu. Nechapu kam smerovala tvoje otazka? Jaky je rozdíl mezi odpadem v dřezu/umyvadle nebo WC, teda pri standardním provedení kanalizace? PS: Logr ktery nasledně doputuje na cistirnu odpadnich vod není nic proti ničemu, naopak je to vynikajicí substrát pro růst bakterií, jediny problem muze nastat když se vetsi mnozstvi kavovych castic spojí najednou s nejakym velkym mnozstvim tuků, to potom vznikne luxusní lepidlo, ale to je vyjimečné...
Směřovala právě k ucpávání sifonu, protože v čištění tohoto si právě nelibuji a nikdo jinej to neudělá.
Hele a opravdu tě to zajímá, nebo v Bruselu něco vypotili a víš o tem jen ty (a pár vyvolených)?
Ale kdeže. Prostě chci vědět, jestli s tím vypitým hrnkem léta chodím na wc zbytečně a mohl jsem si to ušetřit.
Jinak co se týče Bruselu nejsem zdaleka horečnatej, většinu těch kauz přičítaných Bruselu zavinili čeští blbouni, buď zaspali nebo špatně četli. Jsem o tom přesvědčenej.
Do dřezu, když protéká dost vody tak se neucpe, nemá čím. Problém je asi tam kde se vylévá nějaká hodně hustá mastnota, olej apod., lógr a další husté látky do umyvadla a spláchne jen studenou vodou, tam se ten sajrajt s mastnotou pomalu začne usazovat. Jinak ne.
Měli jsme u nás údržbáře myčky asi před 6 roky tedy asi po 5-6 letech provozu a ten mi ukázal odpad za myčkou a říkal, že ty nízký ekoteploty a malý průtoky vody jsou smrt pro potrubí... měli jsme tam takový 2/3 průřezu odpadu a 30-40 čísel délky něco jako lůj...
A dáváte logr někdo do kompostu? Prý ho mají rády žížaly a udělají potom lepší kompost...
Do kompostu ne, ale slepicum, to je skoro to samý.
To fakt baštěj? Vím, že slepice sezobe ledacos, ale hořkej lógr? Jsou to fakt slepise :-)
Leju, ale až po třetím louhování. Na plýtvání nemáme.
A můžu se někdy stavit podívat jak piješ třetí zálivku? Nic nemůže nahradit přímé pozorování.
Právě mi přišel novej důchodovej výměr, tak je se špórováním utrum. Zase se pěkně rozšoupnu.
Šťastný člověče, tolik radostí před Vánocemi.
Teď v zimě do dřezu, nechce se mi s ním nikam chodit, takže plním septik. Po většinu roku piju kafe ale venku a logr leju pod okap a to jde do kanálu. (Olej by se neměl lít do septiku.)
Ty si děláš kafe s olejem? Olej se může nalejt do septiku, když ho před tím smícháš s trichlorem. Ten ho paralyzuje.
:) Výš byla řeč i o oleji, tak jsem si vzpomněla, jak se nám nedávno usadil hezky na dně septiku. Olej je už tak dost drahý, tak k němu nebudu pořizovat ještě chlor, ten dám radši do bazénu.
Olej a na dně? To asi nebyl olej :-)
Ještě k tomu něco připíšu. Platili jsme 2x. Poprvé přijel nervní chlap od kanalizací s velkou moderní technikou, kterou nedokázal septik vyprázdnit. Když jsem viděla, co přijíždí podruhé, soukromníčka se starým malým traktůrkem ... jsem se ho opatrně nejdřív zeptala, jestli to zvládne ... zvládnul a byl milý.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/255183...
Já sice turka nepiju, ale pracuju v pohostinských službách, takže jsem už zažil, co udělá zatvrdlý lógr v odpadních trubkách. Je to tvrdé jak beton. Přijeli maníci s velkým vozem a byli nuceni použít tzv. "krtka". Asi po 2 hodinách usilovného "krtkování" se jim podařilo prorazit. Výsledkem bylo nejen opět průchozí potrubí, ale i plný sklep vody a bordelu.
Takže vylévání zdar! :-)
prý se logrem ucpává odpad, ale i z presovače ho klidně vylejvám do dřezu a to doma i v práci, kdo by s tím běhal na WC. Kolegyně ho sesypávala do misky a pak vyhazovala snad za týden, kafe bylo všude, tak ho raději hned jdu spláchnout. Jeden čas jsme doma logrem zalévali kytky, ale nezjistila jsem, jestli jim to prospělo víc, než obyčejná voda :-)