Co je ale podstatné, to je termín, který by vyhovoval. V úvahu přichází čt 26.12. nebo pá 27.12. v podvečer.
Prosíme o váš názor - komu by vyhovoval čt 26.12. prosím dejte palec nahoru tady.
ačkoliv skoro organizátor ještě nevím, kdy můžu, asi se mi hodí oba termíny s tím, že 26.12. nejspíš půjdu večer na návštěvu, tak bych musela odejít záhy a bez svařáku, protože pojedu autem. Takže s epřidám tam, kde bude větší zájem.
Před několika lety dávali v televizi zajímavý seriál o zapomenutých zemědělských usedlostech či zámečcích na území Prahy. Bylo jich tam zmíněno docela dost. Jeden z objektů byla i usedlost Cibulka, na které jsme byli při Povánoční v r. 2009. Neznáš ještě něco podobného v Praze? Večer zkusím zalovit v internetovém archivu ČT, jestli náhodou na ten seriál nenarazím.
Minulý týden mi poslala Bo zajímavý odkaz http://www.stredoceske-zamky.cz/ tak možná by něco šlo vylovit z toho.
Nebo je pak možné se projít po "pražských vilách".
Ale pokud bychom chtěli park, pak by se nabízel Kunratický les se zříceninou Vítkova hrádku a pak sejít cyklostezkou až na náplavku a do centra.
Velmi pěkné by bylo i Prokopské údolí pěšky nebo Dívčí hrady.
A zakončení by mohlo být v Lotos klubu na Jižňáku... ňákej bordel nebo něco takovýho :-)
na Jižňák si zajeď sám a nemusíš nám psát, kdy jsi tam byl :-)
zajímavé by bylo jít se podívat do ulice Ve Stínadlech nebo na zrušený hřbitov v centru Prahy nebo do málo profláknutých a turisty nenavštěvovaných zapadlých uliček Starého města, pak se jít ohřát někam do příjemné hospody.
Přeci jen Vánoce jsou hodně rodinné a návštěvy jsou v tento čas častější, takže bych byla pro pátek 27.12. sejít se kolem 16h.
Pražské vily můžeme stihnout i s Babou :-) A třeba kusem Šárky. Anebo třeba Tiché údolí až po pivovar v Úněticích O:-)
tak se nám to pěkně rychle přiblížilo, za týden rozdáme dárky, sníme kapra, salát, cukroví a kdyby ještě nějaké zbylo, vezměte ho sebou na vycházku po zapadlých uličkách staré Prahy. Sejdeme se v pátek 27.12. v 15h na Můstku u výlezu z metra do ulice Na Můstku. Přesnou trasu připravenou nemám, ale mohli bychom zajít do Týnského chrámu, na Kozí plácek i do ulice Ve Stínadlech, v Anežské je malá vinárna, kde by mohli mít i něco teplého a cestou najdeme doufám i nějakou hospodu.
Mám tě taky v deníčku :-)
Ich auch! (to je německy, kdybyste to náhodou nevěděli :-) )
Přijedu také! Musím vyčistit hlavu...
Ale musíte si mne na Můstku najít. To víte jsem z maloměsta...
Tak bohužel - musím do práce, Mášena je stále nemocná, padlo to na mě (u nás totiž je takový nepsaný pravidlo, že v kanclu musí být aspoň jeden kvůli klientům - a ti po zkušenostech z minulých roků mezi svátky skutečně chodí). Takže přeji hezkou procházku po Praze, já do čtyř buduju kapitalismus :-).
bedes nam chybet
Musíme to brát pozitivně - zbude víc cukroví na nás :o)))
no ale ja zadne nevezu!!!!! nechala jsem vse u rodicuuuu
budeme na tebe vzpomínat, samo, že jen v dobrém :-) já také držím službu, ale jen do 14h to jim musí stačit
A já bych tak budoval kapitalismus. Abychom se měli už dobře. A není mi to umožněno. Až 30.12...
Naposledy letos něco vybudovat a vylepšit ekonomicky rok 2013
Ahoj,jéé jak ráda bych šla,ale odjíždí mi děti zpět do Nizozemí.V Praze bych byla až v 16 hod.Chápete,chci se s nimi rozloučit...Kdo ví, kdy se zase uvidíme.Je mi smutno :((
Těším se i na vás všechny :)).
Páček nákoláček :)
Neboj, wíla vyřídila pozdravy :o)))
Ano i mě. Od Tebe pozdravovala.
