Termín Drtiče 2014 je 14. červen 2014. Tak nezapomeňte si zapsat do kalendáře akcí roku 2014!! :)
http://www.drticbike.cz/drtic/
jj, poznačeno :-)
Asi načase začít s přípravou.
Výborně, zase mám pádný důvod se ve zdraví dožít dalšího léta :-)
takových lét máš před sebou hodně, v roce 2012 bylo nejstaršímu účastníkovi 72 let a vypadal dost spokojeně
No jo, jsou takový frajeři :-)
Tak mi to teď nějak nedalo a proběhl jsem si letošní výsledkovou listinu a zjistil jsem že podle věku jsem vlastně vůbec nedopadl až tak špatně, jen 5 lidí co skončili přede mnou byli starší nebo stejný ročník jako já, takže 6. místo není až tak špatný i když je to jen podle věku :-))
Pro příští rok mám jasný cíl, odjet zase všechny kontroly a hlavně dojet do půlnoci abych stihnul dojezdovýho panáka slivovice a půlnoční tombolu :-)
Takze jsme vlastne dojeli stejne, ja byla zhruba 6. zena (pokud jsem nejakou pred sebou neprehlidla). :-)
No vidíš, jak jsme dobrý :-) a teď mě tak napadlo, že když vydržím ještě pár let jezdit, tak se třeba i posunu v pořadí a možná si sáhnu i na "bednu" :-))
Cituji z webu Drtice:"Je středa 5.3. večer a přihlašování je zahájeno, tak hrrr na to! :-)"
Pohledem do kalendare jsem zjistila, ze v cervnu je Beskydovani, pak jsou deti na vyprave a pak je Drtic, tak premyslim, zda vzit deti na Beskydovani nebo na Drtice, co myslite? :-)
Co můžeš udělat dnes... I když je pak sranda s úplně nejnižším číslem dojet úplně poslední :-)
Děti dej do útulku.
Hrabodes se nabizel, ze ma pekny sklep. :-)
A dveře na zámek s okýnkem na krmení :-)
Tak nevím nad čím váháš :-))
Jsem to nějak prošvihl!
Přihlásil jsem se AŽ ve 22:41... :)
Vostudo...
A jakpak, už bydlíš, nebo budeš zase bezdomovec ?
My už to máme zajištěné. Nebo se zkusíme domácích zeptat na ten větší troják ?
No já spoléhal na vás! Vždyť jsme se jasně loni domlouvali, že bydlím u vás... :)
No ale jestli, tak bych raději preferoval solo mistnost... Anebo klidně zase ten obývák...
Tak jim zkus brnknout a domluvit se. Sólo cimru tam nemají. Jen ten menší pokoj pro dva, co jsme byli a pak ten větší (asi pro tři).
To nemuzes zavolat? Ja az tedka, jeste ze aspon to decko nespi a jase sem kouknul. :-D
Tak jo, prekecali jste me, jdu poslat prihlasku.
To víš, na to mám lidi :-) Chceš vědět, kolikátej dojedeš ? :-))
Kolikátý dojedu, to vím. Nebudu první a snad ani poslední - poslední dvě místa máte přece odjakživa rezervována vy dva... ;-)
126 to je teda fofr za par let to uz nestihnu.
A do týdne je vyprodáno. Kvalita se prosazuje sama a všichni to chtějí :-)
Krapet se začnem hejbat, za pár let se začnou jezdit kvalifikace :-))
A to by nebylo špatný udělat takový okresní a krajský lokální drtiče jako kvalifikaci.
329, taky jsem mohla chvili pockat na 333 stribrnych strikacek. :-)
Sakra, za týden už se asi nikdo nechytá...
Tak půlka startovních čísel je už zamluvená. Tímhle tempem to do konce března sotva vydrží :-)
Zaujalo mě startovní číslo 368, že prý pojede na Ukrajině. Zkusím ho zahlídnnout, jestli nekecá.
