Zima se blíží a já začal shánět zimní gatě, ovšem ne ledajaké. Chtěl bych:
1. do teplot pod nulou, takže silnější,
2. klasické dlouhé čapáky s laclem a kšandama, aby mi bylo teplo,
3. bez vložky (použití i na běžky),
4. a to hlavní - aby měly nějaký zařízení na způsob poklopce, aby tam šlo čůrat a nemusel jsem se svlíkat !!!
Ty první tři body splňuje řada značek, ten čtvrtý nějak nemůžu dohledat...
Tak jestli někdo náhodou nevíte kde to sehnat :-)
Teda néééé že bych pozorovala, jak to vy kluci děláte, ale když tak někdy byl v zimě zapředen hovor na toto téma, tak někteří kluci tvrdili, že se svlékat nemusí, protože i přes ty kšandy jdou ty kalhoty vepředu stáhnout do potřebné níže. Musí to být ale kalhoty (resp. stačí ty kšandy) dostatečně průžné.
http://damske-leginy.webnode.cz/album...
Něco takového, jen místo pásu nějaké delší triko na způsob noční košile?
Tenhle problém "po dámsku" řeším kalhotama bez laclu. V pase musí mít tunýlek se zavazovací šňůrkou, aby mi netáhlo na cemr. Stejně to ještě v chladu a zimě jistím "ledviňákem".
No jasně, bez laclu to jde. Ale já bych rád s tím zvýšeným pasem a kšandičkama. Krteček měl taky kalhotky s kšandičkama... :-)
Krteček měl prioritně KALHOTKY S KAPSAMI a s laclem.
jasňačka, ještě navíc byly určitě plenkové, takže nepotřeboval poklopec :-D
Plenky určitě ne-e, protože kalhotky s kapsami mohou nosit jen velcí krtečci, co už plenky nenosí. Přece... :o)))
aha, ale stejně to nějak neštymuje. já viděl s kapsami vždycky jen trencle, kalhotky zatím nikdy :-D
przniteli klasiky... :o)))
Mezi námi - a viděli jsme někdy někdo Krtečka čůrat??? Já teda znám jen díl, kdy pomáhal rodit Zaječici malé zajíčky...
Existují dlóhé čapáky se zipem přes pupek, např. http://shop.progress-cz.cz/produkt/zephyr-zimni... Sám jezdím čapáky s pružnýma šrákama, ale přej můj pupek se to vytahuje těžko,ale jde to, tohle řešení však nedoporučuji :-D Výhodnější se mi zdá ten zip, zkušenosti však s ním nemám :-( Kamil
Mám starý čapáky do pasu a na nich připínací kšandy (bez kšand mi padají, což je asi důvod, proč sháníš také takové).
Jednak se dají násilím přeprat kšandy, gumu zaháknout pod pytlík a čůrat v předklonu. Pokud by Ti to přišlo trapné, například ve společnosti, lze odepnout kšandy vpředu a čůrat klasicky (na stejném principu lze i kakat).
No a v neposlední řadě se dá pořádně vychcat před cestou, zvládne to i dvouleté dítě:-)
Byl jsem se odpoledne zeptat u dívenek švadlenek tady u nás v Uhříněvsi. Problém jsem jim podrobně vysvětlil - prý by si s tím dokázaly poradit, zřejmě na suchý zip. Nedávno mi spravily jedny cyklogatě naprosto perfektním profesionálním způsobem, tak o tom uvažuju. Já ten lacl s kšandičkama prostě chci! :-)
Tak ti nevím, zrovna v tomhle místě látka kaťat dost "pracuje", od hrbení dělá varhánky, do toho nožkama šmrdláš... Ten sucháč bývá dost fujtajblově nepoddajný, tak aby nepřekážel a nedřel. Asi bych volil jinou technologii.
Také bych do sucháče nešla.
Kromě toho, co píšeš, je tady ještě fakt, že se mu o ten sucháč bude zatrhávat prádlo a rukávy. Stačí o něj trošku zavadit a "zatrhává".
Na poklopec jedině zip. Ostatně všít zip do švu kalhot není nic složitého - je to jednodušší než s tím sucháčem.
Bych si dovolila trochu oponovat s tím "je to jednodušší než s tím sucháčem." 8-))
Na poklopec jsou nejlepší knoflíky.
Nestane se, že by se v kritické chvíli kously. Navíc oprava utrženého knoflíku je jednodušší než oprava pokaženého zipu. Zvláště, pokud jsou stejnými knoflíky opatřeny i klopy kapes. Bohužel kalhot s knoflíky se dělá zatraceně málo.
Ovšem na čapákách by asi knoflíky vypadaly blbě.
Levi Strauss to taky říkal....
Není nad 501 :-)
Neznám nic hnusnějšího, než jsou knoflíky na poklopci. Jdou strašně blbě zapínat/rozepínat.
A co si vůbec nedovedu představit, to je jak se zkřehlýma prstama (alespoň já můžu mít rukavice jaké chci, přesto mi konečky prstů promrzají) rozepínám knoflíky na poklopci.
Ale je fakt, že já nejsem Ain :o)))
A co udělat vepředu šněrování? Mělo by to tu výhodu, že bys mohl tu povolit, pak zase utáhnout - podle rozměrů bříška.
8-)))
http://www.dexter.cz/
A zip si dohodni jak dlouhý chceš. Když si k nim zajedeš, nacpou Tě do jejich běžných výrobků a řekneš jim jestli chceš zip prodloužit a o kolik.
Děkuji všem za rady a názory ve věci mé malé potřeby při současném oblečení dlouhých čapáků s laclem. Vpodstatě se mi nejvíce líbí toto řešení: koupit vhodné lacláče bez čůracího otvoru, ty donesu švadleně a ta tam ten otvor vytvoří (k tomu ji dodám staré gatě, ze kterých vystřihne nějaké podložení, aby to bylo pevnější). Zapínání hodlám na knoflíky (díky, Petře :-) ), no a nejradši bych chtěl k těm černým gatím žluté vnější knoflíky, aby byly vidět - taky za co se stydět, že jo ?! Otázka je, co na tu žlutou pak řekne Ane (ale ta se mnou v zimě stejně nejezdí!)
:-)
a vezmeš si ten obleček na jarní sraz? abychom všichni obdivovali/ly :-)
Tady jsem našla krásné, tématické knoflíky:
http://www.knofliky-dill.cz/28-mm/340618...
http://www.knofliky-dill.cz/32-mm/370327...
Mám dvoje čapáky s kšandama, jedny se zipem vpředu a druhé bez zipu a čurat jde v obou, jdou trochu stáhnout. Není to moc pohodlný ale jde to. Poklopec netřeba. Mám ten lacl na zádech, přes ledviny, ne na břiše. Nebo chcete říct že je nosím opačně? Už roky?