Lehokolisté z Hané se už velmi dlouho neslehli a tak se srazíme v neděli 13.10. v 10.00 před poutním kostelem v Dubu na Moravě a vyrazíme směr Lázně Skalka.
tak uvidíme jestli se mi bude chtít.
Kdybys napsal, jestli bude počasí, tak to pochopím, ale - "jestli se mi bude chtít", to radši nic nepiš.
Strýcu, my přijedem, pokud samozřejmě nebude pršet, ale dle předpovědi má být pěkně.
Tak už je nás celkem pět,kamarád Erik potvrdil účast.
Jé... to budu zrovna v Jeseníkách. Škoda, společnou lehovyjížďku jsem ještě neabsolvoval. Ať vám vyjde počasí.
Budou další a vyhlášené s větším předstihem.
Přijedu. Doufám, že Skalka je jenom směr, že se pojede i dál. Nebo aspoň pořádnou oklikou.
Jasně,bylo třeba určit směr,je mi jasné,že Ti několik km stačit nebude.
Tak Libor a Petr se odpoledne u mně ukázali i se svými stroji a dle strojů, to v neděli vypadá na pěknou štreku, asi budu muset udělat nějakej tuning na mém stroji ať nezůstávám pozadu. No snad se v neděli vyskytne nějaká hospůdka, která nás přibrzdí.
Ten leháš s těmi koženými brašnami je Pedra?!?
Ten teda vypadá luxusně, jen co je pravda.
Jo, přesně tak Radko, tady je detailně.
Móóóc pěkné, to je i elektro?
Jo, 48V, jede jak šlak, víc by o tom mohl napsat sám don Pedro, nemám jeho svolení.
To už jsem někde viděl.
http://rostac.rajce.idnes.cz/Lehokolo_-_vlastni...
Vyjížďka se vyvedla, hlavně díky tomu, že strejda nakonec změnil trasu a jelo se do pomoraví moc pěknýma cestičkama a lovecká hospůdka taky nezklamala.Tři fota - sraz v Dubu, zastávka u jezera Poděbrady a Lovecká chata.
Tož povedená vyjíždka to byla.Radka neuštve ani pět motorových ležáků.Depku jsem dostal při výjezdu z Velké Bystřice - makám jak barevnej,motor hučí naplno,od zadního kola lítají kusy asfaltu a Radek s úsměvem - tak se jezdí do kopce.
Ta poslední věta, aby to bylo jasné, to jsem přímo tak řekl :-)
250W tvého motorku + co jsi ochotný k tomu sám přidat, to dělá dohromady rychlost do kopce tak akorát příjemnou, žádné lítání asfaltu.
Ale takový dobře zpřevodovaný 1 kW, třebaže by se zdálo, že musí mít co dělat utáhnout všechny ty baterie, tak na ten nemám ani náhodou.
Byla to pěkná vyjížďka.
Radek jel ještě v kraťasech?!? No to je cvok.
Ony mu to kolena ale mnohonásobně vrátí...
Tak třeba sem: máte někdo zkušenosti s takovýma těma návlekama na kolena?
Něco takového:
http://www.velohanak.cz/654-navleky-na-ruce-na...
Já pokud je trochu zima a hrozí déšť jezdím v nepromokavých šusťákách (O2 rainwear), a řeším co dát pod to, protože na kolena je pak zima. V mrazech pod to dávám fleecové tepláky, ale teď na podzim je v tom ještě vedro.
Jistěže. Používám je a nejen na kole. Mám návleky i na ruce a na celé nohy.
Jsou perfektní právě do přechodných období, kdy je to ráno na dlouhé a odpoledne vylezou tploty nad 15°, takže by mi v těch dlouhých bylo horko.
Mám jednu soupravičku - rukávy, kolena a lýtkové od Cyclosheinu a pak jsem zakoupila jeden komplet rukávy + nohavice v LIDLu. A musím říct, že ty LIDLovské velmi příjemně překvapily. Krásně hřejí, nepadají a mě jsou velmi příjemné na tělo.
No, mě se lépe osvědčila umělohmotná pleskačka slivovice s medem, pokud jedu dále, nebo výše, kde je chladněji, tak pleskačky dvě. Zatím jsem nezmrzl.
Tak,tak,máš pravdu a boda.
Máš pravdu vyborné nápoj. Letos se osvědčila v Krucemburku na kempu MOŘE u Rybníka ŘEKA. Tam 3 noci a odsud na Vírskou přehradu-2-noci a dále na Baldovec kde byli poslední 2 noci. A odsud do OLMIKA.
Zdraví PETR z OLMIKA
Vozím a je to vynikající univerzální řešení.
Jako doplnění kraťasů, když je trošku chladněji (třeba 15st.) nebo když mám slabší zimní kalhoty natáhnu ještě přes ně návleky.
Při oteplení lehce sundáš a nezaberou moc místa.
Taky jsem si je zakoupil, ale ouha! Na holých nohách nedrží, sjíždí, a to dost brzo. Nevím jak kdo, ale mám nohy chlupaté a po nich to jede. Ještě jsem to nezkoušel na kalhoty, a ani nebudu, připadne mi to dost narvané a nevzdušné.
Jak to drží na chlupaté noze, to ti fakt neřeknu :o)))
Ale vzhledem k tomu, že horní lem je opatřen gumou, která drží na holé kůži, tak to asi s chlupama kamrádit nebude :o)))
Tak soudě podle cyklokraťasů, které na mých chlupatých nohou drží a nevyjíždějí, mají reálnou šanci držet i ty návleky. Nebo je holt dám přes ty šusťáky.
Nějak nechápu, proč by měly kraťasy vyjíždět nahoru. Ledaže by si jezdil hlavou dolů.
Malá představivost. Nápověda: lehokolo.
To mi došlo, ale ani na leháči nevidím důvod, aby ti nohavice od kraťasů "padaly" k rozkroku...
Pokud si vezmu obyč kraťasy (ne cyklistické), tak mi nohavice spadnou k rozkroku a ještě se prouděním vzduchu nafouknou jako balóny. Čili nějaký tlak v tom směru tam je. Cyklokraťasy které mají lem nohavic prošitý takovou tou gumou co má velké tření mi nepadají.