Vloni tuším jel podobný náhodně kolemjedoucí týpek kus s balíkem. tak jestli to letos nedává celý, z Kopřivnice je :-)
Je PLNO, 900 míst bylo rozebráno za 5 dní... Nový rekord... :)
Ja bych ty facebooky zakazala, kazdeho jenom otravuji. ;-)
Tyjo to uz je stary mem! Ty neznas Veru Pohlovou?
http://www.metro.cz/vera-pohlova-internetova...
Drtic-facebook: https://www.facebook.com/KoprivnickyDrtic
A neptal. :-)
Prej se mam registrovat nebo prihlasit. 8-P
Nejspis. Nacpat verejne informace pod heslo je kravovina. No, kdyz to tak chtej, na zadnyho drtice nepojedu, at si tam soukromnici jini.
Oni ty informace maji i na webovce, jen pres ten fb je ma clovek hned.
http://www.drticbike.cz/drtic/default.htm
Tak asi nejsem clovek, ja je pres fb nemam vubec. 8-(
Neni to diskriminace? Neni to trestne?
Tak jsem tipoval do týdne a ono to bylo ještě rychlejší :-)
Nemohl by tady nekdo prosím nascanovat mapu z lonska? Trasa je prý stejná i letos rad bych si to někdy projel jako výlet.
Tady originál
http://www.drticbike.cz/drtic/propozice.htm
Moc čitelný to není, ale možná zkusim dát svoji mapu, jestli ji najdu.
Mám záznam trasy z GPS co jsem jel, tak jestli chceš, tak ji vyhrabu z archyvu :-)
gps nemám, radsi ten scan jestli naješ, děkuji. ;-) ale gps by se zase možná hodilo někomu jinému tady na foru nevím?
Teď mě tak napadlo, že si trasu můžeš v pohodě zajet 14.6. a budeš mít kolem sebe dost lidí co ti poradí kudy dál jet :-))
Jinak trasa bude značkama vyznačená v terénu už nejméně týden předem a značky tam budou i po 14.6. Značky jsou docela dobře viditelné a jak vypadají, tak je najdeš na stránkách Drtiče, je to jednoduchá šipka s "D"
Nemám tak velký scaner abych udělal celou mapu - takže fotka. Zkusím pak nascenovat mapu napůlku a uvidíš co bude čitelnější.
Mapu Drtiče jsem naskenoval, vypadá to dobře, tak jestli chceš pošlu ti ji na meil. Dávat to fotkou sem je k ničemu, protože tím hrozně trpí rozličení a je to pak dost nečitelné.
Tak ten gps zaznam radsi nehledej. Pokud vim tak jen na Lyse ste si to decentne zkomplikovali, o tom zoufalem telefonatu z Frenu radeji budu mlcet. :-) :-) takze tvuj soubor bych siril jako drticplus.gpx :-) :-)
Huš ďáble :-)
Až po Frenštát je záznam trasy téměř přesný, mimo dojezdu na Pustevny, kde jsem jel poslední necelé 2 km po souběžné cestě po které se jel Drtič předloni. Nějak jsem v té tmě přehlédl odbočku :-)
Ve Frenštátě jsme jen přejeli odbočku na žlutou, tak bylo malinké bloudění a delší zdržení. Na trasu jsme se zase vrátili před Vlčovicemi a zbytek už byl zase vpořádku. Kilometrově to vyšlo nastejno, jen ta ztráta času byla hrozná, než jsme se podle nápovědy vymotali :-)
Tak tady je ta naše velká Beskydská anabáze. Nebýt několika různých smiček a apendixů navíc, tak jsme možná dojeli i předposlední :-))
http://www.gpsies.com/map.do?fileId...
Furt to říkám, že je Frenštát zakletej... To teda znamená, že ta "falešná" šipka, co nás zavála k mostu u Penny marketu byla přímo u ulice Na Nivách. A žlutá šla na obě strany. nechápu...
To sedi. Dojela jsem ulici Zavodi az k mostku a prejela jej, pak jsem to po zkoumani mapy otocila a vracela se a nasle spravnou odbocku, tusim kolmo od vody po te zlute, to je taky ulice Na Nivach.
