Napařování ve slané vodě a pití zázvorového čaje jsem si už naordinovala.
Do nosu stříkám nasivin a slanou vodu, ale zatím nic moc...
jednoduché, snažím se to přežít. :-))
nejhorší 2 dny si beru půlku prášku na alergii, trochu mi to pomáhá, ale zas to trvá o to dýl.
jinak zásoba kapesníků a je to.
naštěstí mám alergickou skoro celoročně, takže to pro mě není takový šok
Mně se víc než kapky do nosu osvědčuje propláchnutí dutin vlažnou vodou.
Ovšem k té "operaci" nejdřív jednou a pak druhou dírkou natáhnout vodu dovnitř a zas vyfrknout, se teda odhodlávám vždy strašně dlouho a nejsem si jistá, zda mi ta přinesená úleva za takovej zážitek stojí. :-(
Natáhnout vodu, abych propláchla dutiny co nejdál, to mi problém nedělá.
Teď jsem do nosu na chvíli narvala stroužek česneku. Teda kousíček stroužku :o)))
Jo, tak ten teda umí protáhnout, jen co je pravda :o)))
zkus čilipapričku. na rýmu tutově zapomeneš :-D
Špatný není ani křen, ten taky umí pěkně protáhnout dutiny. :-)
Koupím v lékárně (příp. drogerii) eukalyptový olej, nakapu do vody v aromalampě a zapálím svíčku. Údajně hubí bacily. A v každém případě pomáhá k lepšímu dýchání. Nemám-li aromalampu, navlhčím ubrousek, na něj pár kapek toho oleje a položím na topení.
A co eukalyptový olej v kombinaci s fulguračními proudy? Ty by nezabralo?
účinnější je vůně Kde borový zaváněl háj
vemu cibuli, nakrájím na drobno, prosypu cukrem a dám na nakloněný talířek, aby se šťáva co cibule pustí dala slít a vypít. Podporuje to imunitní systém.
Výpary silic z té nakrájené cibule mi osobně pomáhají lépe dýchat. Rodina teda tvrdí, že to smrdí cibulí ale já u rýmy ztrácím čich.
eukalyptový olej v aromalampě taky fajn, takový ten sprej od justu s eukalyptem úplně nejlepší akorát ta cena :-(
hodně miluju vlhký vzduch v horké lázni. Takže vana s horkou vodou, do vody nějaký olej nebo bylinky nebo sůl. Hodně tekutin třeba horký čaj s medem.
Jak česnek celorok nemusím tak u rýmy a nastuzení ho prostě chci :-)
A přes to všechno to stejnak trvá týden než se z rýmy dostanu.
Jo, cibulová šťáva ta je výborná.
Ale po velkém třesku nejím, bohužel, ani cibuli.
Chvilku jsem se dneska sice ukecávala, že bych to zkusila, ale nemám odvahu vyzkoušet, co by mi to udělalo se zažívacím traktem.
Já jsem pak ještě z té vylouhované cibule vařila cibulový čaj s majoránkou.
Musím říct, že cibulovou šťávu a čaj nenáviděli moje dcerunky. Ty se vždycky radši uzdravily, než by to musely užívat :o)))
Jak píšeš - léčená neléčená, u mě je to taky jedno. Napařování trochu uleví. Ještě máš pátek, takže v sobotu ráno by už mělo být lépe.
No zatím to má takový průběh, že každý den se objeví jeden příznak virózy.
V pondělí mi bylo tak nějak zimno, v úterý bolest kloubů, ve středu mě pálily průdušky, dneska rýmička a teď marně přemýšlím, co mě z těch chřipkových příznaků ještě chybí :o)))
Zatím nebyla teplota, ale tu si teda fakt odpustím.
Občas si nos prostříknu Physiomerem http://www.lekarna.cz/physiomer-alergie-a-nosni... a docela to funguje...
Je to taková "lepší" slaná voda :-)
Za mě jedině kapky do nosu. Inhalace mi nepomáhají. Nebo jen na chvilku. Za to kapky do nosu protáhnou na několik hodin a alespoň po tu dobu se cítím, jako kdybych rýmu neměla. Doporučuju Nasic - nedráždí a řádně uvolní nos.
Tak to ti závidím.
Kapky kapu, ale že by přišla úleva na několik hodin... Asi mám divnej nos :o)))
Myslela jsem si, že mi rýmu vyléčilo Nepetche, ale radovala jsem se jen jeden den. Od pondělí jsem zjistila, že se mi to vrazilo do hlavy, takže bez flísové čelenky ani ránu a s rýmou bojuji dál...
A je to tady zase.
Tuhle zimu mám už podruhý hlavu oteklou zevnitř.
Xakru, kdo vymyslel rýmu!!!
rýmu jsem si odbyla vloni, letos to byl asi 3 týdny kašel, dost nepříjemný, že jsem nemohla ani pořádně ležet, hvízdalo mi v krku a nevyšla jsem ani 4 patra. po týdnu jsem navštívila ORL, nezjistili nic a nabídla mi chodit na inhalace, už po třetí inhalaci jsem vybíhala patra jako dřív. tak doufám, že už se kašel ani rýma a nic podobného nevrátí.
A ted si predstav, ze jsou i lidi, co maji rymu vicemene furt. Rekl bych, ze dnu, kdy muzu rict, ze po ryme neni ani pamatky a nepotreboval bych se parkrat za den vysmrkat moc v roce neni, naopak stav, kdy bych bez kapek nemohl vubec fungovat (nejhorsi byva noc) u me nastava pomerne casto... :-/
Tak já letos už potřetí... Pravou půlku hlavy mám už zase vytuněnou a jdu vytáhnout flízovou čelenku...
Xakru, Bruco, že tys toho bacila poslal zpátky sem do Práglu?!?
To je hrozný jak vytrvale píšeš flízová místo flísová. Vždycky to napoprvé přečtu jako fízlová.
Protože ta rýma je tak hrozná, že se mi mění "s" na "z" :o)))
Ale přiznám se, že flís mě se "s" nikdy nenapadlo napsat. Ani vlastně nevím proč.
Že Cimrman při rýmě místo vymočit chtěl vybočit chápu. Ale motat s a z ? :-))
Asi nic nového, ale pro jistotu:
http://ona.idnes.cz/jak-lecit-rymu-0f8-/zdravi...
;-)