Všem Vám moc děkujeme za krásnou procházku po Praze. Moc se nám to líbilo. Vlak z Hl nám neujel.Již ve 20:30 hod jsme byli doma.
Ve vlaku jsme si přečetli hezky připravené povídání k trase od HMS (díky)!
Také velký dík za povánoční skvělou vycházku:-)
Fotky jsou opět ,,nasypány,, na známé adrese
http://bican.rajce.idnes.cz/S_Nakolaky_do...
Milan
Pěkné, aekorát ten dům není nejmenší, ale nejužší :o)))
Ok - opraveno.
Teď jsem si to ještě našla a zjistila jsem, že není nejužší, ale je druhý nejužší :o)))
http://www.novinky.cz/cestovani/255716-nejuzsi...
V Anežské jsme sice také včera byli, ale u toho úplně nejužšího domu jsme nebyli.
Moje fotky http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/131227_PoVanocni
MOc pěkné fotečky-jak od bicana tak od vrstevnice, u které si cením i popisků, díky kterým doufám budu schopná si jěště někdy trasu projít znovu a prohlídnout, co jsem včera nestihla. Díky i HMS za skvělou organizaci a ostatním za super společnost!
Hezký víkend a do nového roku 2014 všem jen všechno dobré. :-))
Je mi hodne lito,ja mohla jit s vami na prochazku. Asi pred 4-5let ja s neslyšici na prochazku ,,4 uzkejši domy,, Z I.P.Pavlova do Stare mesto,take podivali jsme nejmenši ulice.
Fotky bican+vrstevnice jsou mnoho hezči.
Mohla si nás naučit nové znaky :o)))
My museli v hospodě vysvětlovat, co si to na fotkách z Nepetche ukazujeme :o)))
Co oni? Šokovali nebo hodne blaznive smali? Co? :-)
Prište nekdy ti naučit nove znaky :-)
Rozhodně jsme je pobavili :o)))
To víš, u nás slyšících nezaznamenáváme takový rozdíl mezi znakovým "co?" a "..." - paradoxně mnohem přirozenější je pro nás "..." :o)))
Ale kladla jsem důraz na to, že při "co?" musí být prsty dlaně rozevřené :o)))
Jo a pak jsme se zasekli u toho, jestli palec s ukazováčkem tvoří kolečko nebo zobáček a vrchol byl, když bican přišel s tím, jestli je rozdíl zda se znakuje pravou nebo levou rukou :o)))
S tím jsme ho ale poslali do háje :o)))
Ahoj, moc jsme se smáli a upřímně bavili, určitě bude fajn až nás naučíš další znaky :-)
Čarodejko, :-) Smich je nejlepši lek.
Jinak vic procent slyšici vzdavali chodit na kurzy zj,rikali,že moc težši zj než cizi jazyky. Malo procent slyšici dokazali učit zj,po kurzy nastup prace jako tlumočnice zj,take operatorka zj pres webove cameru.
To je pravda....proto se snažím život i se všemi jeho průšvihy nebrat tak vážně a klidně si udělám legraci sama ze sebe.
Zj je určitě těžký a klobouk dolů před lidmi, kteří ho zvládají.... ne všechno se dá vyjádřit slovy.... osobně ve svém projevu hodně sázím na řeč těla a hlavně očí.... :-)
Díky všem za hojnou účast, Bicanovi děkuji za skvělý nápad se žlutými růžemi, které nám rozdal hned na začátku srazu, to abychom se my dívky v těch temných uličkách nezrtatily :-), ale růže toho ke konci měli dost, některé se museli krátit, aby vůbec dožili do dalšího dne, ale bylo to milé. Hezké fotky od všech a těším se zase na další NáKoláckou akci v roce 2014.
Děkuji organizátorce HMS za příjemnou procházku pro mně neznámých a o to více zajímavých místech v centru Prahy. Je neuvěřitelné, že kousek od načinčané a frekventované Pařížské ulice jsou místa, kde jakoby se zastavil čas.
Účastníkům vycházky se omlouvám za mojí nekomunikativnost, která byla způsobena mou (doufám že přechodnou) hlasovou indispozicí.
O co jsme včera přišli http://zpravy.tiscali.cz/sochar-david-cerny...
Docela škoda, že jsme to netušili. Lůno ženy by byla určitě zajímavá návštěva :o)))
Kdo snad zapomněl, o co šlo http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:In_Utero,_%28stainless_steel,_6_m%29,_David_%C4%8Cern%C3%BD,_sculptor,_Prague_2013.jpg
:o)))