No, my šlápli na bludnej kořen hned u kolejí. pak o kousek dál jsme prozkoumali několik dvorků za činžákama. No a tam na konci té ulice za vodou byl úplnej kolaps. Dál na cestu parčíkem si dobře vzpomínám. A pak ten kruháč, obchoďák, nesmyslný cedule... Tentokrát mě Frenštát nedostane. Učím se ho nazpaměť :-))
:-) Doufam, ze si ho aspon trochu pamatuju. Kufrovala jsem na zacatku, jak byla kolma doleva a pak na kruhaci doprava. Chvili jsem tam jezdila vsude mozne a lovila znacku. A pak jste, koukam, taky prehlidli nekde odbocku podel vody a skoncili jste na 6. Kvetna jako ja. Ale mezitim jsem jela i kus cesty po pravem brehu potoka.
Ono se mělo správně najet ješztě před Frenštátem u toho kruháče na "červenou" a jet po ní podél vody.
Bože můůůj, u kterýho kruháče ? Vždyť červená jde celým městem.
Na kruháče jsem ve Frenštátě alergickej. Ten u Penny přímo nenávidím (u něj jsme se motali a ptali na cestu i v roce 2011 !!!)
Ještě kus před městem, tam co jsme sjeli tím padákem k silnici. Je to křižovatka silnice č. 4835 do Frenštátu se silnicí 4866 z Kunčic do Buzkovic a silnici č. 58.
Ne myslím, že jste měli odbočit ještě mnohem výše na tu červenou, hned pod Ráztokou. Ale i kousek pod tou křižovatkou o které píšeš (tedy u kruháče v Trojanovicích) se dá dostat na tu červenou a opět jet cestičkou kolem řeky přes celý Frenštát.
Je prostě se potřeba dostat k řece Lomná a držet se kolem řeky až dolů na ulici Závodí.
:-) dělají nám ve Frenštátě další nový kruháč, ne-li dva. Ulice 6. května je celá rozkopaná.
Když jsem tak na to koukala měli jste asi hned pod Raztokou (do ní jste sjeli asi po zelené a napojili jste se na knížecí), odbočit doprava přes první most pod Ráztokou a hned za mostem se dát malou cestičkou do leva dolů a myslím, že byste se měli dostat na červenou. Pak kolem řeky dolů přes Trojanovice a celý Frenštát (mimo asfaltku - žádné kruháče:-)a dole na ulici Závodí u mostu pro auta směr stadion a jízdárna (odpojíte se od řeky Lomné do prava, trošku do kopečka - je tam na kopečku zrcadlo). A pak jedete směr napravo stadion , nalevo jízdárna (asfalt) a pak stále rovně po polní cestě ( šotolina) z které nesjíždíte až do Tiché - to asi bude ta žlutá. V Tiché se napojíte na asfaltku do leva. Do Tiché sjíždíte mezi domky z kopce. Myslím, že je to i značená cyklostezska ta žlutá z Frenštátu.
Jinak jsem našla nějakou mapu - ale nevím zda budu umět dobře vložit odkaz:
http://www.bikemap.net/en/route/2184150...
Upřímně dík za snahu, ale bude to asi podobné, jako kdybych ti já vylíčil cestu mimo hlavní tahy od Svinárek, přes Slatinu, Piletice pouchov a Věkoše na Plácka. Zhruba stejná štreka po předměstí HK :-)
Teď už se v tom taky docela bez problému orientuju, ale blbý bylo, že jsme tam vlítli večer (což by pod světlama tolik nevadilo), ale jen se stručným popisem a ještě stručnější mapou. Pro místní bonbónek, pro nás buď a nebo. A i když se obvykle snadno vymotám kdekoliv, tady to bylo "a nebo..."
Koukám, že máš zmáknutý jména ulic jak nějaká místní pošťačka :-)) Já to bral jen intuitivně. Věděl jsem, že mám kopce za sebou, Kopřivnici před sebou a máme se vrtnout někam doprava.
Te když koukám na pořádnou mapu (a ne ten výstřižek z glóbusu), tak dobře mátly i ty potoky a přítoky.
Ba né, letos mi bude závidět orientaci po městě i místní taxikář.
hmmm, tak zatím to vypadá, že prášit by se nemělo.
Tak doufejme, že bude plně platit to, že dlouhodobější předpovědi jsou na ho...
Já tam vidím až do 13.6. jen samé polojasno, sucho a příjemné teplo, tak snad to vydrží, trochu toho prachu s chutí spolknu :-)
Aha a nono asi jak v kterém místě, já koukal na Martiňák a tam je plánováno azuro :-)
Sakra, to je detektivka... Ještě včera měli norové na Sulovu sucho - dneska osvěžujících 9,3 mm vody...
Já bych to neřešil, za mokra to máš projete, a víš že bez problému. Takže to bude max. stejné nebo lepší.
No nevím, 9.3 mm jsem tam teda nezažil a ani netoužím poznat, jak to vypadá. A obávám se, že na Lelkův vkus by té vody bylo taky poněkud hodně... :-)
Se bojíte, že vám narostou blány?!? :o)))
Hele, neříkej, že bys to kvůli takovému dešti stornoval?!?
Blány nebudou ! Podle dnešního rána tam skoro žádná voda nebude, 0,4 mm... :-)) Detektivka.
Plašane... ;-)
Pro Beskydy obvykle neplatí ani předpověď na den dopředu, takže bych byl v klidu. S velkou pravděpodobností nebude sněžit. A to asi ani na Lysé... :)
A huš se to blíží. Jsem natěšenej jak malej harant. A Norové mi dělají radost. Jen pár kapek, aby se neprášilo. Heky, nech si ty pindy o nejistých Beskydech, píšou že sucho, tak sucho... :-)
Lucie, v dojezdové listině je u tebe poznámka "nemáme zapsaný počet kontrol"... Tak jim to pošli, ať si to opraví... ;-)
http://www.nakole.cz/diskuse/18238-tak-jake-to...
+ předchozí a následující příspěvky
Jsi proklate rychly, dokonce rychlejsi nez ja. :-)
Óóó, takové vyznamenání, mé srdce si poskočilo radostí :-))
Můj report (na bike-foru, sem tak dlouhý příspěvek nedám a zakládat blog se mi nechce): http://dopice.sk/9IQ
Pěkné povídání, úplně jsem to viděl živě, i ten závěrečný sjezd, taky jsem byl docela překvapený, jak se to rozjelo, ale protože jsme to už jeli v noci, tak jsem přece jen začal dřív brzdit.
Pred tou zatackou s vykricnikama na zemi jsem se nejak zamyslela a vsimla si jich na posledni chvili, abych to vybrala bez ztraty kyticky. :-)
Tak to já vykřičníky neviděl vůbec, jen jsem měl dojem, že se cesta nějak moc láme a taky jo :-)
Já bych to zřejmě taky vybral v pohodě, kdyby se mi tam nemotal ten chodec...
A co bodec, měl ten chodec bodec? :-)
„Jaký jste to chodec, když vám chybí bodec!“
Tak tohle je slušný nářez. Dvojnásob gratuluji k výkonu.
Jak tak pozoruji vývoj vašich bikerských akcí, neměli byste sebou každý vézt jedno náhradní kolo?!?
Ale že ronda v tom svém autě neměl takovou nicotnou pružinku, to bych fakt neřekla. Já myslela, že se tam dá najít všechno :o)))
Však už se po ní ohlížím. Místo nezabírá, radosti nadělá... Teda budou asi různé druhy, ale v zásadě už se s nima určitě bude dát improvizovat a čarovat :-)
Radši si zkontroluj, jaká drobnost ti tam ještě chybí. Ať ti to zase nemusí heky prověřit až na ostro :o)))
Zásadně je potřeba to, co nevezem - a naopak.
Až teď jsem si uvědomil, že asi ještě nikdo nejel Drtiče na koloběžce. Heky mohl být první. :-)))))
Důležité je se zúčastnit a ve zdraví dojet :-))
Helemese, Cervena Karkulka taky jela. :-) Ja jsem asi desne nefotogenicka, zatim jsem se na zadne fotce nenasla.
Asi si byla tak rychlá, že než stačili vyměnit film už si byla pryč :-))
Taky jsem tě nenašel, zato nás si na Konečné fotograf zamiloval :-)
Tak ses dočkala, už máš taky fotku :-))
To druhé video, od Pitrise, je pěkný, pěkné sjezdy.
Jenom trochu škoda, že už tam neměl celý sjezd z Pusteven a průjezd Trojanovicemi a začátku Frenštátu.
A koukal jsem, že na Pustevny nepřijel po červené jak měl, ale vzal to vrchem přes kořeny po paměti kudy se to jelo před třemi a čtyřmi roky :-)
Vis jak ja se tesila na ten asfalt pri sjezdu z Pusteven? :-) Kdyby to byl aspon technicky sjezd a ne obycejna kamenita cesta.
No, ruce jsem měl dole docela dobře vybrnkaný, ale je to šupec dolů a pak ten příjemný a docela hezký průjezd Trojanovicemi podél potoka.
Zajímavé by bylo kdyby třeba příští rok dali alespoň zčásti trasu v obráceném gardu s výjezdem na Pustevny přes Trojanovice :-)
Sice se se mnou mi drticsti znami, co jsem je potkala zase v nedeli v poledne v pivovaru (jako loni), loucili slovy "zase za rok", ale uvidim. Mela bych si poridit lepsi sedlo a vyladit posed. Na sedle to bylo od stovky uz utrpeni a co teprve druhy den na vlak a domu z vlaku a posed si myslim, ze bych potrebovala o par cm delsi a riditka trochu vys. Do 80 km se nejake ty detaily ztrati, ale na dlouhe trate to chce mit vyladene. Pak uz jsem se vzdycky tesila na sjezdy, az si stoupnu. :-)
Já měl sedací krizi na silnici při výjezdu na Pustevny, tam jsem musel na minutu zastavit a slézt, pak už to bylo zase dobrý. Horší je, že mi sedlo začalo praskat a bude to chtít asi nové, škoda, dobře vyhovuje.
Upravit rozměr a výšku řiditek asi není problém, ale zase to s tou výškou nepřehnat, nemáš tu správnou starostovskou postavu :-)
Na ty silnici jsem po te skoro rovine jela rychlosti sneka a predjeli me i lidi, kteri pak na lesni ceste tlacili a ja je predjela zase tam. Zaujalo me, ze presto, ze jsem jela tak pomalu, vydrzela jsem do kopce dele v sedle nez spousta rychlejsich chlapu.
Sedi se mi dobre na mem dopravnim kole, ale asi by to sedlo na fullovi nevypadalo hezky. :-(
Tak já bych se na vzhled sedla celkem vybod, důležitá je funkčnost a co nejméně bolestivé sezení, zvlášť na podobně delších jízdách. Nevim jestli sis všimla jaké má Ronda sedlo, moc s tím kolem neladí a "pravověrní bajkeři" z něj asi dostávají osypky, ale maximálně vyhovuje :-)
Tak poslušně hlásím, že cyklocomputer ten liják nepřežil. Zemřela Rox 9.1, do hrobu dána, sirota po ní zůstala... :-/
Mi celou cestu od Lysé ukazoval momentální rychlost 25.8 km/hod. I do kopců. (možná proto jsme tam byli tak brzo :-))
Taky jsem z něj měl akvárko, doslova. Ale po vyschnutí zase normálně jede.
Zjistil jsem, že chybka je v plášti compu. Někde spadnul (mockrát) a má rozštípnutý horní roh. Takže má kudy nabírat vodu.
Zkusím napsat do německého servisu, jestli se dá ten futrál vyměnit, stejně už blbě drží v bajonetu. No a kdyby to nešlo, budu patlat nějakej tekutej kov a při dešti budu přes něj dávat asi strečovku.
Zatím se mi to jako důvod k nákupu desítky vůbec nelíbí...